Sunday, August 21, 2011

Adakah ini trend atau apa?

 

 

simbah asid

  1. Adakah ini trend? Dan mereka rasa sangat in kalau buat benda simbah asid ni. Kamon lah.
  2. Adakah ini random, atau penjahat tersebut memang aim mangsanya ni atas sebab dendam or anything?
  3. Kalau ini random, kita/saya patut rasa takut
  4. How to avoid benda macam ni, kalau tiba-tiba di mana-mana orang boleh buat, tidak kan kita berkurung dalam rumah, even dalam kereta sendiri pun bahaya sebab lepas sampai destination mesti lah kita kena keluar juga dari kereta
  5. Apa lah dunia sekarang ni, menakutkan di mana-mana
  6. The least we can do is, berjaga-jaga, atau jangan bersendirian, sentiasa berdua atau bersama kawan, atau lagi selamat sikit, lelaki la. Macam aku sekarang ke mana-mana bersama tunang. So kurang rasa takut sikit. Haih sampai bila untuk hidup dengan rasa takut begini. We need a peaceful world.
  7. Aku pernah tunggu tunang, dalam kereta, dia pergi kedai. Tiba-tiba ada orang cuba buka pintu driver seat. Aku tarik dari dalam, dia tarik balik. Aku sekuat hati tarik pintu sampai tertutup rapat then kunci laju-laju dengan degupan jantung yang deras sampai mau tercabut jantungku. Lepas tu aku sentiasa ingat LOCK pintu kereta kalau seorang diri. Scarryyyyyy~~ Sad smile
  8. Atau kawan aku cakap, kita sedia alkali, untuk meneutralkan (it’s a joke), tanya dulu tu penjahat “Ehh berapa Ph asid kau guna tu”
  9. Kalau tertangkap orang tu, denda atau penjara macam tidak cukup. Lebih bagus simbah dia dengan asid balik, then tanya “Apa kau rasa? Oren?”
  10. Orang-orang bah, jangan bah jahat sama orang lain. Jahat bah kamu nehhh
  11. Berhati-hati la kita, dunia sekarang semakin penuh pancaroba.

 

Love,

Cinoi xo

8 comments:

Chii said...

aku slalu sendiri. mcm fobia suda mo jalan2. even d tmpt kerja pun takut. jahat ba org skrg.

Aki said...

mau pakai pakaiwan angkasawan jalan2 lepas ni cinoi..

Anne Nurain said...

ish bhaya yg no.7 tu sis.. nasib teda pa pa jgk jd ngan sis.. bf ku pun bagi idea yg sma jgk psal alkali tu.. haha..

tp idea c aki jugak la paling manang..hahaha..

Cheyan said...

Huhuhu, takut jugak..igt di KL saja ada, di KK pun afa sudah, dah la seorang diri di KK..

Mintak di jauhkan..

Dorris Angel said...

ee..teruknya org skrg, gila owh...baru ja kemarin singah tu tmpt, seram pla.

Pink Praying Mantis said...

tula x bole bersendirian. tp masalahnya aku sorang2 jak di sini. sometimes ada kerja mlm..blk mlm2 tu seram.

Bestla kamu ada encik tunang :P

nunui Joe said...

Lain bah manusia skg ni cinoi. Sesuka hati ja mau pi simbah simbah asid macamlah asid tu air saja. Hari tu pemes di KL, takut kami mau jalan jalan. huuu

beaty said...

dui cinoi ko tau c ms. ling ni kan classmate sa punya fiancee punya adik ni..yang simbah dia tu kan ex bf dia kunun

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....