Thursday, June 7, 2012

Dari bulan 5 ke bulan 6

 

Assalamualaikum. It was a crazy middle year, apart from shopping and shopping all month long (thanks to my kechil-kechilan business, Alhamdulillah rezeki Allah, I can shop sikit-sikit every week), there was a few activities here and there.

Let’s start with May.
On the very second week of May, to be exact 12th May, we went for a 1 day trip to Kundasang. “we” tu mestilah aku dan Jay, we come in package, bersama dengan kami juga ialah my sister Kak Lyne, husband Kay, and son Qays. Memandangkan penghujung May dorang pindah ke KL balik, and Kay tapenah pun sampai Kundasang or jalan darat KK-Sandakan. Kasi rasa la sikit sampai kundasang.

Unfortunately, before ai sempat mengapdet blog berkenaan aktiviti tersebut, and before i even managed to upload the picture di facebook, I think I kinda lost my memory card, which I just realized yesterday. Too bad.

Lepas tu all month long (May) sibuk kerja la di Kimanis la.

Sampai end of May, on the 30th, balik hometown Sandakan for 5 days. 3rd June kembali semula ke KK.

While di Sandakan, ada meeting between Jay’s parents and my parents to finalise everything, and ada kenduri  3in1 birthday bash, anak-anak buah ai. Will update that later in a separate entry. Gambar ada jangan risau. Ceh, siapa risau Cinoi?

4th June kembali ke office terus busy on the very day, rehearsal for Suria Kaamatan Festival di Mari-Mari Cultural Village, and 6th June (kemarin, is hari yang sebenar), will update that too, in a separate entry.

In between all the above, sempat mencuri masa untuk spa, body treatmeant, massage and facial. Heh, tahun ni baru rajin sebab mau kahwin konok. Poket pun rajin koyak, tapi mahu juga!

Tomorrow 8th June pula akan bertolak ke Tawau, untuk majlis persandingan Nisham and wife. Will be back to KK on the 10th. Tasempat ai hantar kain i ke tailor kan sebok betul, jadi ni malam pergi Karamunsing lah tengok tengok apa yang ada di sana yang boleh dipakai nanti, semalam pergi Suria, tapi yang dicari habis sudah.

Next week punya weekend pula ada appointment spa di Ming Hotel punya spa. Odyssey Spa kalau tasilap lah. Nanti ai cerita you all how I start with all these spa thingy (I’ve tried different spa) and then terus subscribe di mana-mana yang saya rasa best rawatannya. I will share.

So far that’s my middle year. Terkejar-kejar kesana sini, tapi syukurlaha da juga sedikit hal kahwin yang terlaksana. Sedikit okey. Better la than nothing.

Setelah banyak perkataan, aku tinggalkan kamu dengan 1 gambar yang mungkin sudah kamu lihat di Instagram.

ratu kaamatan company

Ohh, by the way, I rasa la kan, the lack of entry di cinoi.com ni sebab kadang-kadang sudah update gambar aktivitinya di Instagram, so it’s kinda double update la kalau update di sini. Tapi sayang juga kalau tak di update ke blog sebab ini lah sumber rujukan utamaku.

So anyway, tomorrow is Friday, sekali lagi weekend, have a great weekend. Be thankful for what we have, and be happy for every little things that happens ;)

Love,

Cinoi xo

2 comments:

N.Aima K said...

cerita detailnya sambung di belog..

beaty said...

noi...banyak jug aktiviti ko ni noi...bh bagus la kalau ada sikit2 juga prepare pasal tu kawin punya prep

n u look gergous o..n cngrats dapat no 2 a

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....