Friday, April 13, 2012

Dapat Gula-gula


Salam. Ini 2nd time blogging pakai blog booster(1st time was the previous entry) Rasa sakai pun ada. Tapi more excited la dapat blogging on the go. Balik balik message orang tanya ini itu, noob in action.

Aku hutang cinoi.com dan jaycinoi.blogspot.com beberapa entry. Suma dalam draft lagi

1. Bercuti sama mom di KK
2. Majlis hantaran ; mekap, baju dan hantaran.
3. Tentang anak buah.
4. Mom's birthday celebration
5. Tentang tanah runtuh

Masa masa sekarang ni aku memang busy. Since trip ke Labuan haritu, every week aku ada program, mana kakakku datang dari Labuan, mom datang kk, then balik Sandakan, majlis hantaran.

Weekend ni pula 14th tu ada family day selama 2 hari. Sekarang pun memang busy sebab baby Qays ada di KK.

Next weekend InsyaAllah kursus kahwin on the 21st, weekend lepas tu pula 28th tu maybe pergi KL with tunang and friends untuk konsert Avenged Sevenfold yang aku harap tunang tidak mahu pergi sebab mau save money lagipun ada orang kahwin bah sini ai mahu attend.

Harini aku excited betul aku selalu mencari sesuatu untuk digembiraksn dan disyukuri.

1. Hari ni penghulu segala hari, Jumaat. Jumaat memang sepatutnya hari yang menggembirakan

2. Sebab esok family day first time aku pergi Mesilau huuuuu dan InsyaAllah kali ketiga aku pergi Desa Cattle Farm, last sekali pergi time sekolah menengah.

3. Sim broadband untuk ipad akhirnya activate sudah. Tunggu dari kemarin lagi.
Ceritanya begini, mula mula tunang cakap tidak perlulah beli/register simcard untuk internet, pakai saja wifi dari telefon pintarnya.

Tunang: tapayahlah beli simcard ah, pakai jak wifi internet phone by

Aku: ok *dalam hati bagus tapayah bagi ipad 3g + wifi, bagi yang wifi je lah*

*kemarin di office ku*

Call tunang di ofis nya

Aku: by kasi on kan wifi by, sayang mau guna ipad la

Tunang: ala camna sayang mau guna wifi by di office ni jauh ni dari sayang

Aku: hmmm

Tunang: ok la yala yalah petang ni lepas kerja kita pergi register simcard baru untuk ipad.

Bahahahahaha. Syukur Alhamdulillah.

Aku tak tahulah orang lain, kalau aku, walaupun register simcard tu, atau beli apapun lah, walau menggunakan wang sendiri pun, mesti juga mahu tanya tunang dulu for approval, baru rasa senang hati. Susahnya mau buat keputusan saja sendiri-sendiri, lebih-lebih lagi kalau perkara tu tunang pernah cakap "tidak" atau "jangan" atau "tidak perlu".

Ok lah itu saja. Selamat berhujung minggu semua.

Love,
CinoiBlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

6 comments:

Jay Minerva said...

:) cute

Fadzmie Mohamad said...

Pakai bil punya senang ouh. Ambil ja plan paling murah kalau ofis/rumah ada wifi. Haha.

Rinah said...

rajin2lah update entry yang tertunggak tue ;)
sudah aktif kan itu wifi. bole update guna ipad saja.
senang!!!
Teehee

beaty said...

noi mcm ko...kami pun mcm ni juga ..selalu tanya pendapat masing2..

selamat beripad!!

echaRierie said...

nah..bgs gitu..dgr ckp tunang..hehe..
nt sy ada tunang uda sa praktik gini jgk la..haha.. :D

N.Aima K said...

ngam la bah tu Noi..berlatih ba kan..nnt sudah kawin apa2 pun minta kebenaran laki..termasuk puasa sunat

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....