Saturday, May 14, 2011

Thor atau Ultimate Avengers?

 

Watched Thor last Friday night! (woahh seminggu baru mau update) It’s 3D. Melihat badan sasa si Thor selama 2jam in 3D memang sangat memuaskan.

Tentang movie Thor:-

  1. Ada manusia hidup di planet lain. And they speak English. The people of Asgard, dengan people of Jotunheim, Frost Giant speak English too.
  2. Asgard (tempat asal si Thor) ialah sebenarnya salah satu planet yang ada di galaksi, dan Jotunheim, satu lagi planet yang tempat musuh kerajaan si Odin (Raja Asgard) ni. Musuh Asgard la kiranya.
  3. Bumi ada nama lain bagi mereka, bukan Earth, tapi errr lupa.
  4. Dorang boleh travel anatara planet-planet menggunakan Bifrost.
  5. Heimdall, the gatekeeper of the Bifrost ialah sangat kool orangnya.
  6. The Warriors Three are so cute. 1 orang perempuan dari The Warriors Three ni macam ada perasaa suka sama si Thor kan.

Thor (Chris Hemsworth) is the main reason why this movie is worth watching. See yourself!Thor Chris HemsworthTapi tidak sepanjang masa pun dia muncul tidak berbaju begitu. Kebanyakkannya dia kelihatan seperti di bawahThor oh so yummy Tapi tiada lah sebab Thor pun movie ni best, ceritanya memang best pun (cewah cover line pula)

 

Anyway, kalau kamu tengok Thor dengan kawan-kawannya The Warriors Three tu, sebijik dengan gambar dari kartun Marvel di bawah. Memang sebenarnya asalnya Thor ni dari Marvel.

thor 2

Sebijik Thor & the Hammer dengan The Warriors Three kan

thor 3 

Anyway, Remember the shoes i bought here?? I wear the shoes the night i watched Thor.thor  *picture of me and Jay were taken at GSC Suria via iPhone by Nisham, and his girlfriend are behind the camera too. Lupa pula ambil gambar mereka. Selfishnya aku. Wuahahaha

Very the cincai one kan. Saya ikat kasi sanggul semua rambut tu sebab rimas. Heh tak pasal-pasal rimas. But the shoes still rock it. And Thor rock the movie too. Hahahaha.

Bai.

 

Love,

Cinoi xo

11 comments:

Sheila said...

cantek bahh.. tapi si jay tu bah, kenapa mukanya kencang?

Daniel Chiam said...

memang one of the best movie la. haha rugi sa x tengok 3D...

Mohd Farid said...

weiii hero thor tu nda da kaki sama saiya ar... tgk sapa tegap hahaha!!!

beaty said...

wah c cinoi cantik kasut ko..sa suka...nice tu pants owh..kalau my fiance nampak sa pakai begini ..dia kunun pandai marah..ahahah..

cinoi lama suda sa tidak pigi tingu #D ow..nanti mau plan p la

Fadzmie Mohamad said...

Dari 10, berapa rating ko bagi sama cerita Thor ni? Hehe.

Fadzmie's Latest Entry : WARGA KL, SILA BERHATI-HATI!

Cinoi said...

Sheila,
Entahh dia tu suka buat muka mcm2 klu bergambar

Daniel,
membazir juga bah tgk 3D hahaha

Farid,
tegap??? *pengsan*

Beaty,
tidak pyh tgk 3D pun, bazir jak mahal

Fadzmi,
7 hehehe

nunui Joe said...

haii cinoii..
lama x p lawat ko :D:D:D
wahh wayang...:D

Hajime said...

earth = midgard...
yg perempuan tu bukan salah sorang wariors three...
pompuan tu = sif...
wariors three...
1...
fandral...
yg robinhood tu...
2...
hogun...
cina tu...
3...
volstagg!
yg beso...
pahtu...
ultimate avengers tu...
laing tu...
tu captain america...
movie die kuar lg sebulang...
black panther...
war machine...
yg dlm movie iron man 2...
n black widow...
juge ade dlm movie iron man 2...
movie avengers akan kuar 2012 nanti ye...
sila saksikan!

CinoiLavigne said...

Ah hajime harini baru engkau bagitahu!

Sama ada org lain tak tahu, atau tak baca pon blog ni wahahaha. Terharu ai u baca hahaha

Ehhh captain america la. Baru igt aritu ada tgk trailer dia sblm start movie thor ni kt cinema. Ngeng. Mesti tgk juge!

boyarque said...

ah, hajime, sampai ke sabah ko rachun ya? Hua3!

CinoiLavigne said...

Panjang gila kan komen Hajime. Xpe ah kasi can sama otai

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....