Wednesday, January 21, 2009

tak ada logika.memang tidak logik.

video

ni my niece, yaya.

she so love dancing and singing and bergaya-ing.

dan dia sangat lucu.

susah mau cerita guna perkataan.

harus lihat sendiri.

p/s- being around her is fun and sometimes mencabar.yaya tidak akan mau kalah dengan aunty noi

Monday, January 19, 2009

anugerah juara lagu

aku skrg dalam mood mengantuk.
kerana semalam sepatutnya tidur awal.
tapi menonton juara lagu hingga ke hujungnya.

result

vokal terbaik - faizal tahir .sampai syurga.
persembahan terbaik - faizal tahir .sampai syurga
balada - faizal tahir .sampai syurga
etnik kreatif - farawahida .persoalan cinta.
pop rock - jumpa pacik husein .lagu untukmu.

puas hati?
nth.aku terima saja.aku memang orang yang menerima.
walaupun aku suka persembahan tarian stacy yang bagiku mungkin layak untuk persembahan terbaik.
dan jumpa pacik husein mungkin layak untuk vokal terbaik.
tapi faizal tahir pun ok what.
memang ok.

//
aku tiba-tiba berangan.kalau la dapat buat show mcm stacy

mahu saja..aku melepaskan diri dan terus berlari..yeay yeay yeay yeay.
(menari.menari)

ops.berhenti di situ cinoi.
//

ok.habis anganku.

elyana pun kiut miut di atas kotak tangga itu.

//
.
.
ok.aku x berangan
//

mari kita sama-sama mencari mud kerja.
biasalah hari isnin sebegini.
pasti naik gila sebentar lagi.
anda bagaimana?

p/s - minggu depan.pada waktu sebegini (isnin) aku akan berada di JOHOR.yeehaaa!! doink doink *melompat lebih tinggi*

Friday, January 16, 2009

Thursday, January 15, 2009

memei hafal skrip

aha.
jangan heran.
woot.woot.
aku sebenarnya memang suka gosip2 ni.

lagipun aku fikir, kalau tulis pasal memei mesti rating blog naik.
i mean bilangan pengunjung meningkat.
pasti ramai yang mengoogle MEMEI.

ha?mana mungkin ada yang tidak tahu siapa MEMEI.
ala.memei yg awek norman tu.
penyebab keretakan rumahtangga abby abadi.

few days ago dia dah muncul di WHI (WANITA HARI INI)
adoi la.
aku tengok di www.tv3.com.my

geram la aku tengok memei tu.
rasa seperti ingin sampaikan buku lima ke mukanya.

dengan hanya membaca dan bercerita mengenai dia sudah membuat aku mengetap bibir.
sampai mau hancur bibirku.
mengigit gigi sendiri.
isk.bagaimana untuk terangkan perasaan geram ini.

macam la apa.semasa rancangan WHI itu
dia asyik cakap benda yang sama berulang-ulang.
dan semuanya sama seperti menghafal skrip.
yalah, sudah lama sembunyi, pasti sudah siapkan lirik terbaik dan dihafal.

asyik kata "saya mmg tidak mnyangka dan tidak sangka"
tidak sangka apa?tidak sangka yang norman tu suami orang?
haha.tak sangka memang!

apa-apa pun di jawab memei,
aku tidak mahu percaya.
sebab aku tidak mahu.
*emo plak*

tapi MEMEI cun memang.
tapi tu la.
menyebabkan keretakan rumahtangga orang.
entah la.Wallahualam.

minta dijauhkan.

kalau aku jadi Abby,
aku pergi dah WHI masa tu, face to face.
kita tengok macam mana.

memang lah orang cakap kita patut bertindak bijak.
bersabar.
bertenang.

tapi semudah itu kah.
kalau aku, walaupun sakit aku tetap mahu tahu.mahu diterangkan.

aku rasa, itulah tindakan terbijak aku boleh buat.
.
serang. *peace*

(tapi aku harap aku boleh bertindak kool melalui psikologi tanpa jeritan dan tekanan pada suara dan tanpa aksi)

\m/

Wednesday, January 14, 2009

tiada kerja cari kerja


tiada kerja ka hantar MMS sama aku.
sis lyne (kakak yg ke4) fly to kl.last saturday.untuk pergi dating.bf dia kan di sana.


this few days.she and her bf has been sending me MMS of them.lol.
ya..they did.


kejap2 masuk mms kat fon.

sebok je la.

hello, i tidak jeles pon ok.
end of this month i am going to fly to johor juga.
ok.this is the showing-off-sebok-xda-keja pixes of them.









