Monday, October 29, 2012

Pendedahan Seorang Coach

Bismillah.

Tajuk nak propa kan. Ala ala laman gossip ;p

Pendedahan kali ini. Kenapa I mahu sangat share this with you guys. Kenapa I selalu offer Body Scan percuma menggunakan Tanita (http://www.cinoi.com/2012/07/tanita.html) Sebab boleh tahu 8 komposisi badan.




Here I share my Personal Wellness Evaluation Report untuk tatapan kalian. I start bertimbang selepas sebulan makan Herbalife. Dan sepanjang tarikh tarikh di bawah aku memang ambil Herbalife secara konsisten, cara makan Maintain Weight Program. Berbeza pengambilan dengan Program Lose Weight atau Gain Weight. Bonus, my health improved a lot, and I earn extra income, thank you Allah.



Ini ialah my Personal Wellness Evaluation Report

Rumusan 01.
23 June berat ialah 57.1kg dan 31 July ialah 53.7kg. Saya reshape in a month. Dan telah MAINTAIN 53 kg dari July hingga ke October.

Body Fat
Dari 26.2 ke 14.4




% Body Water Range
Dari 54% ke 62%




Muscle Mass
Meningkat dari 39 ke 43 ;) I'm under exercised and it is true, bersenam memang lah jarang sekali, but still di Normal range Alhamdulillah.




BMR and Body Age
Meningkat dari 1264 ke 1280 dan umur dalam badan semakin muda yoooo dari 24 ke 18. Believe me, I have customer yang umur dalam ic lebih muda dari saya, tetapu body age over 50years old, lucky them to get to know this earlier.

Visceral Fat
Dari 3 ke 2 ke 1 balik ke 2 semula but still in excellent range.
Untuk lebih faham semua data tu boleh rujuk gambar gambar yang I kepilkan ok.




Nah. Sesiapa yang berminat for free Body Scan dan mengetahui 8 komposisi badan boleh whatsapp/sms/call/bbm/email di 0177000171 cinoi17@yahoo.com facebook Cinoi Lavigne https://www.facebook.com/cinoi7

Dan ingat, untuk mencapai result yang bagus, consistency is important. Mesti konsisten. Okay? I still eat like crazy too.

Thanks for reading.

LOVE,
CINOI
- Posted using BlogPress from my iPad

Tuesday, October 23, 2012

Herbalife Core Product

 

Bismillah.

Balik-balik cakap Herbalife tapi tak bagitahu apa. Apa yang basic product aku dan suami ambil.

Basically, 1 2 3 Herbalife step is Aloe –> Teamix –> Shake (F1+F3). Tapi sebenarnya, product paling core paling basic, paling mesti mula dengan itu kalau mahu mula sikit sikit ialah Formula 1 SHAKE.

Fullscreen capture 07062012 221253.bmpHerbalife (Aloe Vera Concentrate)

 Herbalife (Teamix)Herbalife (F1 Shake)Herbalife (F3 Protein)

 

Pada mulanya Jay consume START NOW PACK (Teamix, Formula 1, Formula 3) . After few months, baru lah dia mula consume Aloe Herbal Concentrate. Aku? Aku mula minum shake lambat sedikit dari Jay, dan aku menyesal, sebab I should have start earlier than that!!! Aloe, Sekali sekala saja minum Aloe. Kalau rasa tak lawas, atau muka berjerawat baru panik tugak Aloe. Plus, yang kami consume sekarang OMEGA 3 FISH OIL, my mom pun consume juga.

Tapiii kalau mahu bermula LOSE WEIGHT dengan Herbalife dengan SATU item sahaja, aku memang suggest Formula 1 SHAKE.

Ramai orang request dengan aku :-  “Aku ambil TEAMIX sahaja lah dulu”

Which aku tidak galakkan. Yes, meamng teamix bantu bakar kalori. Kami panggil teamix ni TEH SENAMAN. Tapi kalau calorie intake takterkawal, minum TEAMIX pun tak akan boleh lose weight. Dia cuma bakar calorie takterkawal yang masuk itu.

Aku lebih galakkan mula dengan FORMULA 1 SHAKE. Bagaimana dengan minum SHAKE FORMULA 1 sahaja boleh lose weight? Just trust your coach okay? ;p Hahahahaha

  • If you consume more calories than your body needs, those extra calories will be stored as fat.

