Sunday, June 24, 2012

Rose Dalina & Saiful Azmi 23.06.2012

 

Weekend berakhir dengan mudah. Heh. Sekejap saja esok isnin, how was your weekend?

Jadi semalam aku attend wedding dinner my former schoolmate Rose Dalina di Sabah Hotel Sandakan. Dorang sudah nikah pada hari sebelum tu 22/6/2012 Jumaat 10am.

Di bawah ni gambar sent tru BBM, aku tak attend nikah.IMG01837-20120622-0945

Semalam majlis tu sangat humble aku rasa, sebab mungkin aku expect yang bukan-bukan. Tapi banyak gila perkara sweet, bikin terharu wa cakap lu. Tasangka Rose Dalina ni sweetgila ahahahaha.

2012-06-23 20.25.26

Ini gambar pelamin dari meja aku. Aku sukalah. Cantik. Sweet.

Lepas tu ada request dari bride’s family untuk pengantin slow dance2012-06-23 21.39.15

Baju bride sangat cantik sebenarnya, tapi camera aku yang tidak cantik. Phone camera bah paham ja la kamu. Lpeas tu ada persembahan tarian kebudayaan, orang bajau, tarian melayu. Aku sampai lambat jadi maybe ada yang aku missed.

2012-06-23 21.50.38

Cantik kan. Mekap pun natural look tapi cantik. Nama MUA dia Comel kalau tasilap. Rantai aku tu dapat di PArk Avenue (Eh, tiba-tiba pula)

2012-06-23 21.56.40

Ini bridesmaid. Adik Rose Dalina, former schoolmate juga. Bajunya pun aku suka. Sempat lagi aku tanya mana bikin hahah sebok je cinoi neh. Jangan kamu tengok rambutku hambur, time mau bersiap tu blackout di Teratak Bonda. Ceh, salahkan blackout sudah la kau cinoi. Next!

Eh, next gambar yours truly. 2012-06-23 22.08.11

Selamat pengantin baru Rose Dalina Hermiza Amir Hamzah and Saiful Azmi Jamsari, semoga bahagia sampai ke syurga, ingat kau bilang ndak sudah mau kuat merajuk. Congratulation!

Tengok kamu bikin aku tasabar mahu kahwin. Ah, pendek kata kalau tengok orang kahwin aku memang tasabar lahhahaha. Eh aku tahu sudah, patut lah aku selalu rasa terharu semena-mena sampai menitis airmata kalau orang kahwin, mungkin sebabnya aku fikir “tolonglah cepat turn aku” babaahahaha rupanya gatal mau kahwin. Kbai.

 

Love,

Cinoi xo

Wednesday, June 20, 2012

Daddy Kool

 

Selesai memblogging di jaycinoi.blogspot.com tadi aku ada sebut “daddy kool” jadi terus lah aku memblog ke sini pula sebab belum lagi sampai pukul 5 walaupun aku telah menaip banyak perkataan tadi.

I have a cool daddy that he made a boat himself, with help of my younger brother. The boat that made of fiber are almost finished and was 1st test drive by my nieces and nephews during cuti kaamatan last few weeks.

1 2

Gambar yang terakhir di bawah adalah gambar termahal sekali sebab daddy tolak cucu-cucu atas boat. Berani nya kamu cucu-cucu neh, time Aunty Noi kecil mau becakap sama Daddy pun takut. Semangatnya kunun dorang yang mendayung.

3

In fact, our current house that was named Teratak Bonda, was built by my father inside out. With a few worker la. Tapi overall memang daddy yang buat. I am of course proud of that. Alhamdulillah we finally have our very own sweet home. We lived there like few years already, sebelum tu tinggal di rumah kerajaan, sebelum daddy pencen. Now daddy is almost 63 years old. How old.

Rumah luar dalam, interior, kabinet, almari dalam bilik, tandas di setiap bilik, katil (2 sahaja dibeli, yang lain ditiru sahaja yang dibeli tu sebijik okay!), nantilah aku tayang-tayang gamabr Teratak Bonda.

Terima kasih daddy, jangan garang-garang nanti kami pun garang takut.

