Thursday, January 8, 2009

resolusi 2009


selamat tahun baru (masih tidak kelewatan kan).
selamat tinggal 2008.

jangan risau ya 2008, sesungguhnya memori itu masih ada.cuma kamu perlu ditinggalkan.kalau tidak mahu pun tetap sudah kamu dibelakang.kami harus terus.

seperti dijanjikan, saya akan menghupdate resolusi saya bagi tahun 2009.
sebelum itu, mari lihat jika resolusi tahun 2008 saya tercapai.
klik di sini
//
ok.yang paling tercapai untuk resolusi 2008 itu adalah gain weight.
berjaya menambahkan berat sebanyak 6.8kg itu walaupun dalam masa hanya beberapa bulan bertahan.
dan yang paling tidak tercapai adalah save money.uh.agak mengecewakan.
//

mari lihat apa yang boleh dibuat terhadap resolusi 2009 pula.

mengelakkan azam yang berat-berat.kerana memang mudah untuk digembar gemburkan, tapi mudah juga untuk tidak di usahakan.
  1. berdoa semoga resolusi / azam tahun baru 2009 rakan-rakan tercapai. (agak murni di situ)
  2. ingin melihat hasil titik peluh.hasil yang lebih besar selain daripada baju baru setiap bulan. (eg:- car, etc)
  3. mengusahakan resolusi 2008 yang kurang tercapai (azam bawa ke hadapan)
  4. meng-up-kan level kehidupan dari yang sebelumnya. (banyak pecahan kecil lagi ni)

itu sahaja resolusi.

yang sedang-sedang saja.

dan, sangat gembira.
kerana di awal tahun sebegini telah menukar dari prepaid ke postpaid, memotong rambut sependek gila, dan sedang memakai phone baru. sambutan tahun baru yang agak relevan kan.anda bagaimana?

*muka serius terhadap azam tahun baru*

8 comments:

FionaHafiz said...

li hau yek~~~
makan besar sempena new year belom buat lg neh

Qi_Cinoi.Lavigne said...

fionahafiz,
hai meh?
bah.apa tunggu lagi.
mari kita buat itu.

sarra said...

wallawehhhhh
hebat r dia stating new year ni
mayb new year aku stat bulan 3 ni
leh vroom vromm sgt sronok
tak sabar tuk vroom ke sabah..
aik??? bolehke vroom ke sabah???

Qi_Cinoi.Lavigne said...

sarra,
bleh je kalo ko nak vroom ke cni
bestnye ko nnti dah leh vroom vroom.
dah x patah kaki.

nieja said...

wohoo..
garang pulak muka u kat sni
akekkeke..

kaler la rmbut
msti lagi cun..

Qi_Cinoi.Lavigne said...

nieja,
garang eh.tu muka serius terhadap apa yang dikatakan.berharap jadi org yg serius.

kaler?
memang.cadangan itu mmg sudah dirancangkan.masih memikir lagi kaler ape ni babe.

nieja said...

pink!
akkaakakaka..

Qi_Cinoi.Lavigne said...

nieja,
aha.mungkin boleh dipertimbangkan.

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....