Monday, December 6, 2010

sungguh enak dimakan begitu saja

haritu masa mau balik sini (KK) from Kl kan, my flight was at 9.20pm. around 5 to 6 macam tu masih lagi lepaking di pelita, yang dekat klcc punya. dekat-dekat pukul6 baru gerak, ok the thing is u know kan how jammed dekat sana. I’m not really panic, but a bit risau la if I missed my flight, I have no money to buy new flight ticket, nor money to stay for another day in Kl. I just have enough money to buy few Gardenia Bread.

after 7 then we managed to get free from the crazy traffic jammed in Kl. so we have to like rush and speed to lcct. but I need to stop to buy Roti Gardenia, my sis pesan to buy and bring it home.

ok ini cerita roti gardenia. yes we have it in Sabah (kk), but only the Original one. my sis pesan Gardenia Butterscotch and some other flavored gardenia.

so along the way from kl to lcct I stop by 3 places to find the mentioned Gardenia, tapi tiada!!!  ok fine. I reached lcct at 8 sharp. do kiosk check in, drop my bag, and I am damn starving, so we had McD for dinner.

boarding time stated on my boarding pass was 8.50pm. so I guess ok la masuk lambat sikit pun gerenti masih panjang lagi barisan, macam biasa la, so takpayah rebut-rebut.

so I masuk departure hall at 9pm sharp, masuk jak I saw this one kedai runcit got gardenia macam banyak gila and baru sampai stok and people berpusu-pusu di situ, at 9. so I pun dengan selamba ambil bakul, sangkut di pergelangan tangan (macam pergi shopping d market) and pilih-pilih roti dengan sungguh tenang sekali. then the queue pulak panjang, I don’t even feel like rushing pun. I was like “oh okay” queue jak la pun. and tiba-tiba the kedai runcit staff buka lagi 1 counter ni, sebab panjang betul barisan, so I pergi la the new opened counter, dengan masih lagi tenang. I find it mostly sabahan yang beli roti tu, sebab memang tiada jual di sini.

keluar jak dari kedai runcit tu, terus menuju gate P10 which is very lengang at that time, eh no, theres no one even there. I was like “eh tukar gate kaaa” I keep waliking and tiba-tiba ada announcement “remaining passenger for flight AK*** please proceed to gate P10..” mygawd mygawd..bila I sampai, on the top of the counter was already full with boarding passes yang sudah dikoyak tu which means everyone sudah pergi! hahahaha. nice one. im the last one, when I get out from the gate pun no one was walking di laluan pejalan kaki tu! and the plane, was di paling hujung dunia sekali punya lah jauh saya berjalan laju-laju! semuanya kerana roti gardenia!!

sekarang I hope soon, there will be gardenia roti in all types di jual di sini, so tapayah susah-susah beli dekat kl, and bawa plastik besar penuh dengan roti gardenia, dan almost missed the flight, atau menjadi last call punya orang, dan jalan laju-laju termnegah-mengah sampai hujung masuk dalam kapal semua orang sudah duduk tenang, aku berpeluh-peluh dengan roti gardenia ku seplastik besar. terima kasih gardenia! memang enak dimakan begitu saja!

 

Love,

Cinoi

5 comments:

Jay Minerva said...
This comment has been removed by the author.
Jay Minerva said...

woah~~ i like this post... u should provide like button here i guess...

Qi_Cinoi.Lavigne said...

how eh letak LIKE button tu??

Jay Minerva said...

ntah... mana la i tau... u kan hebat blogging ni...

Sheila said...

aku pun ada tapau banyak bun roti gardenia..in the end, aku keracunan makanan pulak di sebabkan bun gardenia tu. roti butterscotch langsung aku nda sentuh sebab fobia.

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....