Boat ini cuma testing sahaja konon, untuk pergi memancing sama menantu-menantu and anak-anak nya. The next boat baru ambil tempahan. You should see daddy in person, sit and talk with him, or atleast listen to his ceramah. You will know how an amazing person he is walaupun kadang-kadang sikit-sikit mahu marah mau dengar cakap daddy seja rupanya dari daddy aku dapat perangai itu hahahaha .

*Tambahan:
What made this awesome is this is the first boat he made, selama ni dia cuma buat perabot, rumah, renovate rumah dan yang sewaktu dengannya. Mana dia belajar? Aku pun tidak tahu, yang aku tahu dia selalu google dan tengok YOU TUBE seriously. Tapi masih ada masa baca Quran setiap hari, plus the tafsir dan setiap solat lama betul (tiada skill laju-laju hehe anak siapalah tu). Luarrbiasa. Hahaha. Sampai katil pun dibuat, kalau boleh apa-apa yang boleh buat sendiri semua di buat lah. Daddy’s tagline is “Oh, boleh buat ni!”

Tinggal kereta saja lagi daddy belum buat.

-_-'

Love,

Cinoi xo

Sunday, June 17, 2012

Akhirnyaa.. kini pasti!

 

Nah itu salah satu lagu kami nyanyi sepanjang karaoke 2jam semalam. Kejadian ni spontan seja. Lewat petang dicabar Aza “karok la kalau bran”

Karok? Bran la beb. Ahahaha. Spontaneous. Love it. It was such a long time we didn’t do this you know. How would I missed it. So to the karaoke we went.IMG-20120616-00431The owl necklace from MNG ;p haritu pura-pura tengok seja sebab ada si Jay, lucky dia keluar dari situ time aku mau bayar baju, terus aku simbat lah tu necklace.

Below is candid picture of Aza and Aci (not me, I am obviously ready!)IMG-20120616-00433

Habis karaoke session aku mestilah mahu gergambar mahupun orang lain tamahu aku paksa seja.IMG-20120616-00435

Lepas tu lepak makan then balik rumah, aku jumpa kasut baru dalam rumah. Terus terai. Sangat kiut okey warnanya merah biru macam mau tampar. Not mine.IMG-20120617-WA002

 

Itu saja malam minggu semalam. How’s you weekend guys?

 

Love,

Cinoi xo

KLIK DI SINI (kalau beran la hahaha) UNTUK DAPATKAN TAWARAN HEBAT PREMIUM BEAUTIFUL KORSET DARI cinoi.com

Friday, June 15, 2012

What’s on my face? What’s with my fringe?

 

Seperti yang Aci blog kan, aku mau juga cerita what i wear on my face everyday to office. Since sudah station di office (bukan di site) boleh la main mekapmekap kan.IMG-20120613-00358

  1. SK II Miracle Water.
  2. Whitening advancer and moisturizer bio essence.
  3. BB Cream Dr.G yang kaler purple tu. (Baru beli 2weeks ago macam)
  4. My all time fav,The Body Shop pressed powder.
  5. Eyebrow liner. Menggunakan berus dan warna dari The Body Shop eyebrow kit, sebenarnya baru berjinak-jinak lukis kening, jadi masih belajar. Praktis praktis, lucky ter cover dengan rambut tuh. Memang taberapa kemas lagi.
  6. Liquid sharp eyeliner from ZA
  7. Mascara Dolly Wink
  8. Blusher The Body Shop
  9. Lip Balm The Body Shop

Untuk 9 perkara di atas, No.1 dan No.2 sahaja apply di rumah. No.3 sampai No.9 pakai dalam kereta time on the way kerja.

Itu sahaja untuk pergi kerja yang aku rasa paling basic. Kalau tidak basic, akan ada:-

  1. Eyeshadow yang diblend bermacam kaler.
  2. Master eyeliner (kaler putih)
  3. Concealer, untuk kemaskan bahagian kening yang berhambur.
  4. Highlighter or bronze blusher
  5. Double mascara.
  6. Lipstick

Balik rumah aku wipe sahaja mekap tu guna yang macam wet tissue untuk remove mekap tu. Ada juga liquid make up remover, tapi jarang sangat aku pakai unless aku memang bermekap tebal ke majlis-majlis.

 

Tentang my fringe.

