Monday, June 4, 2012

Musim Gadget

 

Assalamualaikum lovely readers. Ececeh. Untuk tidak berapa mentedihkan diri kerana kembali bekerja selepas bercuti 5 hari yang panjang di hometown, marilah kita mengenang kembali cuti tersebut.

While lepaking di ruang tamu Terata Bonda, I find 1 pemandangan yang lucu banget. Everybody is holding on to their gadget.

IMG-20120531-00134In blue shirt itu my nephew, Iwan, next to him is my youngest brother. In black shirt tu my abang ipar, Iwan’s daddy. Khusyuk masing-masing.

IMG-20120531-00135Di satu sisi ruang tamu yang lain is yours truly punya tunang, asyik entah apa yang ditengok di henpon, in blue shirt my younger brother, pun asyik asyik asyik.

IMG-20120531-00136

Di satu sudut yang lain ini my housemate yang di KK, Kak Nani with her Galaxy Note, sampai orang sebelah panggil dia kena tolak-tolak dia baru ambil perhatian.

IMG-20120531-00138The girls, my nieces, tatahu lah tengok apa di laptop tu, from left Yaya, Erin, Chempaka and Putri.

It’s crazy and funny how khusyuk they are. Sampai bertukar-tukar posisi lagi.

IMG-20120531-00145     Ini Jay, sudah bertukar posisi lebih dekat dengan tempat charging.

IMG-20120531-00139Yang itu pula Fatin, khusyuk tengok Uncle nya main game. Abang Idi still at the same location tapi bertukar cara duduk sudah.

IMG-20120531-00144 Dan yang ini pula Iwan, dari tilam sampai ke kerusi malas.

Gila juga kan zaman sekarang. Masing-masing dengan gadget. Kalau dulu-dulu semua tengok tv sahaja beramai-ramai. Mommy pun bising lahh bangun mata saja semua terus mengadap handphone, tab, etc, masing-masing. Sebelum tidur pun begitu juga. Padahal sekarang Daddy pun sama haha. Selalu tengok youtube, Cara bikin boat, tapi yang positifnya, Daddy sudah hampir siapkan sebuah boat yang awesome!

Me? Sepanjang di hometown aku merindukan ipad ku sebab anak-anak buah ni semua berebutkannya “Aunty Noi bahh pinjamm bahh ipadd” Heh. Padahal masing-masing ada sendiri punya tab/psp.

Kemarin before gerak to KK, semasa sedang mengemas-ngemas angkat beg keluar bilik, si Putri yang sedang main ipad lantas bertanya

“Aunty Noi, yang ini Aunty Noi ndak bawa balik ka? sambil tunjuk ipad di tangannya.

Hah! Pok silap budak ni. Mesti lah bawa balik.

Habis.

 

Love,

Cinoi xo

4 comments:

Dora said...

hahaha.. semua sibuk dgn gadget, zaman IT kan skg, terfikir nak beli gadget baru jg nie, s2 or s3, not really a fan of iphone

Misya Mialen said...

naa, situasi d rumah ko tu sm jg dgn di rumah aku noi.hihihi. Aku yg diam2 sbb tab sm laptop ku dorg adik2pki.hihi

Fadzmie Mohamad said...

Kalau zaman sekarang memang begini la bah tu. Jangankan budak-budak, yang pacik-pacik minum sana kedai kupi pun mula suda membawa gajet masing-masing pigi lepak. Teda sudah yang lepak-lepak main dam haji ka, main chess ka. Hahahaha.

beaty said...

ha ha ha lucu semua posisi durng main gadget ni..he he he

budak2 pandai suda ni main semua

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....