Thursday, August 11, 2011

What eyeliner can do for you?

 

Morning dolls!!!

Semasa dalam perjalanan ke kerja tadi, which is so early in the morning (mind you I sampai pukul 7.40 hari ni ok and it’s something I should be proud of, sebab since mau quit ni I never sampai office before 8, and I was very constant in the history of late-to-work for already a few months), saya menggunakan bakat yang semakin hari semakin diasah iaitu bermekap di kereta, sama ada sedang memandu ataupun tidak ;)

The 1st picture below show my face with only lip gloss on my lips. Makeup-less.

make-up-less

.

.

.

 

Then after applying foundation, powder, blusher, another lip gloss, and most importantly EYELINER, the result is as below.

.

.

Simpe work make up

  1. Mata yang sepet, lebam dan bengkak dapat di hide’kan
  2. Muka yang menakutkan jadi kurang menakutkan
  3. Muka malass jadi muka rajin-sikit.

Begitulah setiap hari ke kerja. Kalau agak-agak mau ponteng, bagi alasan sakit atau ambil MC, caranya mudah saja. Jangan pakai bedak, eyeliner, blusher dan lip gloss tersebut. Majikan pasti percaya. Percayalah, saya sudah lakukan pembuktian bagi teori tersebut ;)

It’s the power of eye..(wait for it)..liner!!

Have a lovely Thursday dollies.

*Gambar di atas di snap menggunakan telefon bimbit cuma, no quality and no editing.

 

Love,

Cinoi xo

19 comments:

beaty said...

wah cantik bh cinoi...sa pula akhir2 ni malas mau pakai eyeliner..heheh semua malas pasal make up2 ni..hehehe..nantilah mau rajen balik

Jay Minerva said...

Wah sungguh pantas btul... Hehe aku x kna kasi msk dlm entri ni ka. Kn aku duk sblh mu...

Aki said...

Nah... hebat.. hm,tapi memang betul la.. kalau mau ponteng,jangan pakai mekap,macam si Aki.. sure dipercayai.. si Aki lagi ada insomnia kan,memang tia dapat dipisahkan tu mata panda.. Haha.. ^_^.v..

FionaHafiz said...

ive been doing that since married! somebody at home is not happy seeing the wife making him late for extra time on the make up table. teehee.

Cinoi Lavigne said...

BEaty,
Ada musim tu musim malas dan rasamacamtua. Bila tersedar baru panik dan cepat2 ambil eyeliner lalau pakai

Jay,
Ada bah kau. Tgk betul2 di gambar tu. Ada lengan baju mu. Ehhheee

Aki,
kalau kau yg pakai mekap itu yang scary

FionaHafiz,
Kan. MAsa banyak jimat

-ilyannur- said...

haha mmg kalau muka xda mekup , muka nampak sakit mcm aku la juga. tp aku mmg x buli pakai mekup driving, mana lagi mo pegang stering, mana lagi mo tingu2 cermin, ada juga pigi msk parit tu haha

nowriz said...

cayala cinoi.. senteki dulu kita.. sy kalau lambat bangun.. memang bmake-up di kereta.. time lampu merah paling siuk pasang eyeliner..

pernah terjadi tengah keta bjalan sy pasang eyeliner tiba2 beliau brek mengejut... punya panjang garisnya sampai di dahi... hahaha...

echaRierie said...

cantik..simple..
hehe..
:)

Amiirah-Cassan said...

wajib pakai eyeliner sebelum jalan , haha

Dayz J said...

@Cinoi,agreed.Kalau aku makeup less pergi kerja, lepastu boss mesti percaya kalau aku bilang aku stress banyak kerja.Hehe

Lizzie Yasmin said...

boss aku tak pernah percaya kalau aku sakit tak make up, sbb hari2 pi keje tak make up.. dia boleh bg mc kalau aku tiba2 make up jer.. hahaha

nunui Joe said...

wah kalau sy tu mekap dlm kereta abes miring2 eyeliner. haha

Anonymous said...

HI [url=http://www.postawgo.com]postawgo[/url], check up on my site.

Wency Jelson said...

terernya ko pakai eyeliner dlm keta..nda comot lg tu..kalu sa x pernah lg la mekap dlm keta..bgincu ja pernah..hehe.. confirm comot tu mekap kalu dlm keta.

Anne Nurain said...

sy x bole pakai eye liner sbb mata slalu gatal2.. tp teringin mo pakai.. hehehe

Pink Praying Mantis said...

klu gatal2 tu maybe jenis eye liner yg x sesuai. bole try brand lain

Kesimpulannya di sini, cinoi mata sepet :P

Dorris Angel said...

curi2 pakai lipstik time memandu slalu buat....tp pakai eye liner gerenti x boleh..kalau x drive pun mcm susah kan goyang tu kereta..:)

hamzah ian said...

cantik bibir tu.. awww

:: kewek :: said...

makin lawa lak aku tgk ko cinoi..
slamat berpose...lama tak jumpe..aish..

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....