Mulanya aku tak berniat mahu bikin fringe. Tapi masa orang tu trim rambut depan aku time aku perm rambut (yes, I’ve perm-ed my hair), dia terlebih potong sampai aku rasa pendek sangat kalau tolak rambut depan tu ke tepi (refer picture below)IMG-20120614-00387

 

Jadi aku pun kasi turun lah dia kasi jadi fringe di depan macam time sekolah tadika dulu.IMG-20120614-00388But still, sebenarnya tak kemas langsung potongannya tu. So kalau ada masa weekend ni aku pergi trim di saloon, atau aku trim sendiri di rumah.

Ouh, feel free to share what you wear on your face.

Oklahbye.

 

Love,

Cinoi xo

KLIK DI SINI UNTUK DAPATKAN TAWARAN HEBAT PREMIUM BEAUTIFUL KORSET DARI cinoi.com

Thursday, June 14, 2012

Dewi Remaja Sisters

 

Eh? Ha, yes. last month, macam 23rd May 2012, I’ve met my long-time-no-see friend, who is once a Dewi remaja finalist too. Dia lah the DewiRemaja obviously not me HA HA. Batch Scha Al-Yahya. Ismawati.

dewi remaja sisters batch scha al yahya 4From left: DK, Cinoi, Isma, (the baby girl on my lap is Hana, Isma’s daughter)

Picture below, from left: DK, Isma, Me (di Open Netball USM Penang)sports 2

Last berjumpa rasanya masa konvo tahun 2008 kot. Lama gila. Isma kahwin di Kuching pun aku tak attend, masa tu tahun 2008 kot, baru bertapak, duit pun tabanyak untuk fly sana sini. (Heh, macam la sekarang duit banyak sangat). Then bila jumpa lagi dia ada dua anak, Hana, and 1 lagi coming, dalam perut masih. How awesome kan.

Si DK ni memang orang KK, dulu dia sempat kerja di Cotton On 1Borneo, dan masa tu lah aku banyak buat pemborongan, dan pemborosandewi remaja sisters batch scha al yahyadewi remaja sisters batch scha al yahya 2dewi remaja sisters batch scha al yahya 3Masa jumpa dia rasa nak menangis wa cakap lu. Tapi kami masih bising seperti biasa. Walaupun sekejap sahaja berjumpa hari tu, banyak isu berjaya kami kupaskan, dan sempat mengenang memori lama dan mentertawakan diri masing-masing. Aku sempat juga tumpang glamour dia sikit-sikit, time issue majalah Remaja turn dia, ada gambar aktiviti seharian dewi, adalah kami photoshoot main bola jaring dan masuk majalah, nampak lah juga sikit bahagian bontot dan tangan aku pegang bolahahaha.

Aku tinggalkan kamu dengan gambar zaman U kami. Masa muda-muda dolu. Ah rindunyaaaa.

sports 5 sports 1 sports 3 sports 4

Oklah Bai. Sorry tiada cerita tentang the so called DewiRemajaSisters yang bergaduh tu hahahaha. Maafkan saya penunggu gua.

Bye lah bye.

 

Love,

Cinoi xo

KLIK DI SINI UNTUK DAPATKAN TAWARAN HEBAT PREMIUM BEAUTIFUL KORSET DARI cinoi.com

Wednesday, June 13, 2012

Monday, June 11, 2012

Nisham & Mira Wedding Reception 9/6/12, Tawau

 

Jadi haritu on the 9th of June, Saturday I was in Tawau attending bestfriend wedding reception. Yang bestnya masa tu rasa macam reunion, jumpa balik kawan-kawan yang lama tajumpa. Yang tabestnya is masih ramai yang tasempat berbual mesra dan panjang, too bad. And Mona pun tadapat attend sebab jaga anakbuah nya yang kena admit di hospital. Mari tengok sedikit sebanyak gegambar yang aku ada.

Nah aku kasi gambar Llew and Joyah untuk mengubat kerinduan kamu. Joyah due dalam end of July katanya. Berseri seri muka mama ni kan.nisham wedding reception 1Baju beli di Karamunsing, black lace dress only RM39 after less. Mix and match seja dengan kain batik. Kain batik sarong tu belong to my sister. Rantai bentuk reben baru beli di Eastern Tawau. Di dalamnya of course lah aku pakai KORSET PREMIUM BEAUTIFUL

Below is cinoi.com with Aisyah, our former class mate masa di UTHM, she was also pengapit Mira masa majlis di Kuching. Last jumpa dia 2008 kot masa final year. Kurus dah kitak eh.nisham wedding reception 2

Yang lain-lain gegambar tiada dalam camera ai lah. Llew ada banyak gambar. Sebok berbual seja aku sampai tak ter snap snap camera. Rasa-rasanya kalau ke mana-mana macam perlu saja bawa personal photographer (uuu over youuuu)

Below is sedikit suasana dewan yang dapat aku capture.nisham wedding reception 6

Despite all the chinese wordings here and there (it is a dewan cina after all), I still love the dewan sebab nampak cantik dan elegant. Pintu kaca and the lighting bikin cun! Like like!

