Thursday, October 18, 2012

Event 01.

 

Lack of post. Is that a sign that i am losing my ability to membebel randomly?

Nothing is too late. September 28th hari tu ada HOM, event Herbalife, kind of customer day. Ini diadakan monthly di semua daerah I think, untuk orang ramai yang ingin tahu pasal Herbalife. What makes that 28th September HOM special is kedatangan upline Hj. Allen Peter and isteri Aunty Asriah. President Team.

DSC_0010

Acara wajib, be’bedah dulu sebelum masok. Berseluar hijau is my diamond, she lost 10kg so far *clap!clap!clap!* She is one strong person who have a very strong will power, she just haven't realize it yet.

DSC_0016 Malam tu awal lagi sampai. Sponsor ai pun datang tapi lambat sikit sebab flightnya sampai petang dan siap stuck di jem lagi, sponsor sampai masa Uncle Allen tengah bercakap di pentas suda.

DSC_0089

Who is this Hj. Allen? http://allen-peter.blogspot.com/ He is a Sabahan. Dulu tinggal di Labuan. Dulu Kontraktor kelas A, but 7 years ago, they stop and decided to do Herbalife full time. Uncle Allen and family ni inspired me a lot, susah la mahu explain, baca la blog uncle and anak-anak, Ain http://qurratuain-allen.blogspot.com/ and Amalina http://amalina-peter.blogspot.com/. I envy them, in a good way la. Uncle cakap, masa ada syarikat kontraktor dulu, stress jaga engineer hahaha part ni aku terasa dowh.

Comel gila kalau dengar uncle cakap sambil-sambil dia tanya isterinya yang duduk depan pentas ni. Comel sangat mereka bekerjasama. “kan? kan?” Macam tu uncle tanya aunty. Haha.

Paling ingat uncle Allen pesan, be teachable. Be humble. Put aside you ego, it kills. Selain uncle ajar pasal product, dia banyak bagi nasihat macam seorang bapa bagi sama anak-anak. I miss daddy a lot masa dengar uncle bercakap. Persamaan dorang is ada keberanian untuk capai their dream. Lain-lain sama sahaja uncle cakap, duplicate your leader. Just tiru apa yang upline buat. Jadi tiru ja la apa uncle and aunty buat. Malam tu as really a short session, but it was meaningful to really met him personally. Tak rugi datang, I hope I can bring more people to hear and listen and understand  first, before they judge. It was such an opportunity.

The next day pula ada special training from uncle. Mula-mula supervisor training, pun aku envy ahaha sebab aku tak dapat masuk yang earlier session, ntah apa yang aku missed kann. Masa tu aku memang determine I have to naik Supervisor cepat and Alhamdulillah, End Of Month September I did it, I am now a Fully Qualified Supervisor ;)

IMG-20120929-WA005 Skill silang kaki – skill nervous.

Tapi masa session petang tu, aku ada ter naik pentas oleh sponsorku Amy Melissa, uncle bagi soalan, macam mana aku dapat orang untuk dibantu, basically, aku guna skills upline upline sekalian pun hahahaha tiru Amy, tiru Zaki, tiru Zaid. Uncle pesan, cari orang yang mahu jangan cari orang yang tak mahu, orang yang perlu, bantu mereka sihat, extra lagi – bantu jana extra income. Actually aku belum pun ada keberanian itu semua, berani sikit sikit lah, tapi aku buat saja. Don’t think just do. Alhamdulillah, officially aku ada 17 orang sedang aku bantu, dan sudah lebih 100kilo lemak aku buang (total yang 17 orang tadi la), dan dorang jadi sihat-sihat gastrik tidak datang, migraine pun kurang, bertenaga lagi. Non official, ada lebih 20 orang yang aku bantu untuk capai target weight dorang, yang tidak offical ni sebab tak recruit lagi .

Kalau orang tanya macam mana mula. I don’t know. It just happens. Semua orang, especially yang dikalangan my team, mula dengan “okay aku ni untuk pakai personal saja not for business or anything” tapi bila rezeki sudah datang janganlah ditolak, and it is selfish not to help my friends kan selepas kejayaan menyentuh perasaan oleh suami sendiri menghilangkan 17kilo total as for now.

DSC_0015 Fokus dengan phone, masih lagi layan customer sementara tunggu event start

Uncle Allen pesan juga, NIAT tu penting. Kalau sebab duit semata-mata, susah lah mahu grow. Help people and you will grow. Thank you, hopefully uncle datang Sabah lagi. Banyak juga leader di Sabah, Millionaire Team, GET Team, Active World Team. But, What makes uncle special is dia President Team, dan dia upline ;) Dan my sponsor selalu cerita uncle, cerita amalina, jadi aku pun curious, so i feel like I must attend this to get to know him myself. DSC_0184

Nanti kalau ada Herbalife customer day lagi, I will invite all of you. Dengar sendiri what these people have to say. It’s worth it, tak tahu macam mana mahu sampaikan ni, kena datang dan dengar sendiri.

I WOULD LOVE TO SHARE THIS WITH YOU, AND YOU IF WANT TO LET ME, HERE’S MY NUMBER 014-3597708. ANYTHING, Be it Lose Weight, Gain Weight, Improve Health, Earn Extra Income? Aku sambut with open arms ;)

Love,

Cinoi xo

3 comments:

-ilyannur- said...

si sza2 nda mo kasi tau aku brapa suda turun beratnya, hehe. suda ko mention di sini, teda rahsia suda hehe.

good luck cinoi

beaty said...

wah best o noi.. semoga sentiasa maju jaya..

N.Aima K said...

bagus bah pesanannya i loike

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....