*sis lyne & kay*

Monday, January 12, 2009

impresi lagi.

setelah mengerjakan rambut hingga pendek sekali.
saya dilemparkan pelbagai komen.
ada yang seronok.ada yang kurang seronok.
tapi rata-rata, saya sangat seronok mendengar komen yang pelbagai itu.
rasanya, perlu kah siapa-siapa dapat hadiah untuk komen terbaik?
mari kita lihat komen-komen dan impresi mereka.



Syauqi,
suka.ada kelainan tp masih ada persamaan
nampak ada sket gila la.dgn baju kurung.tp rmbut mcm tu.rebel.yargh!!
________________________________________________
SIs Lyn (kakak ke3)
mungkin cina yang mengunting tu kan mabuk
________________________________________________

erin (my 5 years old niece)
aunty noi pendek dah rambut dia mcm boboi (boboi nama pggilan utk adik lelaki saya oleh nieces n nephew)

nape dia gunting gitu
tak lurus lah rambut
tak sikat lagi tu
maleh (malas) dia ni
______________________________________
Yaya (my 6 years old niece)
(tidak berkata apa lantas trus menyanyi "nanananananana.i wanna start a fight!so what!i am a rockstar.i got my rocks moves..")
______________________________________
sis lyne(kakak ke 4)

rock la bah kan rambutmu.
______________________________________
kay
noi, berani u potong rmbut pendek.hehe.wa salute la.
nice hair bro.
______________________________________
Fionahafiz
the baju kurung makes it more kewl.

______________________________________
sarra
cool abes rambut ko
______________________________________
shiro
mcm minah jepun je aku tgk.sbb mata mu sepet kot.
______________________________________
Wulan
Wo.rambutnya mirip bunga citra lestari.that’s cool.
Rambutny keren lho.Cool.
________________________________________________

Po
rambut baru ka ko.perghh ala2 pink gitu
________________________________________________
Rul
wow ! new hair style .. nice ^_^
________________________________________________
Amy Melissa
I Loike
________________________________________________
Gejek

pergh.mcm bini beckham.kalau kaler lg besh.
________________________________________________
Rakin
weh hudoh rambut.nak jadi jangtang ke hahahha
________________________________________________
Stefenie

vass.gila stylo.
________________________________________________
Aza
pendek gila tu
perasaannya hebat ka?
________________________________________________
En.Hud (ex-boss kt kuantan)
nape rmbut awk g2????kuat g club niii
________________________________________________
nisanyn

aku ske rambut hg yg dulu lagi
________________________________________________
ismawati ismail

cantek2..
maok d engkah gel la baruk stylo ho
________________________________________________

marya

owh..
mcm sik caya jak
mesti nampak makin tggi
g jadi pramugari jak nun
________________________________________________
Farah
Cantik rambut baru ko cinoi
________________________________________________
yana

ko asl potong rambut..
ko nie..
nasib baek ok..
________________________________________________
Nashrex

rambot ko...fuh. Dasat
cam rambut katun2 jepon..hoho
________________________________________________
hajime
wah.ayuh ke shopping complex.kita mengurat aweks
______________________________________
shaf
Wah.. rambut baru u menyerlahkan ke"emo"an dan ke"rock"an u la... hell yeahhhh!!
______________________________________
Totin
rambut baruuuuuuuuuuuwoooo cunnn doooooooo
________________________________________________
Chii
tgk pic close up rmbt ko. blur. tp highlightts(?) tu still nmpk, pastu tajam2..emo!
________________________________________________
Ieyna
apa sudah jadik pd rambut mu cinoi...syg nye...huhuhuhu...oooo....imej 2009 ek... :p
________________________________________________
Anonymous (aku dah tau siapa)
wah klerz rambut...ko hingat ko cntik buat cam gitu..lagi cantik ayam jantan punyer rambut...original lagi..ala2 posh nyer rambut la...itu baru stakat bijik kelintit posh nyer rambut la, jgn nak beranganz...
________________________________________________
Nieja
wowwwwwwwwwww
da potong rmbut..
________________________________________________
Emi
Caya la cinoi..kool
________________________________________________
Azie
rambut baru lawa oi.
________________________________________________


