Thursday, January 15, 2009

memei hafal skrip

aha.
jangan heran.
woot.woot.
aku sebenarnya memang suka gosip2 ni.

lagipun aku fikir, kalau tulis pasal memei mesti rating blog naik.
i mean bilangan pengunjung meningkat.
pasti ramai yang mengoogle MEMEI.

ha?mana mungkin ada yang tidak tahu siapa MEMEI.
ala.memei yg awek norman tu.
penyebab keretakan rumahtangga abby abadi.

few days ago dia dah muncul di WHI (WANITA HARI INI)
adoi la.
aku tengok di www.tv3.com.my

geram la aku tengok memei tu.
rasa seperti ingin sampaikan buku lima ke mukanya.

dengan hanya membaca dan bercerita mengenai dia sudah membuat aku mengetap bibir.
sampai mau hancur bibirku.
mengigit gigi sendiri.
isk.bagaimana untuk terangkan perasaan geram ini.

macam la apa.semasa rancangan WHI itu
dia asyik cakap benda yang sama berulang-ulang.
dan semuanya sama seperti menghafal skrip.
yalah, sudah lama sembunyi, pasti sudah siapkan lirik terbaik dan dihafal.

asyik kata "saya mmg tidak mnyangka dan tidak sangka"
tidak sangka apa?tidak sangka yang norman tu suami orang?
haha.tak sangka memang!

apa-apa pun di jawab memei,
aku tidak mahu percaya.
sebab aku tidak mahu.
*emo plak*

tapi MEMEI cun memang.
tapi tu la.
menyebabkan keretakan rumahtangga orang.
entah la.Wallahualam.

minta dijauhkan.

kalau aku jadi Abby,
aku pergi dah WHI masa tu, face to face.
kita tengok macam mana.

memang lah orang cakap kita patut bertindak bijak.
bersabar.
bertenang.

tapi semudah itu kah.
kalau aku, walaupun sakit aku tetap mahu tahu.mahu diterangkan.

aku rasa, itulah tindakan terbijak aku boleh buat.
.
serang. *peace*

(tapi aku harap aku boleh bertindak kool melalui psikologi tanpa jeritan dan tekanan pada suara dan tanpa aksi)

\m/

7 comments:

hazel said...

betul betul betul, memang betul tu dek oi..... dasar perempuan gatal, bira.... kalau saya, saya bagi jak perempuan jalang tu penampar baru tau. Macam x de jantan lain lagi suka betul ngan suami orang, ganggu rumahtangga orang. Dasar perempuan gatal sangguplah keje sampai ke 3 pagi, pekerja cemerlang tu sanggup gadai body.. (Panas nie) hehehe....

Qi_Cinoi.Lavigne said...

kak lyn,
ceh.
panas rupanya dia.
emo plak kakak.
lek bah.
ahahaha.
lawak.

b u k a n s e s i a p a said...

ha3~~mutut2..serang itu memei..xpn cmpk aje kt palestin tu..jadi kubu plg depan..

Chii and my alter-ego, ash said...

hohoho aku pun ada tgk tu, d ofis. ko prasan ka klu cita psl norman ja berseri2 muka dia? mcm in love..bitch!

Pink Praying Mantis said...

waa..rating naik cinoi. AKu br mo buka whi ni..mo tgk mcm mn. Tp baru2 tu ada aku tgk melodi diorang call memey.Mcm ndak malu bah dia tu. Aku yg malu plak...tgk whi kejap pastu sambung study...Slamat m'boikot memey n semua pompuan yg suka kacau bf org lain...

nieja said...

tu la lau jadi abby
pegik je serang hahaha
saket ati weiii..

Qi_Cinoi.Lavigne said...

bukansesiapa a.k.a munirah,
yela.betol tu.mnyakitkan hati.

chii,
ya.memang.
terus senyum yg suka betul tu.
betul nampak in love.bitch.
asal ditanya akan bersama norman ka, msti jawab jodoh di tgn tuhan, xkan menolak jodoh.
itu mmg la Tuhan tentukan.tapi dirinya sendiri camna, niat nya, plan nya.isk.
x menjawab soalan langsung.

dj,
mmg dia tu.mcm la apa.x malu.

nieja,
yela.mari sokong serangan.

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....