     

  • If you consume less calories than your body needs, your previously stored calories (fat) will be used to supply additional energy.
  •  

     

    Jadi, sudah kah anda memiliki Herbalife Start Now Pack anda ?

    Fullscreen capture 07062012 221346.bmp    

    Mahu add on lagi? Nah! Targeted nutrition.

    Fullscreen capture 07062012 221359.bmp

    Apapun, depends on your budget. AND Depends on what your concern, LOSE WEIGHT ka? GAIN WEIGHT? atau mahu maintain weight and improve health ka. Semuanya boleh dibawa berbincang, 017-7000171 / 014-3597708 cinoi17@yahoo.com 

    As for me, my concern is reshape which I made it (Next entry akan ada pendedahan rahsia lagi okay? haha), health, energy. Shake ni makanan untuk sel badan, so I want to regenerate new good cell for my body. Sel badan yang bagus , yang cukup nutrisi akan menghasilkan badan yang bagus, kesihatan yang bagus, InsyaAllah. Tiada gastrik, tiada migrain, Alhamdulillah, tiada jerawat, lagi lahhh hip hip hoooorayyy. Penyakit kecil-kecil yang kita selalu abaikan ni, pening migrain gastrik resdung etc,  harap-harap berkurang.

    Thanks for reading.

     

    Love,

    Your Personal Wellness Coach, Cinoi xo

    Thursday, October 18, 2012

    Event 01.

     

    Lack of post. Is that a sign that i am losing my ability to membebel randomly?

    Nothing is too late. September 28th hari tu ada HOM, event Herbalife, kind of customer day. Ini diadakan monthly di semua daerah I think, untuk orang ramai yang ingin tahu pasal Herbalife. What makes that 28th September HOM special is kedatangan upline Hj. Allen Peter and isteri Aunty Asriah. President Team.

    DSC_0010

    Acara wajib, be’bedah dulu sebelum masok. Berseluar hijau is my diamond, she lost 10kg so far *clap!clap!clap!* She is one strong person who have a very strong will power, she just haven't realize it yet.

    DSC_0016 Malam tu awal lagi sampai. Sponsor ai pun datang tapi lambat sikit sebab flightnya sampai petang dan siap stuck di jem lagi, sponsor sampai masa Uncle Allen tengah bercakap di pentas suda.

    DSC_0089

    Who is this Hj. Allen? http://allen-peter.blogspot.com/ He is a Sabahan. Dulu tinggal di Labuan. Dulu Kontraktor kelas A, but 7 years ago, they stop and decided to do Herbalife full time. Uncle Allen and family ni inspired me a lot, susah la mahu explain, baca la blog uncle and anak-anak, Ain http://qurratuain-allen.blogspot.com/ and Amalina http://amalina-peter.blogspot.com/. I envy them, in a good way la. Uncle cakap, masa ada syarikat kontraktor dulu, stress jaga engineer hahaha part ni aku terasa dowh.

    Comel gila kalau dengar uncle cakap sambil-sambil dia tanya isterinya yang duduk depan pentas ni. Comel sangat mereka bekerjasama. “kan? kan?” Macam tu uncle tanya aunty. Haha.

    Paling ingat uncle Allen pesan, be teachable. Be humble. Put aside you ego, it kills. Selain uncle ajar pasal product, dia banyak bagi nasihat macam seorang bapa bagi sama anak-anak. I miss daddy a lot masa dengar uncle bercakap. Persamaan dorang is ada keberanian untuk capai their dream. Lain-lain sama sahaja uncle cakap, duplicate your leader. Just tiru apa yang upline buat. Jadi tiru ja la apa uncle and aunty buat. Malam tu as really a short session, but it was meaningful to really met him personally. Tak rugi datang, I hope I can bring more people to hear and listen and understand  first, before they judge. It was such an opportunity.

    The next day pula ada special training from uncle. Mula-mula supervisor training, pun aku envy ahaha sebab aku tak dapat masuk yang earlier session, ntah apa yang aku missed kann. Masa tu aku memang determine I have to naik Supervisor cepat and Alhamdulillah, End Of Month September I did it, I am now a Fully Qualified Supervisor ;)

    IMG-20120929-WA005 Skill silang kaki – skill nervous.

