Thursday, May 5, 2011

Tengok movie atau tengok baju?

 

Last month (if I am not mistaken), or maybe the previous month of last month, I watch this movie, The Adjustment Bureau. Kamu ada tengok kah ni.

The_Adjustment_Bureau_Poster

Kalau terbawa-bawa ni boleh mengundang kesesatan juga. Ceritanya pasal how the officer have to kept the life story line of a person as written in a book, maybe the book is called Fate Book (aku yang pandai-pandai bagi nama ni). Dorang kena pastikan seseorang ni masih dalam path perjalanan hidup dia seperti yang sudah tertulis. Saya rasa Tuhan kita tidak perlu officer begitu untuk melaksanakan semuanya seperti yang telah ditakdirkan kan.

Oh anyway, enough about the story line.

Watak heroin dalam cerita ni, Elise dilakonkan oleh Emily Blunt ni kan. Ada satu scene tu dia pakai dress colour biru yang gorgeous sangat-sangat. Dia padankan dengan jaket hitam, macam biker jacket gitu.

Macam ni. Ini lah dress yang di pakainya tu. source

Purple, pink, and green abstract floral pattern with exposed back zipper, thin halter straps tied in a bow, three asymmetrical ruffles waist down 'MTO' dress.

I’ve been searching this dress since i watch the movie haritu. So if anyone ada nampak ni di online boutique kah, atau di mana-mana butik sekalipun, bagitau la saya ya. Atau Sheila, kau pandai jahit ka sudah ni? Kain yang macam mana sesuai ni ah?  Teeeheeee.

Kthnxbai.

 

Love,

Cinoi xo

5 comments:

Chii said...

owh. teda tinguk ni. siuk kah..

i'll keep my eyes open fo dat dress fo u!

CinoiLavigne said...

Chii,
Siuk juga. Thrill ni. Main lari2 dorg.

OK! tq. terus inform ya kalau nampak. Hehehe

Cody@Farid said...

6 bulan taw lebi suda NSA tgk movee! T_ T anyway that dress look nice hot gilerrr lol

beaty said...

lama sudah tidak tingu movie ni moi...duii teda yang siok bah ..sa mau da tingu yang bikin nangis punya ni

Sheila said...

Ahahaha.. aku sudah nampak hint kau tu hari.. tapi nda ter-reply.. nanti lah aku try buat utk si Mai dulu.. kalau berjaya, pandai lah tu.. kalau nda berjaya, nda pandai lah tu.. aku rasa ini mcm kain lycra lah.. supaya kalau pakai melekat di badan tapi at the same time flexsible..

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....