Monday, June 11, 2012

Nisham & Mira Wedding Reception 9/6/12, Tawau

 

Jadi haritu on the 9th of June, Saturday I was in Tawau attending bestfriend wedding reception. Yang bestnya masa tu rasa macam reunion, jumpa balik kawan-kawan yang lama tajumpa. Yang tabestnya is masih ramai yang tasempat berbual mesra dan panjang, too bad. And Mona pun tadapat attend sebab jaga anakbuah nya yang kena admit di hospital. Mari tengok sedikit sebanyak gegambar yang aku ada.

Nah aku kasi gambar Llew and Joyah untuk mengubat kerinduan kamu. Joyah due dalam end of July katanya. Berseri seri muka mama ni kan.nisham wedding reception 1Baju beli di Karamunsing, black lace dress only RM39 after less. Mix and match seja dengan kain batik. Kain batik sarong tu belong to my sister. Rantai bentuk reben baru beli di Eastern Tawau. Di dalamnya of course lah aku pakai KORSET PREMIUM BEAUTIFUL

Below is cinoi.com with Aisyah, our former class mate masa di UTHM, she was also pengapit Mira masa majlis di Kuching. Last jumpa dia 2008 kot masa final year. Kurus dah kitak eh.nisham wedding reception 2

Yang lain-lain gegambar tiada dalam camera ai lah. Llew ada banyak gambar. Sebok berbual seja aku sampai tak ter snap snap camera. Rasa-rasanya kalau ke mana-mana macam perlu saja bawa personal photographer (uuu over youuuu)

Below is sedikit suasana dewan yang dapat aku capture.nisham wedding reception 6

Despite all the chinese wordings here and there (it is a dewan cina after all), I still love the dewan sebab nampak cantik dan elegant. Pintu kaca and the lighting bikin cun! Like like!

Gambar seterusnya ialah seperti biasa, group photonisham wedding reception 3

From left is Mohan and girlfriend, next is Rosman and gf (mohan & rosman is our kawan matrik and UTHM), sebelah kanan Jay is Pele, kiri is Taqeem semua lama tajumpa. Red kemeja is Sabri yang baru sahaja menimang cahaya mata pertama yang baru lahir on the very day, tapi dia masih sempat attend, next to him is Shamree.

Sebelah kanan, atas, red shirt is Emmo yang sekarang polis lamanya tajumpa, bawahnya purple kemeja Jusri yang datang bersama gf (tiada dalam gambar), bawah lagi Llew, next to her is Amy Melissa & husband & son. Tengah tu si Po siapalah takenal. Congrats Po sebab akhirnya memilih Herbalife, good luck!

Lupa gambar hadiah dari Cinoi and Jay (heh, sebok je) sebab i like sangat-sangat wrapper yang Jay pilih, sweet!, and sempat bagi kiriman solo dari my parents and Jay parents, tapi lupa bagi hadiah dari Kak Nani. Sorrylah rushing rushing. Hadiah tu nanti di pass.

Selamat pengantin baru Mira and Nisham. Good luck!! HAHAAHAHAH. Hingga akhir hayat ya.

Who’s next?

nisham wedding reception 4

 

  Gambar dorang di banting tu ialah semasa majlis nikah haritu. Laju je kan siap bunting tu.nisham wedding reception 5 

Gambar di atas tajelas kan rantai baru tu. Nah gambar lagi satu, after the wedding, after cuci mekap dan mengembalikan semula fringe yang entahapahapa tu ke kedudukan asal, nanti malam aku gunting sendiri tu, kena repair sikit lah sebab orang tu buat buruk je lempang kang! Tunjuk rantai sebenarnya. Heh. la bai. Assalamualaikum.

253279_10150873570132916_32041313_n

Love,

Cinoi xo


9 comments:

Chii said...

best eh!

rupanya c mira tu kecik jak alahai..hehe..

dewan mana tu ah?

Anne Nurain said...

tgk yg group photo tu trus, uii tingginya sis... ka llaki d sblh tu yg mmg rndah?hehehe...

Dayz J said...

Noi, astaga tingginya kau T_T Semua orang jadi kerdil kalau cinoi pakai heels.

Cinoi said...

Chii,
aku lupa sudah apa nama tu dewan. Jalan pun aku x ingat

Anne Nurain,
Si Rosman tu memang rendah la. Heeee

Dayz,
Ahahahaha. Rezeki Allah. tinggi aku ialah 169cm. Kalau pakai heels bertambah la, kena lagi kawan2 comel2 belaka, lg lah aku nmpak mcm giant

N.Aima K said...

semat noi..gabungan lama+moden (baju)..tiba-tiba aku rasa mcm ko anggun kali ni.. eh si tunangmu sd nampak slim lah

Cinoi Lavigne said...

Aima,
yahh itulah tujuannya moden+lama.
Anggun la memang!!! tq sos weet of you.

Haaaha memang dia slim sikit sudah, kalau dia baca pujian mu ni mesti lagi semangat dia menslimkan diri. Actually dia turun 11kg. Dan aku rasa suma 11kg tu bahagian perut bahahaah

beaty said...

c noi mmg tinggi..he he sykurlah

wah cantik sungguh ko noi..suka sia tingu..

who is next?
jaycinoi la

Yen said...

dewan Lau Gek Poh ka ni cinoi?

Anonymous said...

cantik baju... karamunsing kedai mana k.cinoi beli ni?

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....