Tuesday, June 28, 2011

Green Lantern

 

Semalam tengok Green Lantern, finally.

Kalau tidak, last week lagi tengok, masa pakai baju ni

Cewahhaha. Motif?2011-06-25 21.17.33Agnes Frill Detail Dress from Cotton On, dan owh saya bukanlah berkaki ayam ye. Terompah nude colour dari Vinnci. 

Tapi tidak jadi, lagipun sebab Nisham suruh tunggu dia datang KK baru tengok Green Lantern. So semalam after work, pick up Jay di rumah, pick Nisham di airport, mandi, dinner di Upperstar (again, tidak pandai jemu) dan tengok Green Lantern bukan 3D.  9.30 punya show.

Green_Lantern_poster

 

  1. Kurang aksi berlawan. Patutnya banyak la adegan lawan-lawan kan. Ada lah. Tapi tidak sebanyak yang aku mau. Tapi still best juga untuk ditonton, kalau expectation kamu lebih tinggi, makanya kamu akan rasa cerita ni tidak best.
  2. Green Lantern Corps punya planet adalah dipanggil Oa (ah singkatnya nama planet) and the Guardians are all funny, watch yourself
  3. Aku tunggu-tunggu dia imagine sesuatu senjata yang lebih huge dan rare. Tapi tiada, kerana dia manusia, imaginasinya cuma apa yang dia pernah lihat. Pedang, chain saw (like seriously??), senapang, etc.
  4. Banyak aksi cinta, romance, ah. Last scene tu nenen perempuan tu memang mau menjenguk keluar sudah lah ah cekci cekci (haha ada yang mau lempar botol kah dengan statement ni) Dan masa awal-awal intro cerita ni, masa the hero si Hal Jordan letupkan  Ferris Aircraft (tempat dia bekerja sebagai pilot) dan dia dipanggil di office untuk di suspend dan dimarah-marah berabis oleh si Carol (masa si Carol pakai pensel skirt kaler hitam yang sangat cantik), aku sudah tahu masa tu si Carol suka dia ah ketara la bah.
  5. Kenapa Abin Sur pilih Bumi? Dan tiba-tiba saja scene Hal Jordan dipilih oleh ring tu ialah semasa dia mau buka kunci keretanya dan dia diambil oleh bebola hijau. Tiba-tiba saja begitu dipilih.
  6. Mudahnya Parallax tu mati. Aku harapkan adegan yang lebih extravaganza super hebat untuk hapuskan musuh terkuat. Tapi begitu mudah. Bye la. (Opss, ada yang belum tengok ka? Sorry la spoil huuuuu)
  7. Hijau mata.

Untuk kamu lebih puas hati dan dapatkan keluar sendiri (find out yourself), haruslah kamu pergi menontonnya kerana tiadalah sama pendapat kita, mata pun sudah lain-lain.

Malam ni temujanji Transformers ;) Bye. Have a lovely Tuesday everyone.

 

Love,

Cinoi xo

17 comments:

Michelle Sung said...

aaaaaah! love the dress! nicely fit on you.. :) lama dah x tgk wyg huhu

Aki said...

Mic,ko mo kasi kwan sa tingu wayang?? Hahaha

Cinoi : Hm,nice review,ya,ending dia ketika membunuh c Parallax tu sangatlah simple.. Hahaha.. Parallax tu pun buduh sangat..

Tapi,boleh tahan juga la,dia kasi simple tu cerita,supaya orang2 yang nda extraordinary cam kita ni rasa tidak sukar sangat untuk dipahami la..

Keseluruhan : 6 dari 10 bintang.. ^_^.v.. Hilang 4 sebab,Jalan Cerita yang agak simple.. :p

Cinoi Lavigne said...

Mic,
nah tu c aki mngajak. haha baju murah tp kualiti ni

Aki,
ah tulis la bah review sndri. oh kau tumpang mereview d cni ah! haahahha

-ilyannur- said...

cinoi itu baju cantik ko pakai. sesuai.

Aki said...

Mimang pun Cinoi,abis sa nda pandai buat movie review sendiri.. Hahaha.. :-D..

Chii said...

oh yeah nice dress!

p/s: knapa aku rs cotton on mahal ah? ka aku pg sale suda habis?

Cinoi Lavigne said...

ilyannur,
akhirnya dpt juga pakai dress begini hahaha

aki,
cuba la bahhh cakap2 jak apa2

chii,
1b tu memang sikit stok dia klu yg sale punya, suria juga bnyak. Lagipun according to my fren yg keja sana, harganya turun naik. harini sale d next day naik sikit harga, then next weekend sale blk gitu la lbh kurang

Aki said...

Ok,sa cuba buat movie review pasal T3 yang sa akan tengok malam ni.. Hahahaha..

beaty said...

wah sempat lagi ko ambil gambar kan cinoi..canitk owh..ari ni sa pakai yang that day sa beli di cotton on but malas pula sa mau ambil gambar neh..

bh cinoi T3 kita ? ko p tingu bila ?

nurarinab said...

terus rs nk cr kedai cotton on kt jb ni..hehehe

Fadzmie Mohamad said...

Green Lantern macam menghampakan ni bagi saya. Huhu. Mau ubat kehampaan dengan T3 pula la. Hahaha.

Btw, nice dress Cinoi. :)

misya mialen said...

noi, aku masih lagi berfikir.adaka cotton di kuching ni?hahaha..;D Aku mo tunggu transformers;D

~NieZa~ said...

lawa la ko mandak...nice dress ^^,

tp xbleh blah 2 knyataan nenen cekci2..ktwa sy bca..hahahaha ~.~

Gunaqz said...

Love the dress!

Amiirah Cassan said...

pewwitt, cantik bha dia si kaka cinoi ^____^

nfaridah.mn said...

malamni pun aku nak tgk transformers.. jom!! :)

tiefazatie said...

wah...comel sis.=)

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....