Monday, June 30, 2008

last saturday

i worked half day last saturday..(i think i've told ya)..
i was happily shouting with Lanie,(biasala kitorg di ofis gemar sekali menjerit2 becakap tinggi suara gitu), when my boss suddenly showed up!!

"ye..Lanie..ade pape masalah??"

lanie dgn selambanya menjawab "ada bos..kitorg nk gi movie, tp x cukup duit" (sambil memandang aku)

bos: nak pinjam berapa

lanie: brape weh (tanye aku pulok)

aku: ikut ko r

lanie: 50 r bos

bos: hah..ni..amik je..saya belanja...(smbil hulurkan rm50)

wahahaha..me n lanie was so excited la kan..tiket wayang tu berapa je la..tetiba bos datang balik

bos: ni lg..wat mkn kfc (smbil hulur lg)

dan2 je Lanie..spontan je...budget nak sindir bos sebab tak bagi gaji lagi la konon...haha..u rawk la LAnie!!!

haha..then a fren with her sister picked us at the office, and we went out for food and movie...lepas tu masih nak jalan lagi, so kitorg nak gi la window shopping je konon..sbb we haven't get our pay yet...sekali ter beli pulok baju..haih...ni dia...



ni kemeja nicole..boleh la pakai pergi kerja..i still can wear S yoouuuu....

lepas tu we went for Big Apple Donut..nyum..nyum...tapi hari tu, tiada ambil gambar banyak pulok...sempat masa kat fitting room ni je la...malam baru balik....

that night i went out again with my sis lyn, abg isi, iwan n erin for dinner at SANTAI..dekat area Tanjung Lumpur...tempat makan yang boleh la best, unik..sebab..asalnya seperti sebuah rumah banglo..yang bawahnya restaurant..lepas tu di halaman rumah ada taman-taman, ada air terjun, kolam ikan, and meja-meja makan yang berlainan style..ada meja makan pondok where u have to take off your shoes and sit on the floor...


i was damn tired that night..i was full and sleepy...balik rumah duk online..sambil sms2 ngan Syauqi la...went to sleep around 3am...ZzZzZzZz..................







last week

its a bit late for this update...
but i've promised in this entry kan...
now i'm keeping my promise....

last week..when the bosses are not around...we..had..a..karaoke session in the office...cool huh??
well boss bought a new tv set..and we tried it...



lanie suke sela'

waaa..melalak aku ni..


the following day.....


euro 2008



Spain deservedly swept away Germany with a 1-0 victory!!!!

Spain's fans must have celebrating this...
Torres's goal after 33 minutes was fit for a final as he showed all the speed, determination and quality of finish that summed up his team's whole campaign.





Saturday, June 28, 2008

WANTED


hey there..
i just back home after a whole day out with some friends..

my office mate and her friend..

and i've watched WANTED movie that i wanted to watch so much tu...


Angelina Jolie is the only attraction in the movie...

if u guys look for an action movie, this is it..
but if u look for a great and understandable story line, this is not a very good choice for that...

well, i give 4.5 out of 5 for the action..

and 2/5 for the story line..

its your choice...


Thursday, June 26, 2008

goooood moooorning

thursday
8am

good morning malaysia!!!

i am ready for work

handbag - checked
lense - checked
makeup - checked
everything - checked

except for my abg ipar who is also my driver...he is still ZzZzZzZ......he is not ready.......yes, he is still sleeping...my sis already gerak him before she left, but still he is sleeping...me myself also already gerak him "abg idi, bangun..its 8 oredi" but still, he is sleeping..

hmm...i don't mind, beacuse i'm not late...he is...

while waiting for him to wake up, i'm considering to blog something than wasting my time doing nothing kan...

i got a story that i can't wait to tell u guys, but i don't have much time to blog for this past 2days...ok, i'll tell briefly about it ok...its heaven for the past 3 days in my office, boss are not around..all the 3 bosses are not around..we use the precious time wisely by doing an activity which i will tell u later in my next entry okay??along with the pictures...

hmm...i'm thinking what to update...hah!!! last monday, my lecturer who is my faculty supervisor visited me at the office for the internship evaluation..
and also last monday there was a new staff who was only present for that one day...gonna tell u detail about it k...
and last tuesday i've post my 1st job application..wahaha...so excited like hell..jakun...

ok la..i gotta go...my abg ipar bangun sudah...daa.....



Friday, June 20, 2008

selamat pagi malaysia

waaa...ni 1st time aku online kt opis..pki laptop acer ferrari bos punya,broadband bos punya..hah..tekejut pulok aku semlm bos suh aku neh yang bawak balik laptop dia..aku pun tanpa banyak cakap, bawa jak la...pagi ni aku bawa semula gi opis..tapi bos blom datang lagi kan...so..pakai jak la dulu..bukan ada kerja pon...

pagi2 dah makan eskem..best woo...buka fridge kat pantry tu..ada eskem..msti bos yg beli semlm masa dia lepak cni malam2...apa lagi...ngap ngap la terus....

ni meja aku besepah..tapi tiada kerja sangat pon minggu ni...

