Tuesday, October 23, 2012

Herbalife Core Product

 

Bismillah.

Balik-balik cakap Herbalife tapi tak bagitahu apa. Apa yang basic product aku dan suami ambil.

Basically, 1 2 3 Herbalife step is Aloe –> Teamix –> Shake (F1+F3). Tapi sebenarnya, product paling core paling basic, paling mesti mula dengan itu kalau mahu mula sikit sikit ialah Formula 1 SHAKE.

Fullscreen capture 07062012 221253.bmpHerbalife (Aloe Vera Concentrate)

 Herbalife (Teamix)Herbalife (F1 Shake)Herbalife (F3 Protein)

 

Pada mulanya Jay consume START NOW PACK (Teamix, Formula 1, Formula 3) . After few months, baru lah dia mula consume Aloe Herbal Concentrate. Aku? Aku mula minum shake lambat sedikit dari Jay, dan aku menyesal, sebab I should have start earlier than that!!! Aloe, Sekali sekala saja minum Aloe. Kalau rasa tak lawas, atau muka berjerawat baru panik tugak Aloe. Plus, yang kami consume sekarang OMEGA 3 FISH OIL, my mom pun consume juga.

Tapiii kalau mahu bermula LOSE WEIGHT dengan Herbalife dengan SATU item sahaja, aku memang suggest Formula 1 SHAKE.

Ramai orang request dengan aku :-  “Aku ambil TEAMIX sahaja lah dulu”

Which aku tidak galakkan. Yes, meamng teamix bantu bakar kalori. Kami panggil teamix ni TEH SENAMAN. Tapi kalau calorie intake takterkawal, minum TEAMIX pun tak akan boleh lose weight. Dia cuma bakar calorie takterkawal yang masuk itu.

Aku lebih galakkan mula dengan FORMULA 1 SHAKE. Bagaimana dengan minum SHAKE FORMULA 1 sahaja boleh lose weight? Just trust your coach okay? ;p Hahahahaha

  • If you consume more calories than your body needs, those extra calories will be stored as fat.

     

  • If you consume less calories than your body needs, your previously stored calories (fat) will be used to supply additional energy.
  •  

     

    Jadi, sudah kah anda memiliki Herbalife Start Now Pack anda ?

    Fullscreen capture 07062012 221346.bmp    

    Mahu add on lagi? Nah! Targeted nutrition.

    Fullscreen capture 07062012 221359.bmp

    Apapun, depends on your budget. AND Depends on what your concern, LOSE WEIGHT ka? GAIN WEIGHT? atau mahu maintain weight and improve health ka. Semuanya boleh dibawa berbincang, 017-7000171 / 014-3597708 cinoi17@yahoo.com 

    As for me, my concern is reshape which I made it (Next entry akan ada pendedahan rahsia lagi okay? haha), health, energy. Shake ni makanan untuk sel badan, so I want to regenerate new good cell for my body. Sel badan yang bagus , yang cukup nutrisi akan menghasilkan badan yang bagus, kesihatan yang bagus, InsyaAllah. Tiada gastrik, tiada migrain, Alhamdulillah, tiada jerawat, lagi lahhh hip hip hoooorayyy. Penyakit kecil-kecil yang kita selalu abaikan ni, pening migrain gastrik resdung etc,  harap-harap berkurang.

    Thanks for reading.

     

    Love,

    Your Personal Wellness Coach, Cinoi xo

    7 comments:

    Jue said...

    Kalau beli Teh dia saja Sis boleh kah..heheh

    Cinoi Lavigne said...

    Jue, hahaha funny!
    apa concern kauu? lose weight?

    StellaClaire-Richard said...

    kalau mau cuci usus?..

    Cinoi said...

    Stella,
    Aloe Herbal Concentrate

    EchaRoslee said...

    Cinoi..law tmbh berat bdn? Huhu

    Cinoi Lavigne said...

    Eca,
    Tambah berat F1+F3. Contact saja i ok

    Aemy Nadira said...

    sy betul2 berminat dgn herbalife ni tp belum cukup duit lg mau beli..hehe..someday maybe :)

    how addicted i am to blogging

    thank you for dropping by

    hope u enjoy reading and do come again
    daa....