Tuesday, August 9, 2011

Iftar Day 7

 

Salam and good morning hello poeple!

Masa puasa ke 7 haritu, pertama iftar besar-besaran dengan kawan-kawan. Eh sebenarnya minggu lepas ada juga berbuka dengan kawan-kawan di luar iaitu Puan Mimi dan suami, tapi tiada pun dia belog kan. Dia ada ambil gambar lauk pauk kami yang berbagai jenis untuk dihabiskan ;) Kalau berbuka dengan Tunang ni tapayah cakap, hari-hari pun =_=

Ahad, puasa ke 7, kami berbuka di Windbell Seafood Restaurant Tg. Aru. Biarlah gambar bercerita banyak ya.DSC_0011

Muka eksaited mahu sungkai!DSC_0016

Sudah mula telan liur DSC_0019Windbell Seafood KKMakanan yang aku dan tunang ambil, baru 1st round ni.

Part yang best makan steamboat ni ialah part berebut dan berlanggar-langgar siku, makin tambah selera aku! Cuma yang tidak best steamboat Windbell ni, dia tiada tempat untuk bakar-bakar di sekelilingnya. huhu. Kalau tidak, confirm aku ambil kambing duluan! Air bandung adalah provided dan boleh refill sampai pukul 7 sahaja.Windbell Seafood KK 8

Itu dia muka-muka kekenyangan setelah selesai semua. Aku seperti biasa (rujuk gambar), sentiasa ada sesuatu untuk dicakapkan. I wonder, apa lah aku cuba cakap semasa gambar ni di snap. Windbell Seafood KK 6

 

Akhir sekali, saya tinggalkan kamu dengan gambar cinoi.com dan tunang ;)

Aku suka gambar ni ;) spot the ring! spot the ring!DSC_0076 Tapi oleh kerana Encik Tunang dalam keadaan tidak bersedia (selalu pun dia gitu), supaya adil dan saksama, aku bagi lagi 1 gambar lain okey.

DSC_0050Nahh paling azab ni gambar. Lengan ku paling menang la lemaknya. Siap ada kerang ternganga lagi depanku. 

Anyway, makan di tempat di atas cuma around RM25 per pax. Pergi lah cuba.

*More pictures will be uploaded to FB soon.

Ok. Kamu? Di mana berbuka? Share la tempat best berbuka okeyy!

 

Love,

Cinoi xo

15 comments:

FionaHafiz said...

errr

Aki said...

si Aki berbuka di mana-mana cinoi.. Hahaha.. :-p

beaty said...

wah cinoi...grand bh ni tmpt ko berbuka ni..sedap saja sa tingu ni

nowriz said...

wah.. macam best saja tau.. area mana ni cinoi?

Cinoi Lavigne said...

Nowriz,
Ni di tanjung aru. dekat jalan ke 2nd beach

aTy _faRed~ said...

tak sempat lagi nak berbuke kat luar n ngan kawan2..:)

Izyan Masri said...

MAKANAN DIA NAMPAK TEMPTING.LAPAR TERUS T_T

Sheila said...

Aku pernah sekali makan d sini time malam.aku hairan tu kenapa jauh betul tpt dorang bikin ni restoran. Then si ariana mau main di luar, jumpa pulak species2 serangga yg biasanya d jumpa d danum. Hehe

Anyway, gambar last tu terserlah keirasan muka kamu dua :)

tiara dryden said...

Noi, pic last ko dgn tunang, mcm ada iras2 pula muka kamu :D

Cheyan said...

Sy berbuka di Red Onion, pernah cuba ka? Ni ada link sy paste sini k

http://yantipadli.blogspot.com/2011/08/buka-puasa-at-red-onion-restaurant-kota.html

Eryati said...

wah sy nampak mcm sotong o cinoi...

Jay Minerva said...

sheila: owner dia punya tanah ada d sana jak kali..

tunang: aku mau like post ni pun hampir 1/2 jam... laju btul tenet d opis ni, kelajuan tahap tapir tertelan getah pengikat plastic cendol di bazaar lepas tu buat2 nda batal posa dia... >;p

Yen said...

Hye cinoi,

ko pernah try steamboat d perdana park sin on, tawau?

p/s: iftar tu apa?

Cinoi said...

Sheila,
kau org pertama cakap kami ada iras2.

Tiara Dryden,
kau org kedua. hehe

Cheyan,
sekejap i cekidaut

eryati,
sotong la tu

Jay,
hai tunang. heeee thanks for liking

yen
iftar tu ialah makan yg amsa berbuka la secara beramai2.

Pertt Alpah said...

adeii... meriah betul makanan sadapnya tuuu

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....