Sunday, July 10, 2011

Why are people so racist?

Salam and hello people.

Kenapa orang sekarang racist??

I just get offended by some people di facebook tadi, selepas saya memberi definisi tentang subjek yang dikatakan oleh seorang rakan.

Siap ada yang komen
"kami kat semenanjung tak amalkan adat ni"

If you are not racist, enough u just say "family kami tak amalkan benda ni"

I tiada pun sebut
"Sabah amalkan benda ni"
I didn't even mention my state, Sabah. I just give a definition and example for the subject on that status.
I said family saya buat benda ni, itu bukan amalan pun. It depends.

Ada yang siap cakap
"Tak perlu la benda-benda macam ni, merumitkan je"

Its an offense if u said "tak perlu la benda macam ni" to those yang buat macam tu sebab adat dan tradisi. I tak cakap pon perlu. I just said my family do it.
It depends, kalau mampu, buat la, kalau rasa rumit dan tak mampu, then don't.

Ok. Bye.

Good night love.

-Cinoi xo


Sent via BlackBerry from Maxis

8 comments:

Chii said...

who offended uuu??

nGiau said...

sabar cinoi~2!:D

tiara dryden said...

Yier. lek ko cinoi. faham2 la org sana tu mmg slalu buat gitu. perasan uptown tp minda still kolot =.=

Cinoi said...

Chii,
nanti aku cerita detail

Ngiau,
Sabar la ni. Sebab tu mengadu di blog.

Tiara,
X faham saya. ada juga ramai akwan saya bah di semenanjung. TIdak juga macam bgitu

beaty said...

dorang ja selalu tu mam tu cinoi..sedangkan kita sini oke2 ja pun

Pink Diva said...

Sabar la dear..even i tak tahu pun about this..:)

kat FB mang salu berlaku hal mcm ni,.that's why have to think twice before commenting any on their status even niat kita tue baik..especially post yang ada unsur perkauman ni..

Cheer up k..!!

so , i am Enrecca ✿ said...

betul!! kenapaaaaaaaaaaaa?? XD

nieja said...

ni kes yg diana tny
aritu ke babe?

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....