2 hari lepas Syauqi ckp dia dapat sudah surat grad "saudara telah berjaya menerima..bla..bla..bla...selepas mesyuarat senat..bla..bla..bla..."...waa...kenapa aku belum dapat surat lagi ni...tak sabar pulak aku...and semalam emak dah beli pon hadiah untuk dia..perfume CK...wah, mummy, mau hadiah jugak...mummy aku mau ka bagi hadiah..hah..apa-apa la...


and for the first time..aku cari kerja..nampak iklan di newspaper...SPNB ....tapi belum siap lagi resume ni..aiyo...

sekarang aku tengah sangap...cepat la bos-bos datang opis..mentang-mentang i left my D14 kat opis, u all lepak sini malam..boleh sesedap rase ambik pula kan..pagi2 aku masuk opis ..dah tiada..sangap la weh....sudah la manggas ni...baru semalam beli..xkan hari ni beli lagi...uwaaa.....

baru kami tau ..semalam..kami ditipu oleh tuuuut...bengong la..kate gaduh..yang sorang lak majuk..yg sorg mau terminate je yg sorg..akhirnya, dorg melepak sama sampai tgh malam..smpai pukul3..adoi la...mekaseh cctv...

cepat la habis internship ni..aku dah xleh blah weh...

hah..isnin ni Haji Roslan..dtg cni..evaluate untuk praktikal ni...haritu aku kol penyelaras praktikal...mau tau sapa lecturer yg mari evaluate...ade pulak nama aku bleh missed..suh kol en ezry skema tu pulak..sbb dia yg evaluate area cni..tapi akhirnya, nasib bek haji roslan kol...dia yg evaluate..best sket..berbanding en ezry yg skema tu..x kuasa aku nk layan dia nanti..dah la nak jmpa penyelia aku kat cni..en aziz bos department aku ni??en ezry nak jmpe die..kng ntah pape lak en aziz ni bebelkan kang...

eh..udah dulu deh....mau pegi wiwi...daaa.....

Wednesday, June 18, 2008

seniman bujak lapuk versi SABAH

video



untuk yang tidak tahu loghat SABAH..
mungkin tidak tercapai akalmu akan keLAWAKan video ini.
tapi aku suka...

pinjam jap...

pujuk-pujuk bos..
dapat juga kami pinjam..
itu kereta..
pegi lunch..
mekaseh bos..
memberi peluang saya drive keta mewah yg bukan milik saya..
FYI, bos kitorg mmg... bole la... spoting...


ofis mate..



pinjam jak bah.........



*note- hatiku masih ruyas...........

sepetang

lepas balik kerja tadi...

kami pegi minum petang...

skali budak2 ni terus makan pulok..

layan joo...

kek aku..tiramisu

kek abg idi..marble cheese

adoi..hausnya.......

makanan kak lin..apa..singapore laksa..layan....

kids burger konon..erin order..aku tolong habiskan..


ni iwan nyer..ikan ape ntah..



hah..ni tebarus..wahahah






taadaaa!!! ini la hasilnya.........




*note- hatiku masih ruyas...........


birthday wishes

happy 11th birthday to beloved niece, Nur Fatin Azaman

180697






*note- hatiku masih ruyas...........

Tuesday, June 17, 2008

kenapa??

kenapa lelaki berfikiran begini

"what she don't know won't break her heart"

bagi mereka, tidak mengapa jika tidak memberitahu, asalkan perempuan mereka tidak tahu apa yang dilakukan mereka itu ..jadi, jika perempuan mereka tidak tahu, maknanya tidak akan melukakan perempuan mereka itu..walaupun perbuatan yang disorokkan itu adalah melukakan..

they always keep a straight face when they tell a lie
and always keep an airtight alibi

oh please la...




*note-hatiku masih ruyas...


arahan tutup lampu dan aircond masa rehat

venue : ofisku

situasi: ramai-ramai membaca berita d paper yang bertajuk 'arahan tutup aircond masa rehat..bla..bla...'



lanie : kite penah ade mase rehat ke??

reen: urmm..nanti saya cek balik..

cinoi : hah..ok gak tu..kene la ade..

yusri : yang penting pukul 1 aku balik...


sekian..

haha..macam la ada masa rehat di ofis tu...gila...

untuk pgetahuan semua, bos tidak benarkan ofis kosong terus..biarpun masa rehat..and si yusri tu, tidak pernah la nak makan kat ofis, mesti balik makan masakan mamanya...