ya.itulah komennya.
saya rasa komen terbaik adalah Yaya, my 6years old niece.
kerana dia tidak berkata apa, lantas terus menyanyi.
kool.
\m/

Thursday, January 8, 2009

resolusi 2009


selamat tahun baru (masih tidak kelewatan kan).
selamat tinggal 2008.

jangan risau ya 2008, sesungguhnya memori itu masih ada.cuma kamu perlu ditinggalkan.kalau tidak mahu pun tetap sudah kamu dibelakang.kami harus terus.

seperti dijanjikan, saya akan menghupdate resolusi saya bagi tahun 2009.
sebelum itu, mari lihat jika resolusi tahun 2008 saya tercapai.
klik di sini
//
ok.yang paling tercapai untuk resolusi 2008 itu adalah gain weight.
berjaya menambahkan berat sebanyak 6.8kg itu walaupun dalam masa hanya beberapa bulan bertahan.
dan yang paling tidak tercapai adalah save money.uh.agak mengecewakan.
//

mari lihat apa yang boleh dibuat terhadap resolusi 2009 pula.

mengelakkan azam yang berat-berat.kerana memang mudah untuk digembar gemburkan, tapi mudah juga untuk tidak di usahakan.
  1. berdoa semoga resolusi / azam tahun baru 2009 rakan-rakan tercapai. (agak murni di situ)
  2. ingin melihat hasil titik peluh.hasil yang lebih besar selain daripada baju baru setiap bulan. (eg:- car, etc)
  3. mengusahakan resolusi 2008 yang kurang tercapai (azam bawa ke hadapan)
  4. meng-up-kan level kehidupan dari yang sebelumnya. (banyak pecahan kecil lagi ni)

itu sahaja resolusi.

yang sedang-sedang saja.

dan, sangat gembira.
kerana di awal tahun sebegini telah menukar dari prepaid ke postpaid, memotong rambut sependek gila, dan sedang memakai phone baru. sambutan tahun baru yang agak relevan kan.anda bagaimana?

*muka serius terhadap azam tahun baru*

Tuesday, January 6, 2009

impresi


ingat x hari tu aku buat tag yang di tag oleh hajime-san kepada aku.
and aku tag orang-orangan pula.
lihat tag itu di sini.
yang 1st tag of the year oleh hajime-san.
yeah.
jadi ada orang sudah buat itu tag.
dan aku ingin mereview impression mereka terhadap aku.uwahahah.




baini

mereka punya overall impression terhadap aku
Mau rambut secantik kamu beb - Sara
Cool - Baini
Seorg shbt yg baik n happy banget - Ieyna
sila la lawat laman blog mereka ya. (hanya klik pada nama itu)
terima kasih bangat ya.

dan ini aku sekarang.


apa impresi anda?


1 gambar yang kabur sahaja.


gambar spoiler.


cerita selanjutnya pasal ini, tunggu2 la ya.


\m/


Monday, January 5, 2009

movie review

aku nak blog.
tapi xda idea.
so, aku akan mereview movie yang aku tonton.
lama sudah aku tonton actually.
boleh la kan.this is an idea too, reviewing movie, even tho agak outdated.


1. YES MAN

why say no.
this is a story of a guy who always n always makes excuses.
and challenged to say YES for everything after a YES Seminar he attended.

perempuan comel (gf dia dalam cerita ini) ialah sangat comel.
lagu dia pun comel .tajuk dia SWEET BALLAD

"dont call me past 11pm,it wont happen again, happened once, happen twice, it happens 3times, maybe 4times, maybe 5times, maybe 6, 7 , 11 times, no,no,no.

u can call me at 10.59 but dont call me 11 coz thats my rules"

cerita biasa dan tidak heavy.seronok la untuk habiskan masa.


