Wednesday, July 20, 2011

Learn Mathematic People! Learn Maths.

Jom belajar matematik dengan kemahiran berfikir secara kritis dan kreatif.

Pada umur 60 tahun, punya lebih kurang 24,000,000usd.

24,000,000.00 ÷ 60 = 400,000.00

400,000 ÷ 12 bulan = 33,333.33

Nah. Dari umur 0 tahun, sebulan menyimpan 33,333usd. Kreatifnya. Sungguh kritis betul!

Boleh tolong convert ke RM, anyone?

"Menabunglah Untuk Masa Depan Yang Lebih Cerah!"


Berkhidmat Untuk Negara ya,
Cinoi xo


Sent via BlackBerry from Maxis

8 comments:

Jay Minerva said...

Sm sapa blajar ilmu simpan duit gini? Contractor jutawan pun berpeluh2 ni mengumpul gni bnyk...

FionaHafiz said...

Apa bah menabung menabung neh. Kau mengolok rosmah kah -_-"

-ilyannur- said...

aku ingat mo suru anak aku menabung dr umur dia dlm perut. supaya bila dia keluar buli la beli tu cincin batu biru ekekeke

Yen said...

baik lah..! hehe.

p/s: saya yang menurut perintah

Dayz J said...

erm, soalannya;
siapakah yang menyimpan usd 33,333 usd sebulan itu?

beaty said...

wah c cinoi..bh marilah kita menabung

samizul.net said...

Kau mau bikin apa juga sampai 24 juta dollar tu.. RM20,000 cukup sudah bah untuk naik Haji.. =D

Jemput Baca:
GAMBAR [15SG]: KHINZIR DISEKSA

beaty said...

wah ..apa la ni..grand juga kan..wahh wah teruja juga la cinoi..

anyway c aby dapt ka mcm tu ari tu?

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....