Wednesday, June 1, 2011

Buras

 

Kamu tau kah perasaan yang bila orang post gambar makanan di Facebook terus kamu berliur mau juga makanan tu. Aku selalu alami perasaan tu. Kalah lagi orang mengandung punya gaya kan. Especially kalau time lapar-lapar selalunya waktu sebelum lunch di office, kalau nampak gambar makanan di Facebook atau Blog, terus semua di mauu. Haihh susah la begini.

Last week aku nampak si Yien Amoy (my junior in high school, again) post gambar BURAS di Facebook. Buras ini ialah sejenis makanan orang Bugis di tawau di seluruh dunia. Aku pun terus komen gambarnya. Ah ha. Selepas beberapa pertukaran komen, perjanjian pun dimeterai.

Pada Sabtu, 28 May 2011, satu bungkusan pun telah tiba. Bungkusan yang mengandungi

ini

DSCN0558

dan ini

DSCN0559

Sabtu lepas kerja half day terus makan buras laju-laju. Yummeh! Thanks yeee banyak-banyak Yien Amoy.

*Even sekarang aku tengok balik ni gamabr terliur lagi!~ Demmit. Am I such a food freak?

 

Love,

Cinoi xo

15 comments:

Sheila said...

faham aku perasaan ko tuh.. begitu lah jugak perasaan ku bila ko post gambar nasi kuning.. sampai sekarang belum termakan-makan lagi.

Aki said...

Cinoi's Food Freak Section.. Hahaha.. eh,tapi mimang sedap kan?? sa suka tu makan.. Hehehe..

CinoiLavigne said...

Ahahaha sory la ila. masak sendiri ada feel ka tu ah??

CinoiLavigne said...

Aki,
ya bahhh yummy nihhhh

echaRierie said...

haha..cinoi kuat mkn tp nda pndai gumuk..sm kita..hahaha ~ :)

Aki said...

nanti kalau ko dapat lagi,ko pos lu laju2 p KL ah.. hehehe..

-ilyannur- said...

apa dalam buras ni? x penah ni aku makan.

Amiirah-Cassan said...

punya sedap tuh buras . adehhh . cepat larh rayaaaaa

Yvonne Iman Felicianus said...

LApARRRRRR

Daniel Chiam said...

KITAI!!! SA RINDU MAKANAN SABAH... mesti mo balik la ni raya... makan buras, bakso, and all.... kihai...

aramaitii XD

tqa said...

mengidam spicy chicken mcdeluxe ah ah ah~~~

Anne Nurain said...

wahhh buras!!
lma suda ndak mkn buras..
teringin la plak..
huhuhu..

Akemi Siegel said...

apa tu buras, cinoi? saya tidak pernah makan.

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

waaa~ sedap ni makanan! naz suka

nunui Joe said...

samalah. terliurrr.. @.@

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....