Wednesday, June 29, 2011

Movie & Parking

 

Movie - TRANSFORMERS: DARK OF THE MOON

Salam dan selamat hari rabu kamu kamu semua. Teeeheee. Jadi semalam selamat lah saya menonton Transformes 3: Dark Of The Moon.

transformers_dark_of_the_moon

Kamu mau tau best ka tidak? Mau full review ka sikit-sikit review kah tidak mau sebab takut spoil, ramai yang belum tengok kan? *waving to those yang belum tengok*

Ceritanya begini….

…….

Heee, ya la bah, saya tidak review la bah. Ah. Ada orang awal-awal lagi kol semalam “Celaka kau. kau jangan review di blog mu sampai aku sudah tengok ya! Aku sudah tengok baru kau review”

Jadi ok lah. Saya tidak review la. Sikit jak la saya mau cakap, plot nya banyak, panjang dan lama betul ni cerita, sikit lagi macam cerita hindustan sudah. Dan perempuan tu, boleh lahhhh bikin cuci cuci mata. Opss. Heeeee ter lepas sudah sikit. Heee sudah la ya. Bagi aku, best lagi transformers yang previous tu. ;) Kamu mau tau kenapa? Nahh go watch yourself!

Parking

So semalam kami tengok tayangan tengah malam. Sebab memang itu saja ada untuk Transformers, baru keluar kan. Showtime pukul 12. So keluar hall around 2.30 something lagi macam tu.

Berlari-lari ke parking lot, siap pakat-pakat lagi “kau gi bayar parking, aku ambil kereta terus queue” Sebab biasalah habis midnite movie begitu confirm lah berbaris panjang kereta ramai-ramai. Malangnya….kaunter bayar tiket parking yang sama floor dengan GSC tu tutup! Like seriously??? Hahh berbaris cepat-cepat konon, harapp!

Masa ramai-ramai orang keluar, mau bayar parking, kaunter bayar parking di floor yang sama dengan GSC di 1Borneo tu tutup. Dan floor tu tiada auto pay machine. Kena naik tingkat atas lagi. Dan queue sangatlahh panjang! Apa lah punya management. Time orang ramai mau bayar tutup pula.

Semua berpusu-pusu queue di tingkat atas untuk bayar parking. Queue pun sangatlahh panjangg, dan bila sampai turn member gua, sudah lepas pukul 3 pagi! which is you have to pay RM12. Sebab rules and regulations parking tu memang kena bayar RM12 if park after 3am! Bullshit! Bukan aku mau park situ sampai 3am pun. Before 3 lagi sudah boleh keluar, kalau kamu buka kaunter bayar parking di floor tu! Or kalau kamu ada banyak auto pay machine. Stupidos! *middle finger to 1Borneo parking management*

Kalau ada yang cakap “Ahh, Rm12 saja pun berkira” For me, RM12 for a park that u used to pay for RM2 is mahal la, and for just a few minutes different kan. Bazir jak. Bukan park sampai pagi pun. Lebih few minutes jak after 3 am. Duit tu boleh belanja 1 orang lagi pergi tengok Transformers tau! Atau boleh cover lunch gua.

Ini bukan first time aku ada problem dengan parking 1Borneo ni. Last time park di basement, after midnight movie, semua pintu ke basement sudah lock. hah ambik kau! Jalan kaki keluar melalui entrance hotel Grand Borneo ke parking lot basement, bapakk jauhh! Lepas tu ada hantu pula tu di basement parking tu!

Bye la. I het yuu!

13 comments:

Amiirah Cassan said...

Haha , mengamuk beh , kekeke

samizul.net said...

Sebab tu nda payahlah tengok movie yang tengah malam punya.. Senang2, book satu bilik dekat Tune tu kan okay.. Lenggang saja balik... Muahua3! XD

*Jeles eh kamu tengok sudah.. Berdebar2 pula aku mau p tengok kalau heroinnya anu... Nda boleh lawan si Megan lah ni, kan? Wakakaka XD

Cinoi Lavigne said...

Amiirah,
ya tu la apsal huuuhhhharrghh

Samizul,
Ehe semalam tayangan first trnasformers bah, tgh malam jak ada.

misya mialen said...

ok. tq noi sbb x review tu transformers.hihi.sbb aku pun blum tgk.;D tp, aku fhm psl parking tu.bikin sakit ati au ah..sdh la lama menunggu, berbaris lagi, byr lebih lagi.mmg blh bikin naik darah. nasib bukan aku, klu x kena sdh tu org kerja di kaunter kata2 hikmah.hahaa

Yanti Padli said...

napa ko nda tengok di suria saja? hehehe

Pink Diva said...

Can't wait to watchin this movie. . .

1B ada hantu kah dear?. .seram tue

Cinoi said...

Misya,
tgk la kamu cpt2. nasib bek bkn aku yg pigi byr parking tu.aku mentunggu di kereta jak

yanti,
fully book semua. dpt d 1b jak. lagipun aku mls mau tgk yg 3D. yg bukan 3D ada d 1b jak

Pink Diva,
time tu d basement tggal kereta aku jak. huhuhuh. ada la.

tiara dryden said...

sandi jg rm12 =.= py la. ptut nda pyh kira sbb bkn kamu mau2 jg kan. woo~ ada hantu ka pl. hmm. spooky 1b. lol

Dorris Angel said...

syioknya suda tingu...sakit ati oww byr extra..

Uncle Lee said...

Hi Cinoi, I guess lots of people, kids too are on to this 'Transformer' thing.
I never knew about this till seeing it in blogs, like yours.
Now I know, ha ha.

You have fun and keep a song in your heart.
Lee.

beaty said...

bh nanti sa review ..ada ka yang marah sa review tu ahh..LOL

Aki said...

sa sudah review,tapi,nda lengkap.. sengaja kasi tinggal banyak kosong.. Haha..

Jay Minerva said...

i have to pay rm24 for 2 cars that nite... hope somebody from the management read this...

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....