    Tapi masa session petang tu, aku ada ter naik pentas oleh sponsorku Amy Melissa, uncle bagi soalan, macam mana aku dapat orang untuk dibantu, basically, aku guna skills upline upline sekalian pun hahahaha tiru Amy, tiru Zaki, tiru Zaid. Uncle pesan, cari orang yang mahu jangan cari orang yang tak mahu, orang yang perlu, bantu mereka sihat, extra lagi – bantu jana extra income. Actually aku belum pun ada keberanian itu semua, berani sikit sikit lah, tapi aku buat saja. Don’t think just do. Alhamdulillah, officially aku ada 17 orang sedang aku bantu, dan sudah lebih 100kilo lemak aku buang (total yang 17 orang tadi la), dan dorang jadi sihat-sihat gastrik tidak datang, migraine pun kurang, bertenaga lagi. Non official, ada lebih 20 orang yang aku bantu untuk capai target weight dorang, yang tidak offical ni sebab tak recruit lagi .

    Kalau orang tanya macam mana mula. I don’t know. It just happens. Semua orang, especially yang dikalangan my team, mula dengan “okay aku ni untuk pakai personal saja not for business or anything” tapi bila rezeki sudah datang janganlah ditolak, and it is selfish not to help my friends kan selepas kejayaan menyentuh perasaan oleh suami sendiri menghilangkan 17kilo total as for now.

    DSC_0015 Fokus dengan phone, masih lagi layan customer sementara tunggu event start

    Uncle Allen pesan juga, NIAT tu penting. Kalau sebab duit semata-mata, susah lah mahu grow. Help people and you will grow. Thank you, hopefully uncle datang Sabah lagi. Banyak juga leader di Sabah, Millionaire Team, GET Team, Active World Team. But, What makes uncle special is dia President Team, dan dia upline ;) Dan my sponsor selalu cerita uncle, cerita amalina, jadi aku pun curious, so i feel like I must attend this to get to know him myself. DSC_0184

    Nanti kalau ada Herbalife customer day lagi, I will invite all of you. Dengar sendiri what these people have to say. It’s worth it, tak tahu macam mana mahu sampaikan ni, kena datang dan dengar sendiri.

    I WOULD LOVE TO SHARE THIS WITH YOU, AND YOU IF WANT TO LET ME, HERE’S MY NUMBER 014-3597708. ANYTHING, Be it Lose Weight, Gain Weight, Improve Health, Earn Extra Income? Aku sambut with open arms ;)

    Love,

    Cinoi xo

    Wednesday, October 17, 2012

    Wedding Wordless Wednesday ;)

    _DSC6117

    Thursday, October 11, 2012

    Pendedahan! Jeng jeng Jeng!

     

    Bismillahirrahmanirrahim.

    Lama sudah ni aku mahu tulis, tapi banyaklah alasan kan. Means aku memang tak mahu lagi tulis. Bila aku taip sudah means aku mahu lah. Tiada alasan.

    Malu aku mahu cakap, tapi yang semua sedia maklum, aku mula sudah belajar pakai tudung, hehe. Ramai yang bertanya

    “Wah kenapa tiba-tiba”
    “Laki kau suruh bertudung?”
    ”Apa terjadi? Dapat hidayah?”

    Iya. Kick kan soalan-soalan tersebut. Tak adalah tunggu dapat hidayah baru pakai kan, kalau begitu memang tak dapat lah kan. Mula-mula sebenarnya semasa menaip entry INI pada bulan July, aku mahu pakai tudung suda. Ada mahu-mahu la, tapi aku cakap nantilah, baju kahwin sudah tempah yang tak sesuai kalau bertudung hahaha, and tiada bajet pula ni mahu beli tudung seriously hahaha excuses kan, means aku ternyata tak mahu lagi lah. Cuma first time terdetik pasal isu aku pakai tudung. Selalunya aku prefer untuk tidak fikirkan, heissshh jahat betul.

    Lepas kahwin pun, aku masih tak tutup rambut. Sampai lah habis cuti kahwin, masuk kerja. Aku cakap esok mahu pakai tudung pergi kerja, ayuh beli tudung. Aku beli tudung instant. Aku ada shawl sudah time tu aku memang beli lama sudah, tapi macam tak pandai kot, jadi pakai tudung instant lah. So 1st day kerja lepas balik cuti kahwin aku tutup lah rambut pakai tudung instant.

