Friday, June 10, 2011

X-Men – First Class 2011

 

Semalam tiba-tiba, tanpa dirancang pergi 1 Borneo tengok X Men yeehooo. Ya tiba-tiba saja. Tayangan pukul 11.50.

X Men First Class poster

Seperti X Men yang sudah-sudah, ceritanya sentiasa boom boom pow (hell what that means haha). Bermula dengan cerita si Magneto masa kecil zaman Nazi lagi. Early years si Charles Xavier (Prof X) dan Erik Lensherr (Magneto). So the first X Men team was created by Xavier and Erik. Tapi dalam movie ni (based on what i read), first squad nya adalah berbeza sebenarnya dari first squad X Men yang sebenar.

Cerita tentang bagaimana mereka berkawan, bersatu, kemudian berpecah semula, dan menjadi mereka yang sekarang ini (refer to previous X Men movie). Cerita X Men First Class ni adalah berbalik kepada sejarah dorang dulu, macam mana dorang berkawan, rekruit mutants lain dan akhirnya separated hanya sebab perbezaan ideology dan menjadi musuh sekarang. X Men First Class adalah memang first class tengok sendiri kamu tahu la.

Dalam cerita ni juga ada scene yang membolehkan kita tau macam mana Prof X tu boleh lumpuh, duduk di wilca.

Oh ada juga 1 scene Wolverine di sini haha. Scene yang sangat sekejap dan funny. Dia sempat cakap ‘Fuckk off!” saja. Biarlah dia sudah ada prequelnya sendiri kan haritu apa tu wolverine origin ka tu kann.

Xavier adalah yang terbijak dan tertenang lah seperti biasa. Pesannya true power lies between rage and serenity, fear and hatred. Dia melatih squad mutant nya untuk mengeluarkan dan mengawal power diorang.

Eh apapun, kamu tengok la sendiri ye. Kalau aku ni memang semuanya siok. Tiada yang tidak siok hohoh. Tengok la sejarah movie review aku di sini.

Ok. Bai.

Oh, 1 more thing, remember, heaviest thing you can carry is a grudge.

Bai.

 

Love,

Cinoi xo

10 comments:

Jay Minerva said...

correction dear,
Wolverine: f**k yourself!!

Aki said...

aiya,mo p tengok la ni.. Hehehe.. ^_^.v..

Fadzmie Mohamad said...

Kira ni cerita sequel khas untuk si Xavier sama si Magneto la ni kan? Haha. Sejarah orang-orang tua. Haha. Nanti saya mau tgk la. Belum tgk lg ni. Wuuu.

beaty said...

aiya sa tidak minat ni..fiancee sa minat tingu Transformer Dark of the moon coming 29/06/2011

saharinasaharudin said...

wahh,mau tgk jugk xmen.unfortunately,LD terchenta xda cinema.wuwuwuwuw :(

Daniel Chiam said...

Miahaha sa x brani ni baca review ko, selalu banyak spoiler XD

Nanti sa p tingu sendiri.

BTW, I think all the negative stuff is heavy la... hate la, envy la, sin la... so apa2 pun be kind XD

dayang said...

wah..sy mau tingu...mau tingu.........haha..

dayang said...

wah..sy mau tingu...mau tingu.........haha..

Aemy Shamy said...

OMG I love James McAvoy! Sesuai dia jadi Prof X..dia memang one of best actors la..

samizul.net said...

Aku nda ingat cerita X-Men [filem] mana yang pernah aku tengok sampai habis. Rasanya, yang si Jean mengamuk sampai Prof. X mati n Magneto hilang kuasa besi tu.. Ntah apa tajuknya.. X-Men ni, nda lagi lengkap aku tengok siri2nya.. Kalau dah kerja tetap nanti, aku berazam untuk membeli semua CD filem2 yang siuk2 ni.. Muahua3!

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....