Monday, June 27, 2011

Perompak, perempuan hero, dan seorang nenek tua

 

Aku tidak pasti lah sama ada aku sudah pernah tulis ini, macam pernah. So far yang aku cek di label yang berkaitan di blog ni, memang tiada. Kalau ada nasib lah ya redundant. Ceritanya di bawah.

Pada suatu hari, sebuah bas ekspress yang penuh dengan penumpang telah ditahan oleh perompak di tengah perjalanan mereka.

Perompak: Kalau mau selamat, semua ikut 3 arahan ini! (sambil pegang pistol) Pertama, semua lelaki ke tempat duduk sebelah kanan, semua perempuan ke tempat duduk barisan kiri! Kedua, semua harta kamu, dompet, telefon bimbit, barang kemas dan segala harta letak dalam beg ni!! (dengan suara garang) Ketiga, aku mau rogol semua perempuan yang ada dalam bas ni!!

Semua perempuan di dalam bas ketakutan dan sudah mula membayangkan yang bukan-bukan.Ehe.

Tiba-tiba ada seorang perempuan mau jadi hero katanya

Perempuan muda: Excuse me! Di sini ada kanak-kanak, orang tua. Kasihan mereka, kamu rogol saya seorang saja lah!

Perompak 1 dan Perompak 2 saling berpandangan.

Tiba-tiba…..

Nenek Tua: Eh! (sambil tepuk belakang perempuan muda), Biarlah dia, dah dia cakap mahu rogol semua tu, semua la.

Dush! Ok. Bai. Jangan marah.

 

*************

Saya ialah bosan dan banyak kerja dan isnin biru. Dan berharap saya masih muda remaja lagi boleh ambil gambar sambil jelir lidah dan tiada fikir yang berat-berat.DSC_0088Tapi kalau tidak boleh pun tidak apa lah, saya bukan mengharap sangat pun. Jadi dewasa seronok juga. Tidak sabar. *wink wink

 

Love,

Cinoi

 

Save Shockville From Te SLeepyheads

15 comments:

Dimple said...

pun tidak sabar. ngaaaa.

beaty said...

adoih cerita..lol

apa pun gambar ko yang jelir lidah tu juga la menawan.

bah monday blue ka ko ni..batimbun ni tender mau buat

Fadzmie Mohamad said...

Kadang-kadang rasa macam mau jadi budak-budak balik, tapi kadang-kadang rasa macam mau jadi orang tua sudah. =.=

virgo19 said...

haha lol...

hElfiS said...

hahah...
mmg lucu...hehe

MyGamanBorNeo said...

hahahaha ... macam pernah saya dengar ini cerita dulu owh. mimang bikin tegulik2 ketawa hahaha

samizul.net said...

Muahua3.. Aku pernah dengar sudah lawak ganas+lucah sket ni, hua2.. Tapi jangan, penjenayah rogol ni sekarang nda kira batasan umur. Semua sapu, uhu..

Macam ku kenal tempat kau bergambar tu. Tu depan dataran menghadap laut depan Hotel Hyatt, kan..? Pucat juga muka macam nda cukup tidur, kuang3.. XD

Daniel Chiam said...

Dear Cinoi... Minggu ni minggu Transformer 3: Dark of The Moon!!! hahahaha

Cinoi said...

Kak Dim,
harap bersabar ye

Beaty,
terimakasih la menawan hehe. sy nasib bek teda tender ohh


Fadzmie,
in between kan, depend ngn situation

Virgo,
shud be big LOl haha

Helfis,
nnti klu ada lg yg lucu2 sy share k

MyGamanBorneo,
ada byk ni lg crita begini

Samizul,
ya btul la tu ctu. aku pn nda igt suda ni apa aku buat d nite b4 dis pic was taken, last month lg ni. biasah la tu klu tidak cukup tidur. or br bgn ni

Daniel,
saya baru tgk Green Lantern semalam. hahaha tunggu ya kita tgk trnsformer plak this week

Fadzmie Mohamad said...

Gerek oh ni nenek. Santiki dulu~

Aki said...

Hahaha.. ni cerita,kali ke 18 sudah sa baca pun,masi sa rasa lawak oh... hm,c Aki pula,harap2 menten umur cam skrg.. wahhhh.. :-p

jay said...

Suka la tgk pic ni hehe

Cinoi Lavigne said...

Jay,
Saia pun suka tu la di taru d cni haha

[ a D D y h A I K A L ] said...

gila comel doh ko dalam gambar ni..terpegun aku..ewwwww..

Yen said...

haha..teringat pla zaman muda rumaja, tersangat la byk cerita2 18sx gini nie..haha.

oya,masi bulih bha jelir2 lidah tu, masi muda maa..tp klu jd nenek2 nda bulih suda tu..hehehe.

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....