Tuesday, May 31, 2011

Dusun (mix) Wedding

 

Wedding reception lagi. Kali ni di Star City Convention Centre, wedding Dusun mix, Sunday night. Congratulations to kak Conchita and husband, Chris. She was my senior back in high school. Dan adik dia, Llewellyn is my bestfriend, we known since high school too!

What I like the most about the wedding is the bride punya gown. Ialah diolah dari baju tradisional Dusun, menjadi dress kahwin yang sangat cun. Masa tu pengantin lelakinya pakai baju Philipines. Ada lah dalam 4 kali dorang tukar baju semua cantik-cantik.

Wedding 2 Oh maaflah, Encik Jay tidak bersedia dalam gambar ni sebab sibuk membetulkan muka kerana terlalu ramai camera yang berebut-rebut mengambil gambar kami. Maaf la ye saya tidak dapat entertain semua. jangan pulak cemuh di Melodi atau mana-mana ruangan gossip nanti ya “Artis sombong tak mahu bergambar”.

Dan ada the the newly wed fisrt waltz, pengantin menari berdua sangat comel macam tengok cerita fairytale you know! Habis saja tarian pengantin, ialah tarian pengantin perempuan bersama adik-adik perempuannya 4 orang. Pun cun juga tarian mereka, lagu-lagu moden. Sangat best lah. If someday I get married, I want to dance like that too, at my reception. Oh, And the food was nice too.

Wedding 5 Doorgift: Bookmark berbentuk Butterfly. Nice!

Malam tu aku pakai (gambar ala-ala red carpet konon, bagi la aku can feeling feeling)Wedding 4 Beg bling bling Avril Lavigne, heels Nine West, dress tu butik di Kota Kinabalu saja, mekap dari hasil tangan diri sendiri.

 

Antara peminat-peminat yang bergambar dengan aku (ha ha ha)

Wedding 1 Llewellyn, bff

 

Peminat seterusnya;

Wedding 3 Farid Jay, best friend for life.

Acara tidak berakhir di situ. Ada after party ha ha. Makan saja pun, di Upperstar. Biasalah kalau perut stoking niAfter Party

Lepas tu kami pun balik dengan perut kenyang suka hati.

Bai.

 

Love,

Cinoi xo

9 comments:

Aki said...

sa suka oh gown tu pengantin.... hm... cumil.... tu artis karpet merah juga la mantap.. ba,ko punya reception bila Cinoi?? Hehehe..

Just said...

OMG.. pnya santik tu pengantin pnya gown!!! Mau kasi buat my dotter la. hahahah..

Daniel Chiam said...

Okay that wedding gown is really awesomess to the max! Ini barulah fusion namanya....

Ehem... bila bleh dapat borang untuk di isi ah? ahahahaha

Gunaqz said...

wah..cantikya baju pengantin!

DiDa Licious said...

wow! yang baju pengantin lawa laa...^^v

Aemy Shamy said...

Nice dress! ^^

-ilyannur- said...

1st- kasut adalah cun
2nd- dress pun cun
3rd- itu beg pun cun
4rd- ko pun cun

p/s tiada pun yg tidak cun!

beaty said...

sa suka tu dress yang pengantin ni..unik dress dia n ko pun gorgeous juga

~NieZa~ said...

wahhh..sy trtarik sma gaun pgantin yg cntik..nice combination! ^^
mcm mau buat gitu jga la time kawin. hahaha kasi moden 2 bju kaum sy :p

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....