Tuesday, June 14, 2011

Nora Elena

 

Aku mula tengok drama Nora Elena masa part dia baru kahwin dengan Seth. Kakak aku yang brief sedikit jalan ceritanya yang sudah aku ketinggalan.

Since that hari-hari aku layan, tapi ada juga yang ter-missed la. Apa boleh buat.

Ramai di facebook/blog yang memuja-muja Aaron Aziz/ Seth Tan ni. Bila aku tengok. AKu tidak tahu la Aaron Aziz sebenarnya di luar set penggambaran macam mana kan, di luar drama. Tapi watak Seth Tan ni ada sikit macam bangang la.

Kebangangannya, perempuan menggoda dia tidak elak. Tidak kan lah tidak perasan lagi, si Yvonne, Pa dia tu suka dengan dia. Dari last week lagi, nangis-nangis di bahu la, sebok-sebok di majlis di rumah dorang la (rumah Seth & Elena), kalau aku, aku halau jak. Tidak kan lah Seth tidak dapat sense kan perangai Yvonne tu. Tapi kalau part baik tu, contohnya sanggup kahwin dengan Elena bila Elena putus tunang, tu macam too good to be true pulak. Hmmpp.

*Nora Elena tu siapa nama betul dia tu Siti Saleha kan (ehh melayunya namanya), ialah adik kepada Sam bunkface Diskriminasi menjatuhkan aku, reputasi kini menjadi bisu, dan aku, ku layu, disitu~~

Apapun status FB aku semalam jadi hangat huahauahua Nora Elena

If I am not mistaken, minggu ni minggu terakhir drama tu. So curious juga kan, mahu tahu endingnya.

Macam AF la, walaupun sudah tidak sehebat dulu, curious juga mahu tahu siapa menang kan, that is why kena tngok final. Tapi I can’t believe that these days ada lagi Malaysian, especially malay people, yang tidak tahu apa tu AF (It has been 9 years kot). Tidak kan lah tidak tahu kan. Habis Stacy, Mawi , Felix tu tidak kan dia tidak kenal, datang dari mana tu, bukan kah AF? I am not a big fan pun, nor I am not the hater of AF pun. But like I said, saya suka hiburan tv begini kan. Dan saya tahu AF stands for Akademi Fantasia  Tapi percaya la aku kan, ada lagi orang berkata “apa tu AF?” Teehee. Funny. Which planet do you live. Unless orang tu anti sosial, kata bawah tempurung, duduk kat sudut rumah, tak tengok tv, iklan tv, tidak dengar radio, tiada facebook mahupun blog, logik kot tidak tahu AF langsung.  You don’t have to try that hard to show that you are not a fan of AF, enough that u just mendiamkan diri. Tapi tidak apa la, mungkin ada yang betul-betul clueless apa itu AF kan. Who knows.

Eh. TIba-tiba off topic. Bagus everyday i’m shuffling~~

Bai la. Muahhh. Spread the love people.

 

Love,

Cinoi xo

20 comments:

nunui Joe said...

adik c sam bunkface ka plk?
mix ka dorg tu? lawa oo :D

beaty said...

aik adik dia ka pla tu..ermm cantiek dia ni tapi dia x ble sebut R lurus macam Lisa kan..tp x da problem bh tu.ok jg lakonan dia..

memang bangang juga la c Seth Tan tu sebab budh2 buli kana urut2 oleh c Yvonne adehh kalau sa lelaki yang baik mcm c Seth kan memng lama suda sa halau tu..minta puji c yvonne ni. (sa lagi emo cinoi)

hahahah kalau Cina yang ckp pasal AF dia x tau sa faham tapi kalau urang Malay tidak tau kan..alalal dia dari mana tu? ish uitss urg cina tmpt kami kan x tau tu AF ni..

echaRierie said...

nda pernah tgk lg smpai skrg..hahaha :D

Aki said...

wah.. Haha.. emo tahap gaban sudah ko ni.. hm,ni ari sa mo cuba tgk.. Hahaha...

mazeermohamad said...

wowowow! saya pun sukaa!!! salam kenal Cinoi!

AIR MATA AKU RASA NAK MENGALIR.....!

Anonymous said...

Maybe sbb dia skip banyak parts kot.. kalau baca novel dia ada kesinambungan~

- XaXa - said...

byk org cerita ni wayang.. tp nda penah aku bekesempatan tinguk.. skali ko bilang last suda? ehehe nda bekesempatan (eh pjg betul ni pkataan) langsung la mimang. hehehe

misya mialen said...

eii, mls sdh ku tgk ni movie sbb kin kasi naik darah.hahaha

Miss Y and Her World said...

si Seth Tan ni macam bodoh-bodoh alang kan? ehehehehe. penat tengok perangai Yvonne.

Ada Apa Dalam Kereta Seth Tan?


btw, u orang Sabah ye? My mom pun Sabahan. She's a Bajau ;)

Syafiq Rosli said...

sy lah seth tan..hehe best wo..cerita dia..:)

Fadzmie Mohamad said...

Haha. Aku selalu tanya tu soalan tu kalau aku terdengar kawan-kawanku rancak betul bercerita pasal AF.

"Apa AF tu? Kuih ka?", dengan nada sarkastik. Hahahaha.

Entri Terbaru: laman kerajaan akan diserang penggodam anonymous?

ijam ismail said...

seth tan...
buruk benor name 2..hehe

Aretikz said...

oh.. sam bunkface, nak jd adik iparmu.. haha..

Hayati Hamzah said...

btol kan , ada yang pretend tak tahu af tu apa semata-mata sebab "af? perlu ke tengok?

perlu ke kena pretend smpai camtu? haha

Pink Diva said...

hmm i really hate Yvonne..sundal tol la..kekeke emosi plak sia..lau sia jadi Elena,lama sudah sia siat2 kulit nya...hahahaha!!!!

CinoiLavigne said...

Nunui,
Ya maybe mix bahh tgk la muka dorang tu

BEaty,
buli plak ko prasan dia tidak pndai sebut R

Echa,
try la tgk

Mazeer mohammad,
salam kenal ;)


Aki,
finally ko tgk jgua kan haha

xaxa,
minggu last ni.

misya,
tu ahh bikin naik darah

CinoiLavigne said...

Miss Y,
hahah tablehblah bodoh alang2.

Syafiq,
awak? oh rupanya nama sebenar seth tan ialah Syafiq Rosli, hahahaha

Fadzmie,
kalau utk sarkastik lain bah. Tp yg ini btul2 kunun dia tidak tau apa tu AF, poyonya. dia cakap tpaksa dia google apa tu AF

Ijam,
tu ah mcm saitan kan hahaha

Aretikz,
wuahaha harapan

Hayati hamzah,
Tu ah poyo gila tayah la pretend smpai mcm tu supaya org tau ko mmg x layan AF. mcm bangang je.

Pink DIva,
Tu ah Yvonne ni bikin naik darah waaa jeeee gerammmzzzz

salwaismail said...

malam ni tak silap episod akhir :D

AnnieMing said...

Semua urang tingu tu NE but me. Ini la akibat ada laki yang suka tingu AOD saja hari2.. Hehe..

samizul.net said...

Rasanya aku nda pernah tengok cerita Nora Elena ni.. Haha!

u/p: Kalau nda silap, ada +- 5/6/7 tahun sudah aku [aku pun daa weyy] nda layan AF tapi masih tau AF tu akronim apa dalam dunia hiburan sejak 2003. Masa di asrama tu, muahua3!

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....