*note- hatiku masih ruyas...


entry for ROS*******AHnjing




i hate dealova

and don't u dare to use any of avril song, f**k u!!



sekian...titik.




*note- hatiku masih ruyas...


Monday, June 16, 2008

Saturday & Sisters



my 2nd sis, Sis Misah was here last week...
with her daughter Chempaka Emalyn..
her husband was in KL for work...

i was hell tired last Saturday..
i worked half day, and i met them at the mall...
we all went to all shopping mall available here,
u name it, Kuantan Parade, Megamall, East Coast Mall, ape lagi, nenek mall, sume kitorg pegi hah..tiada missed... derma duit...
and we were out shopping and jalan-jalan untill 11pm...aiyo....

and she shopped like crazy..
belum campur dia shopping di Kl lg..

ni sedikit gambar untuk tatapan..

*budak-budak hyper-nakal*


*yg depan tu Chempaka..yg belakang tu Erin*


*sis lyn & sis misah*


*Chempaka & Iwan*


*asyiknya dia*




*org cakap kami serupa..ya meh??*



*my sis n daughter*


*revolusi untuk generasi muda..konon*




*note- hatiku masih ruyas.............

duitku dirompak kedai kasut...




nah..

kasut baruku..

lama sudah tidak shopping...lol....

tidak berniat pun...try-try,.....terus pergi kaunter..

waaa...duit ku dirompak kedai kasut...


*note- hatiku masih ruyas..............

hari ini kerja lagi..

memanglah hari ini kerja lagi..

isnin cinoi...begok!!!

aku bawa apa ke kerja hari ini..

tiada...

semangatmu mana??

hilang..

kuat mu mana??

hilang..

habis apa yang ada..

ruyas hatiku...


*note- hatiku masih ruyas.................


Thursday, June 12, 2008

la..la..kerjalah...




hah..ni la kain baju yang aku lipat malam ni..

and hampir setiap malam aku melipat dalam kuantiti yang lebih kurang sama banyak dengan yang ini..

aku penat.................

Wednesday, June 11, 2008

hadiah dari sana

actually yesterday, bos baru masuk office..lepas dari umrah..

and of course he bought us hadiah dari sana..

dapat jubah beb..la..la..la..

black in colour..cantik..corak glamour-glamour gitu..

ah..tiada gambar..nantila...

tapi bercadang bagi mummy jak la...

mom....i got something for u!!!

la..la..la...

kerana dia kedapatan..

aku senang berada di tempatku..
kerana kamu sudah kedapatan..
tapi kamu tidak tahu..
jangan kamu terlalu memandang ke langit..
tengkuk kamu bisa sakit...
kerana kamu sudah kedapatan..

jiwamu rosak..
aku kesukaan..


Tuesday, June 10, 2008

jom explore..............

hah..oleh sebab aku kuat makan..kita mula di sini ya...

ini ialah pintu ke pantry office aku.. jom masuk...



taaadaaaa!!!! masuk-masuk, terus nampak meja kecil yang panjang ala-ala melekat di dinding ni...



lepas masuk and nampak meja yang tidak bersalah tu, turn to your left..akan nampak ni...sink!!



ya..sink biasa..tiada apa yang menarik..kenapa perlu
taaadaaa kan?? saja suka-suka...(hehehe..soalan jawab sendiri)..kan explore namanya..memanglah...haih..

klu turn to your left tu tak jadi, mesti turn to the right kan...hah..kalau turn right nampak ni...fridge yang berisi 3 jenis kordial, berbotol-botol botol (nanti lah cerita detail ok), makanan, buah, semua bos beli..untuk kami habiskan dengan gembiranya...dalam balang kaca separa bulat di sebelah kiri tu, penuh dengan gula-gula...i like..


hah..ni lagi.di bawah ni.meja kecil yang ala-ala melekat di dinding..di sini la kami lunch setiap hari..tapau2...yang jug tu, air limau, aku yang bancuh tau..hihih..masa ni tengah tunggu lunch...tunggu mereka mereka itu balik dari menapau...



jom keluar dari pantry ...kita masuk ke office semula pula...

jom..dari pantry ke depan akan nampak ini dahulu..
bersedia, masuk sahaja di sini, kamu akan diperhatikan oleh...cctv..


ok..jalan saja terus straight ya..

ya..ya..terus..terus..jumpa ni bilik eksekutif la konon...



eh..jom jom..masuk masuk..buat apa di luar tu..malu-malu pula..

masuk la..hah..ni meja aku selalu duduk...



tapi ketika ini, sekrang, buat masa sekarang, aku kadang-kadang duduk di meja ni (tengok bawah ni la punya gambar)..
meja yang ada laptop tu..hah..tu lappy aku..





