Saturday, July 9, 2011

017

 

Nombor telefon aku yang only consist of three numbers yang berulang-ulang (nombor 0, 1, dan 7) sekarang sudah berumur  7 tahun. Iya 7 tahun. Mula-mula aku beli dia cuma nombor prepaid (RM88). Sudah kerja, 2tahun lepas aku tukar kepada postpaid, Maxis. Sebab susah bah kalau tiba-tiba perlu call tapi kredit habis. Aku cuma pakai pakej Value 50. Setiap bulan cuma bayar Rm50 unless terlebih guna.

Bila aku pakai Rara (my blackberry bold), aku subscribe lagi BIS (Blackberry Internet Service) Rm55 sebulan. So monthly aku bayar around RM105 la, unless terlebih guna (again)

For 2 months, Rara sakit, number 017 tu memang tidak on la. tapi bill dia jalan. Saya totally forgot. So still I have to pay the value 50 la kan, sebab dia pakej. Aku cuma sempat request off kan BIS. Bulan ni Rara sudah sihat. Aku subscribe semula BIS yang Rm40 sahaja. Sebab di office ada WIFI. So kurang guna BIS sangat. Di rumah pun recently tiba-tiba ada WIFI (hehe)2011-06-29 14.07.34

Aku ingat, bulan ni last lah aku pakai Maxis postpaid. Sebab aku memang jarang guna untuk call dan sms, kawan-kawan di Sabah ni macam tiada satu orang pun yang pakai Maxis. Mau pakai prepaid sahaja, JIMAT. Sebab sekarang kan banyak yang provide internet service untuk nombor prepaid juga kan kan kan.

But prepaid provider other than hotlink, kelajuannya macam kureng. Ya maxis memang kelajuannya laju. So I am thinking of pakai prepaid Hotlink semula la. (I have 1 other number juga, celcom)

Lagipun sekarang Hotlink ada Hotlink iChannels. Senang mau top-up juga kan.Tidak khuatir juga kalau tiba-tiba perlu call, tapi habis kredit. Sebab boleh top up bila-bila masa dan di mana-mana sahaja. 3 cara:-

  1. Online
  2. Atms/CDMs/terminals
  3. And on your MOBILE

Dan if kamu pengguna Hotlink, dan main GAME ini. Kamu entitled to win prizes. So by end of this month, saya bukan lagi pengguna Maxis, tapi Hotlink (cewah padahal adik beradik bah ni)

Ok. Berjimat cermat amalan kita.

 

Love,

Cinoi xo

6 comments:

Penggemar Coklat said...

maaf, saya pengguna celcom.lol

Cinoi Lavigne said...

If u read tru, saya pengguna celcom juga.

tiefazatie said...

hhaha..nice n3 sis..hihi..

sis..kalu rajin tlg komen n3 nie

http://tiefazatie.blogspot.com/2011/07/saya-bertudung-dan-saya-sangat-pretty.html

tq sis!

sis..masa ifa stdy labuan kan..majoriti kwn2 sabahan ifa guna celcom n digi nie..jrg lak mxs nie..hihi

saharinasaharudin said...

sya guna bband maxis,postpaid celcom.fair gitu.haha :)

KizZ said...

Hee...saya pulak pengguna Celcom dan Maxis..Dua-dua skali bantai...Baru syok...

beaty said...

saya pengguna Celcom n still prepaid ni.LOL

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....