Thursday, August 18, 2011

It’s His Birthday

 

It’s Mr.Fiancé's birthday today. I always wanted to organize  a big event for his birthday. After all these years (even though we’ve been friends since 2003, it was such a long story I tell you), this is his first birthday with me, I mean, us, an item. I even forgot his birthday last year, he called to remind me anyway ;) We were just BFF at that time though. But still, I forgot his birthday.

fiance 2 My best friend for life \m/

So I want to make it up to him this year. Aku selalu impikan mengadakan party harijadi untuk tunang dengan sunyi sepi tiba-tiba kejutan dengan teriakan kawan-kawan HAPPYY BIRTHHDAYYY, belon, dan semua pakai topi party dan cermin mata kertas party (bet you can imagine), big cake, blowing candles, loads of foods, colourful candies and macarons, friends, music, party, you know. Walaupun tidak as I imagine tapi close to it pun boleh la. Tapi nampaknya tidak akan terjadi lah. I want it to be surprise, tapi you know Pink masih di workshop Perodua, macam mana mau gerak sendiri tanpa kereta. Tidak kan lah aku suruh tunang drive untuk buat persiapan party harijadi terkejut dia. Sungguh lame. I don’t want to be a lame fiancée.

But, as much as i thought about it, I came to think that, a birthday party wasn’t the most important thing. What is important is him, he’s there for me Alhamdulillah, and me, how I thank Allah so much for Tunang was born.

The best gift I can give him is to be present (menjadi hadiah ikat badan dengan reben ah comelnya) NO! Tolong serius semula. I want to be present anywhere anytime beside him, tru thick and thin.

 

I want to fly with him

fiance 4 *Gambar semasa flight balik ke Sandakan untuk pertunangan, 2 hari sebelum majlis.

 

I want to be with him

 

Dari konsert

fiance 3*Gambar semasa konsert Aizat, 1 week before the engagement

 

Hingga ke taman buaya

fiance 1 

*Gambar di taman buaya, 1 day after the engagement

 

 

Begitulah lebih kurang, maksudnya, di mana-mana lah keberadaannya yang mana dia memerlukan aku, maka aku mahu di sebelah. InsyaAllah.

Anyway, entry panjang-panjang ni cuma mahu wish Encik Mohd Farid Madi also known as Encik Jay,

 

Happy 26th Birthday Tunang!!!

18.08.85

Mari menjadi tua bersama-sama

fiance 5Terima kasih kerana telah menjumpai saya di crossroad.

 

 

Tunang awak,

Cinoi.

 

*p/s: aku sudah cuba sedaya upaya supaya entry ini sependek boleh. Tapi gagal. Maafkan saya penunggu gua. bagilah saya peluang sekali sekala (one je one je), sudah sekian lama saya tidak tulis entry lovey-dovey begini. Kbye.

23 comments:

tiara dryden said...

Happy birthday to ur fiance cinoi!! By the way, cantik nya ko dlm pic last tu :D

~KLaRaPaRiS~ said...

comel =D You look beautiful.. Anyway, Happy Birthday to your fiance.. hehe

Cheyan said...

You r sooo sweet la cinoi..

Wency Jelson said...

Happy befday Jay.. ^^

Aki said...

Happy Birthday untuk si Gaman kau!! ^_^.v..

Quote paling menarik hari ini

'Mari menjadi tua bersama-sama'

^_^.v.. Yeehaaaa.. Kamu 2 la paling Batu!! ^_^.v..

*bila lagi mau Lovey Dovey kan.. :-p

Joanne Juend said...

Happy for you ;)

Cinoi Lavigne said...

Tiara Dryden,
Ahahaha puji2 lagi nanti sy kembang berabis ni

Klaraparis,
Okie thanss yaaa

Cinoi Lavigne said...

Cheyan,
Ohh patutlah selalu di urung semut

Wency,
Thanks

Cinoi Lavigne said...

Aki,
yahhh batu i like!!!

Joanne,
:)

Jay Minerva said...

Love u Syg... Thanks coz willing to see me at the crossroad... Love u much... Lets pray for a long sustain relationship... Never ending love from me, ur fiancee... @}--- :)

Cinoi Lavigne said...

Love you more.
If God's will, for forever. InsyaAllah.

Cinoi Lavigne said...

Love you more.
If God's will, for forever. InsyaAllah.

Just said...

happy buffday to him!

walaupun entry lovey² tp still cool.. caya la... mari berblog sampai ke tua! muahahahha..

dayz j said...

U guys rock.
U guys sweet.
U guys comellll ah.
=)

Dayz J said...

U guys rock.
U guys sweet.
U guys comellll ah.
=)

nowriz said...

happy birthday tunang cinoi!!!

hihi.. esok tunang sy pula yang birthday..

sy langsung teda cakap apa2 sama dia pasal coming birthday...

buat2 lupa kunu ni.. hihi

ni malam mayb mo culik dia p makan kek.. lalala ;)

virgo19 said...

im happy for u geng...if ada party hav a blast ah...

Diary oF Mine said...

cantiknya kak cinoi!!! heheh.. happy birthday to him... :)

Amiirah-Cassan said...

hahha pic terakhir paling manag ! kata2 terakhir tu paling manang juga , hahaha sweet , happy birthday tunang kaka cinoi !!!

Yen said...

hepi belated besday to mr.fiance'.. send my regards to him ok. :)

echaRierie said...

happy belated b'day to ur fiance cinoi ~
May ALLAH bless both of U.. :)
Amin~

beaty said...

happy bday untuk ur tunang..heheh dia tua sehari dari sia seja ni..

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

happy birthday to ur fiance. smga berkekalan hingga akhir hayat... :)

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....