    Kenapa? Tak tahu lah tiba-tiba saja. It’s time kot.

    Suami siap ada bertanya, I know memang lah dia tahu wajib kan, he just curious how I made that decision.

    “Kenapa sayang?”

    Ecewah penuh kasih sayang ka kamu baca tu?

    Aku jawab

    “Haritu sayang mimpi, tempat tu gelap, tiba-tiba ada api dan kemudian seekor ular men..”

    “Deyyyy. Hahahaha sayang ingat sayang artis ka. Betul-betul bah jawab jangan main-main”

    Hmmm aku pun tidak ingat lah jawapan ku. Yang aku tahu perasaan mahu tutup rambut tu tiba-tiba membuak-buak dan sudah tidak dapat tahan lagi. Mahu cepat-cepat biarlah kelengkapan belum cukup, tiada inner bagai segala, brooch pun tidak ada. First day pakai tudung dalam macam time sekolah tu dengan tudung instant.

    Dulu, kalau fikir pasal pakai tudung, aku cuma fikir dalam hati. Alaaa, banyaknya lah baju-baju aku tidak dapat pakai lagi, sayangnya, ala camna kalau pergi holiday, tidak dapat lah stylo-stylo nanti kalau aku pakai tudung, banyak baju aku tidak dapat pakai. Ya, itulah yang aku selalu fikir dulu, aku memang begini dan aku risau banyak baju aku suka tidak dapat dipakai. Dan yang paling selalunya, aku tidak fikir pun perihal menutup rambut hahahaha. Saitan betul.

    Tapi bila yang aku cakap tadi tu lah, perasaan membuak-buak mahu pakai tu, aku sudah tiada fikir tak dapat pakai baju ka apa kah, semua aku tiada fikir. Tiada dalam fikiran. Magik juga aku rasa.

    Dan suami pun bilang, semuanya bermula dengan keterpaksaan. Jika ada yang memang awal-awal tak terpaksa syukur Alhamdulillah, kamu memang bagus. Benda benda seperti peraturan ini semuanya bermula dari terpaksa sebab memang peraturannya begitu dan menjadi amalan seharian. Faham kan kamu apa aku cakap ni? HAhahahaha. Lama-lama jadi kebiasaan, dan ikhlas atau tidak itu antara aku/kita dengan Tuhan. Kan kan kan.

    Mommy tanya “Mommy dengar kau pakai tudung sekarang?”

    Iya mom. puas sudah aku pendek,rambut macam lelaki, panjang rambut, lurus rambut keriting rambut, warna warni sudah rambut ku, apa lagi aku mau. Bosan sudah aku dengan rambut sendiri, jadi aku mahu tutup lah. Aku takjumpa juga apa aku cari dalam isu rambut ni heh.

    Hahaha iya itu jawapan ku sama mom.

    Ibu mertua tanya “Ok juga? Selesa?”

    “Cantik ka aku bu?”

    Hahahahaha. Tipulah kan kalau aku cakap selesa setiap hari, ada sampai tahap sakit kepala rimas kepanasan, 10 kali ke tandas buka tudung pakai balik. Tapi tidak lah selalu. Ada juga bad-tudung-day. Ada juga yang rilek sahaja macam hari-hari biasa tiada apa berlaku.

    But so far I think I’m doing good. I love how I look walaupun kadang-kadang nampak macam babu bibik tudung senget. Tapi comel lah kalau tengok cermin tudung tu buat pipiku macam bulat tak lagi cengkung, rasa nak cubit pipi tahu!

    Jadi itulah sedikit sebanyak ceritaku. Berita gembira tadi pun Jay sudah bagi green light beli lagi tudung banyak-banyak sebab dia cakap itu ituuuu jak tudung bininya. HAHAHAAHAHAHA. Terimakasih suami.

    Habis. Esok cerita Herbalife pula ok.

     

    Love,

    Cinoi xo

    Wednesday, October 10, 2012

    Wedding Wordless Wednesday

    cinoi wedding dais

    how addicted i am to blogging

    thank you for dropping by

    hope u enjoy reading and do come again
    daa....