************************************************************************
2. BEDTIME STORIES
ok.ini aku tonton pada new year eve.
aha.yeah.new year eve.
seronok!
imagine the bedtime stories come to life the next day.
ah.aku akan memaksa my niece untuk bercerita yang indah2, supaya it come to my life!



ok.tu sajor la aku nak review.
both i gave 4/5.ok?

p/s- update pasal azam saya akan di post kan sebelum januari berakhir.tungguuu!

Friday, January 2, 2009

1st tag of the year.oleh hajime san.

1. What is the relationship of you and him/her?
dia ni?sahabat alam maya.iya.sahabat.terbaik memang.

2. Your 5 impressions towards him/her?
  • anak giant yang cam comel je
  • kuat merajuk (hahah.yeke.cam siak je)
  • musika
  • identiti berterabur. (cth: toys + musik + mrajuk + suara cam ala2 macho = berterabur)
  • kesemua di atas

3. The most memorable things he/she had done for you?

ada ke?oh ajime, kalo ada i taruk la cni ya.saya bagi kamu peluang buat dulu sesuatu yang memorable.

4. The most memorable things he/she have said to you?

online ni saje nak chat ngan u je (cam ape laaaa)

5. If he/she become your lover, you will..

tak tercapai akalku

6. If he/she become your enemy, you will..

lompat.pukul.lompat.pukul. (sebab x sampai)

7. If he/she become your lover, he/she has to improve on...

skill menjaga hati. sangat keterlaluan.

8. If he/she become your enemy, the reason is...

i fall for his fren. (macam haram lagi)

9. The most desirable thing to do on him/her is?

big hug.waaahh.sabgat besar.perlu 4 tgn kot.

10. The overall impression of him/her is...

dia baik.hebat. (hmm.bole la)

11. How do you think the people around you will feel about you?

ntah.skrg pon rambut dah x sama hitam.hati lagi la lain2.aku pon xtau wut do they feel.sapa boleh jawab?

12. The character of you for yourself is?

craaazzyyyy.ya.sedikit gila.

13. On contrary, the character you hate of yourself is?

baik tak bertempat.baik la sangat.ahaha.actually, malas.

14. The most person that you wanna be is?

im d best damn thing ur eyes have ever seen. so i dun wanna be any person other than me.

15. For the people who care about and likes you, say something about them.

kamu kool memang.

16. Ten people to tag:

  1. Sara
  2. Nieja
  3. Totin
  4. Azie
  5. Ieyna
  6. Wansajidah
  7. Shaf
  8. Dj
  9. Baini
  10. Semua di list aku

17. Who is no. 2 having a relationship with?

nieja?bf die la.tgk kt blog die.betol aku x tipu.

18. Is no. 3 a male or a female?

female.

19. If no. 7 and no. 10 were together, would it be a good thing?

no!

20. How about no. 5 and 8?

they dont know each other.besides, they both are female.

21. What is no. 1 studying about?

about life.

22. Is no. 4 single?

nape?nak isi borang ke?

23. Say something about no. 6..

dia mau jadi programmer

Thursday, January 1, 2009

new short haircut

*this is a sticky mode entry.for latest update, scroll down.*


sempena tahun baru.
seperti biasa ingin membuat sesuatu ke atas rambut.
seperti pada awal 2008, telah menghighlightkan dengan warna pink.
kali ini teringin memendekkan rambut dengan drastik.
adakah sesuai?
di bawah adalah contoh.
butuh pendapat kalian.
mari vote!


A


B



C



D




E




F



G

sila vote

ataupun kamu rasa saya tidak perlu potong.
atau tidak sesuai.

atau bagaimana?

*tapi mau sangat potong.sedang bosan dengan rambut panjang*

-penukaran gaya rambut akan dilancarkan pada minggu pertama bulan februari-

*this is a sticky mode entry, scroll down for the latest update*

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....