Monday, April 9, 2012

Majlis Hantaran


Alhamdullillah. Majlis hantaran pada 7april Sabtu lepas berjalan lancar. Thanks to all family and friends for your help and support and attendance.

Untuk yang tidak tahu apa tu majlis hantaran boleh lah baca entry ini sampai habis. For my family, this is usual but optional. Mahu buat boleh, tak mahu buat pun boleh.

Mula sekali ialah majlis pertunangan. We skipped majlis merisik and straight away ke majlis pertunangan. Merisik just tru phone between Jay's family and my family.

Selepas majlis pertunangan pada July 2011, majlis seterusnya ialah majlis hantaran pada Sabtu lepas. Kalau kamu ingat ( tak ingat pun tak mengapalah) pada majlis tunang haritu kami cuma membuat dulang berupa manisan 5 berbalas 5 dan cincin dari Jay buat saya.

Jadi majlis hantaran atau juga dikenali dengan majlis naik duit ialah Jay membawa wang hantaran (yang telah dipersetujui semasa perbincangan di majlis pertunangan lepas) kepada saya sebelum majlis perkahwinan. Heeeee. Dan juga bersamanya ialah dulang hantaran sebanyak 7 berbalas 9.

Hence, selesainya majlis hantaran bermakna semasa kahwin nanti sudah tidak perlu berbalas dulang, cumanya Jay hanya membawa cincin perkahwinan berserta mas kahwin sahaja. Got it?

Itu sahajalah. Details majlis hantaran akan saya blogkan di jaycinoi.blogspot.com okay.

Aku tinggalkan kamu dengan 1 gambar kaminsemasa majlis hantaran sabtu lepas untuk tidak kempunan ya.



Till then.

Kthnxbye.

Love,
Cinoi BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

13 comments:

Anne Nurain said...

pehh.. lama ndak singgah cni..
lawa baju sis, orangnya pun lawa.. hihi..

Cinoi Lavigne said...

Yaaa lamanyaaaa kau x p cni budakkkk. Ntsh kemana jak kau

Nonny Atika said...

super-gojes! hihi..suka sy tgk mekap ko tau...

Dayz J said...

Save picture as> print > pergi tailor, 'macik, buat baju saya sebijik macam baju orang ni.' hehehe lawaaa baju ;)

Rinah said...

cantik design baju! ala ala tradisional tapi still nampak moden ;) tahniah cinoi :)

Wan Sajidah Ahmad Saburi said...

woooo cantik baju!

-ilyannur- said...

ehh baju cantik! mekup pun cantik!

Anne Nurain said...

haha.. pigi bulan sy sis cari boipren.. kehkehkeh..

nGiau said...

cantik nya cinoii!! congrats ya! :D

[sutera kasih] said...

cantiknya baju..pink !!
btw, congrats ya..salam kenal :)

Fadzmie Mohamad said...

Kongratulasi untuk anda! Hehe.

Cinoi Lavigne said...

Thankss all ;)

beaty said...

Kijap lagi noi..wah ni pul agambar kamu tu d Instagram serba merah..u two berseri2 lah..

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....