Gambar seterusnya ialah seperti biasa, group photonisham wedding reception 3

From left is Mohan and girlfriend, next is Rosman and gf (mohan & rosman is our kawan matrik and UTHM), sebelah kanan Jay is Pele, kiri is Taqeem semua lama tajumpa. Red kemeja is Sabri yang baru sahaja menimang cahaya mata pertama yang baru lahir on the very day, tapi dia masih sempat attend, next to him is Shamree.

Sebelah kanan, atas, red shirt is Emmo yang sekarang polis lamanya tajumpa, bawahnya purple kemeja Jusri yang datang bersama gf (tiada dalam gambar), bawah lagi Llew, next to her is Amy Melissa & husband & son. Tengah tu si Po siapalah takenal. Congrats Po sebab akhirnya memilih Herbalife, good luck!

Lupa gambar hadiah dari Cinoi and Jay (heh, sebok je) sebab i like sangat-sangat wrapper yang Jay pilih, sweet!, and sempat bagi kiriman solo dari my parents and Jay parents, tapi lupa bagi hadiah dari Kak Nani. Sorrylah rushing rushing. Hadiah tu nanti di pass.

Selamat pengantin baru Mira and Nisham. Good luck!! HAHAAHAHAH. Hingga akhir hayat ya.

Who’s next?

nisham wedding reception 4

 

  Gambar dorang di banting tu ialah semasa majlis nikah haritu. Laju je kan siap bunting tu.nisham wedding reception 5 

Gambar di atas tajelas kan rantai baru tu. Nah gambar lagi satu, after the wedding, after cuci mekap dan mengembalikan semula fringe yang entahapahapa tu ke kedudukan asal, nanti malam aku gunting sendiri tu, kena repair sikit lah sebab orang tu buat buruk je lempang kang! Tunjuk rantai sebenarnya. Heh. la bai. Assalamualaikum.

253279_10150873570132916_32041313_n

Love,

Cinoi xo


Thursday, June 7, 2012

Dari bulan 5 ke bulan 6

 

Assalamualaikum. It was a crazy middle year, apart from shopping and shopping all month long (thanks to my kechil-kechilan business, Alhamdulillah rezeki Allah, I can shop sikit-sikit every week), there was a few activities here and there.

Let’s start with May.
On the very second week of May, to be exact 12th May, we went for a 1 day trip to Kundasang. “we” tu mestilah aku dan Jay, we come in package, bersama dengan kami juga ialah my sister Kak Lyne, husband Kay, and son Qays. Memandangkan penghujung May dorang pindah ke KL balik, and Kay tapenah pun sampai Kundasang or jalan darat KK-Sandakan. Kasi rasa la sikit sampai kundasang.

Unfortunately, before ai sempat mengapdet blog berkenaan aktiviti tersebut, and before i even managed to upload the picture di facebook, I think I kinda lost my memory card, which I just realized yesterday. Too bad.

Lepas tu all month long (May) sibuk kerja la di Kimanis la.

Sampai end of May, on the 30th, balik hometown Sandakan for 5 days. 3rd June kembali semula ke KK.

While di Sandakan, ada meeting between Jay’s parents and my parents to finalise everything, and ada kenduri  3in1 birthday bash, anak-anak buah ai. Will update that later in a separate entry. Gambar ada jangan risau. Ceh, siapa risau Cinoi?

4th June kembali ke office terus busy on the very day, rehearsal for Suria Kaamatan Festival di Mari-Mari Cultural Village, and 6th June (kemarin, is hari yang sebenar), will update that too, in a separate entry.

In between all the above, sempat mencuri masa untuk spa, body treatmeant, massage and facial. Heh, tahun ni baru rajin sebab mau kahwin konok. Poket pun rajin koyak, tapi mahu juga!

