Sunday, June 8, 2008

avocado

ni favourite fruit aku...

but since duduk di semenanjung ini, susah juga mau dapatkan buah ni..

but, semasa aku balik ke sabah untuk masum hari tu kan, sempat juga aku menikmati jus nya..jus avocado..ataupun di sabah dipanggil buah susu..

lepas sudah balik ke sini, sis lyn bawa banyak buah tu dari sabah..siap bungkus kemas2 letak dalam kotak lagi...buah susu nek flight..hahaha...

kalau siapa-siapa yang tidak tahu, cara makan buah tu, belah kepada 2 bahagian..pastu korek la isi nya..pastu hancu-hancurkan pakai sudu..campurkan dengan susu pekat ya, atau lebih dikenali sebagai susu cap junjung..jenama lain pun boleh...sedap woooo......rasa lemak-lemak sikit...creamy creamy...yummy yummy...nyum nyum...

ni buah susu tu..


ni yang sudah siap dicampur susu




hari tu, pernah ku tanyakan pada Syauqi,

"b..kat johor..or kat semenanjung la..ade tak jual buah avocado"


Syauqi pun menjawab

"xtau la syg..ade kot, tapi x pernah jumpe lak..ade r, jual kat facial wash, kot, x pon syampoo"



lol..tu facial wash Eversoft kot...


4 comments:

Nashrex said...

nak dpt jus avogado, prosedurnya kene lenyek guna sudu eh?

kalau guna lesung ?

hoho

Qi_C.Lavigne said...

x r...pki sudu ni nk mkn buah avocado..

klu jus tu aku x tahu la weh, aku minum kt kedai je...

Totin Tralala said...

ahahahahaha
i pon tau avocado ni buat facial wash je
ade jus rupenye
wahahahahaa

vanilla ice said...

macam sedap je...

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....