and..kalau terus ke tingkap tu..ini lah pemandangannnya...




haha...ya..ya..tak berapa nak cantik pun...

terus lah hari-hari di sini...

dan ada cerita di sebaliknya...
hari ini pun....memeningkan..
dan kamu, ya kamu la..apa tengok-tengok belakang, tengok orang lain pula..kamu..
itukah alasan kamu lari pergi..
haish..cakap la..bagitau..speak..
jangan expect aku tahu..atau org lain tahu..
tak tercapai akalku...tahu tidak?


aku alah bodoh!!





kerja..kerja


i went for a site visit today..

not a site, but two site ok..luckily, it wasn't that hot and sunny day today..

mendung-mendung sedap..



i learn how to marah people..u have to be brave..i don't have much problem with that i think..ahha..since i am very pro with those marah-marah stuff..kan b...hihihi...

but when the project manager told me to tegur the pekerja, and tell what isn't right there and how to fix it, macam terasa sedikit segan..because it was my 1st time..lagipon i had to do it live, kesian kat site supervisor tu kena marah depan2 oleh saya seorang perempuan...

well, it is such an experience...i have to learn more...site visit means report waiting ahead..huhuh..i am just gonna get to sleep now..and i'll start the report tomorrow morning at the office..before pegi site..

and..the Bos are back tomorrow..semoga dia sudah dapat ntah, hidayah kot...huhu..wish us luck!!!



Monday, June 9, 2008

bday wishes...

happy 20th birthday to my younger brother..
090688






besar sudah..jangan bekili!!



Sunday, June 8, 2008

aku sengal


di mana pengantin lelaki ku..

*b...hehehe..nnti kite crop gmbar u letak kat situ..

avocado

ni favourite fruit aku...

but since duduk di semenanjung ini, susah juga mau dapatkan buah ni..

but, semasa aku balik ke sabah untuk masum hari tu kan, sempat juga aku menikmati jus nya..jus avocado..ataupun di sabah dipanggil buah susu..

lepas sudah balik ke sini, sis lyn bawa banyak buah tu dari sabah..siap bungkus kemas2 letak dalam kotak lagi...buah susu nek flight..hahaha...

kalau siapa-siapa yang tidak tahu, cara makan buah tu, belah kepada 2 bahagian..pastu korek la isi nya..pastu hancu-hancurkan pakai sudu..campurkan dengan susu pekat ya, atau lebih dikenali sebagai susu cap junjung..jenama lain pun boleh...sedap woooo......rasa lemak-lemak sikit...creamy creamy...yummy yummy...nyum nyum...

ni buah susu tu..


ni yang sudah siap dicampur susu




hari tu, pernah ku tanyakan pada Syauqi,

"b..kat johor..or kat semenanjung la..ade tak jual buah avocado"


Syauqi pun menjawab

"xtau la syg..ade kot, tapi x pernah jumpe lak..ade r, jual kat facial wash, kot, x pon syampoo"



lol..tu facial wash Eversoft kot...


lagi lagi makan

saya baru pulang..

dari shopping barang makanan..

macam2 saya ambil, tuna mayonaise, koko crunch, susu..
bla..bla..bla..

and again saya pergi lagi ke Big Apple, beli 6 donut...

tapi saya tidak perlu risau pasal berat kot..

sebab mengikut ketinggian saya ini, BMI saya lebih kurang 19..iaitu dalam range ideal weight..

lagipun setiap hari selepas kerja, saya melakukan satu aktiviti ni, hehe, nantilah saya ceritakan ya..sebab baru 2kali pun saya melakukannya...

k la..tiada gambar ya..semenjak hilang fon ni, saya tidak banyak memikirkan tentang blog ni...serasa seperti tiada mood langsung...

rindu b saya sangat-sangat..saya sedang menunggu panggilannya...

Saturday, June 7, 2008

uwaaa....

saya telah kehilangan telefon bimbit saya...

sekian....

rasa macam hilang arah tujuan..

dan terasa seperti something missing....

huhuhu

Thursday, June 5, 2008

.. ...

maybe sometimes..silence can better be heard than loud...

.......





"sukati u la."








Wednesday, June 4, 2008

pink-ed

teka-teki-teku


pernah anda lihat ini??


yaa...betul...mungkin di sini..



.
.
.
.

macam pernah nampak..tapi di mana ya...


oh..di sini mungkin...


.
.
.
.
bagaimanakah pula gambar ini?? pernah anda lihat??


yang anda lihat itu sebenarnya adalah gambar di bawah ini...



hahaha...

sekian..saja..menghilangkan..bosan..

ada lagi..tapi..nanti la saya tambah ok...edit2..

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....