Tomorrow 8th June pula akan bertolak ke Tawau, untuk majlis persandingan Nisham and wife. Will be back to KK on the 10th. Tasempat ai hantar kain i ke tailor kan sebok betul, jadi ni malam pergi Karamunsing lah tengok tengok apa yang ada di sana yang boleh dipakai nanti, semalam pergi Suria, tapi yang dicari habis sudah.

Next week punya weekend pula ada appointment spa di Ming Hotel punya spa. Odyssey Spa kalau tasilap lah. Nanti ai cerita you all how I start with all these spa thingy (I’ve tried different spa) and then terus subscribe di mana-mana yang saya rasa best rawatannya. I will share.

So far that’s my middle year. Terkejar-kejar kesana sini, tapi syukurlaha da juga sedikit hal kahwin yang terlaksana. Sedikit okey. Better la than nothing.

Setelah banyak perkataan, aku tinggalkan kamu dengan 1 gambar yang mungkin sudah kamu lihat di Instagram.

ratu kaamatan company

Ohh, by the way, I rasa la kan, the lack of entry di cinoi.com ni sebab kadang-kadang sudah update gambar aktivitinya di Instagram, so it’s kinda double update la kalau update di sini. Tapi sayang juga kalau tak di update ke blog sebab ini lah sumber rujukan utamaku.

So anyway, tomorrow is Friday, sekali lagi weekend, have a great weekend. Be thankful for what we have, and be happy for every little things that happens ;)

Love,

Cinoi xo

Monday, June 4, 2012

Musim Gadget

 

Assalamualaikum lovely readers. Ececeh. Untuk tidak berapa mentedihkan diri kerana kembali bekerja selepas bercuti 5 hari yang panjang di hometown, marilah kita mengenang kembali cuti tersebut.

While lepaking di ruang tamu Terata Bonda, I find 1 pemandangan yang lucu banget. Everybody is holding on to their gadget.

IMG-20120531-00134In blue shirt itu my nephew, Iwan, next to him is my youngest brother. In black shirt tu my abang ipar, Iwan’s daddy. Khusyuk masing-masing.

IMG-20120531-00135Di satu sisi ruang tamu yang lain is yours truly punya tunang, asyik entah apa yang ditengok di henpon, in blue shirt my younger brother, pun asyik asyik asyik.

IMG-20120531-00136

Di satu sudut yang lain ini my housemate yang di KK, Kak Nani with her Galaxy Note, sampai orang sebelah panggil dia kena tolak-tolak dia baru ambil perhatian.

IMG-20120531-00138The girls, my nieces, tatahu lah tengok apa di laptop tu, from left Yaya, Erin, Chempaka and Putri.

It’s crazy and funny how khusyuk they are. Sampai bertukar-tukar posisi lagi.

IMG-20120531-00145     Ini Jay, sudah bertukar posisi lebih dekat dengan tempat charging.

IMG-20120531-00139Yang itu pula Fatin, khusyuk tengok Uncle nya main game. Abang Idi still at the same location tapi bertukar cara duduk sudah.

IMG-20120531-00144 Dan yang ini pula Iwan, dari tilam sampai ke kerusi malas.

Gila juga kan zaman sekarang. Masing-masing dengan gadget. Kalau dulu-dulu semua tengok tv sahaja beramai-ramai. Mommy pun bising lahh bangun mata saja semua terus mengadap handphone, tab, etc, masing-masing. Sebelum tidur pun begitu juga. Padahal sekarang Daddy pun sama haha. Selalu tengok youtube, Cara bikin boat, tapi yang positifnya, Daddy sudah hampir siapkan sebuah boat yang awesome!

Me? Sepanjang di hometown aku merindukan ipad ku sebab anak-anak buah ni semua berebutkannya “Aunty Noi bahh pinjamm bahh ipadd” Heh. Padahal masing-masing ada sendiri punya tab/psp.

Kemarin before gerak to KK, semasa sedang mengemas-ngemas angkat beg keluar bilik, si Putri yang sedang main ipad lantas bertanya

“Aunty Noi, yang ini Aunty Noi ndak bawa balik ka? sambil tunjuk ipad di tangannya.

Hah! Pok silap budak ni. Mesti lah bawa balik.

Habis.

 

Love,

Cinoi xo

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....