Friday, June 17, 2011

Berjumpa Polis SMSLD

 

Selepas sudah lama habis sekolah, habis universiti, sudah di dunia pekerjaan kamu mau kah jumpa cikgu yang pernah marah-marah dan jahat-jahat sama kamu masa sekolah menengah dulu?

Aku tiada masalah. Semalam aku pergi dinner dengan Cikgu Rasul, cikgu garang yang paling terkenal di sekolah aku. Atau nama lain dia Polis. Ya polis dia ni di mana-mana. Semalam kami dinner beramai bersama seorang lagi cikgu, Cikgu Khairudin, dia ni pula guru sukan masa sekolah dulu. Perangai polis dia masih sama, macam dulu. Tapi sekarang lebih santai, dan wa x takot langsung bai. Teeeheeeee

Sampai saja aku di lokasi

Cikgu Rasul: Eh, Noor kann. (sambil sengih-sengih macam dia selalu buat dulu, masih sama tidak berubah)

AKu: Eh, cinoi la cikgu, cinoi.

Cikgu Khairudin: Eh, malapetaka. (kenapa malapetaka? biarlah budak sekolah aku saja yang tahu huhuhu)

Aku: Adui cigu sudah la tu xda modal lain sudah ka.

CIkgu Rasul: Kamu sudah? (sambil buat-buat tangan macam mengipas satey dan berkompang, lawak juga cikgu ni tak habis-habis)

Aku; Kahwin? Belum. Doakan saja la cepat-cepat.

Cikgu Rasul: Ohh dulu suka main sanding-sanding

AKu: !#$%()*(^*( sekarang makin suka lagi cikgu. tidak sabar bersanding

Cikgu Khairuddin: Susahnya jaga kau dulu hahahahaha. Tingginya sekarang, boleh jadi pramugari.

 

Jumpa Cikgu Lama 2 Jumpa Cikgu Lama

Haha reminiscing old memories. Rasamacammautampardirisendiri. Hahaha. Aku anggap itu part of the journey of my life. That what makes me today, not totally hundred percent la but most of it.

Lepas tu macam-macam lawak jenaka dulu-dulu dorang buat. Cikgu Rasul asyik sebut nama Juria Joten, rindu sangat le tewww. Sebenarnya no harm pun berjumpa CIkgu Rasul semula. Sekarang sudah lain, sudah bukan studentnya, so perasaan gerun dan benci tu sudah tiada. Cara bercakap dengan kami pun dia layan kami macam adult la suda. Bukan lagi macam dulu yang sangat annoying. hahaha.

Itu saje. Sekarang sebenarnya aku sedang stress yang amat, amat pun tidak stress macam aku. Semua pun aku buat, semua la aku semua la semua la apa punya office la begini. Nanti budak paktikal masuk tahu la aku mau buli minta tolong apa yang patut. Berblogging sebentar boleh mengurangkan stress.

K. Bai.

 

Love,

Cinoi xo

 

*Jangan lupa lawat blog di bawah tajaan dan gesaan saya hahaha http://jayinvermean.blogspot.com/

8 comments:

Jay Minerva said...

gini la member huhuhu!!! credit to cinoi.com

Buli2 aku ada kan time jumpa polis kamu hahaha!!! nasip aku nda masu smsld... fuh~~

misya mialen said...

siuk ni jumpa sigu dulu2.aku pun mau.lepas tu, klu terjumpa, aku selalu cakap:cikgu, saya pun cikgu juga.hihihi

tiara dryden said...

cikgu khairudin? ouh, 2005 gitu dia pndah smesh kan. rendah2 chubby ni :)

Cinoi said...

Jay,
kau agaseh murtad

Misya,
At 1st rasa mcm tidak mau pergi jumpa ni cikgu2. tp sudah dijemput kan pergi jak la. Tp hasilnya ok jak pun

Tiara,
Ya, dia d smesh la skrg

Aki said...

Cinoi!! Hahaha.. saya terbayang2 ni sambil membaca apa yang ko taip.. hahaha..

Fadzmie Mohamad said...

Huih, budak SBP rupanya ko Cinoi. Hehe.

Aku nda pernah sudah balik pigi sekolah lama aku, lepas habis SPM. Adeh.

kisah gerhana bulan dan jiranku

samizul.net said...

Memang siuk bila dapat jumpa balik dengan orang2 yang pernah berjasa dengan kita.. ^^,

Gunaqz said...

Siok kan dapat jumpa cikgu-cekgi yang pernah ajar kita? :-)

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....