Wednesday, December 15, 2010

kalau sakit gigi / gusi bengkak kamu buat apa?

situasi semasa makan malam.
kawan saya gusi dia bengkak, macam ala-ala sakit gigi gitu

"aku rasa masih bengkak la" sambil tekan-tekan pipi, macam tekan gusi dari arah luar pipi.

aku jawab
"sakit ka? ada sisa makanan kali sangkut di dalam sana"

dia jawab
"sakit lah kalau di tekan"

aku
"oh besok pergi la klinik gigi"

dia
"bukan gigi ni, gusi ku bengkak"

aku, sedikit marah
"ialah, macam sakit gigi la tu, jadi?? mau pigi doktor haiwan! ok. pigi la sana doktor haiwan"

dia
"ya la mana tau doktor sakit puan. haritu aku letak panadol, ok. berkumur pakai listerin yg perisa oren tu tidak sedap, mau yang strong. Anyway, kalau ko sakit gigi bengkak gusi ko buat apa?"

aku jawab,
"aku ambil gambar, letak di blog"

........





2 comments:

ArMs said...

Kalo sakit gusi ka sakit gigi, diam-diam ja la cuba tahan haaha. Nda ba, pigi la ba public clinic, satu ringgit ja tu :D

Qi_Cinoi.Lavigne said...

haha ya mimang sy tahan seja kdg, klu sy la.
suda saya kasitau kawan saya pi public klinik saja sana luyang pun ok. saturinggit seja.

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....