Friday, April 22, 2011

Pemabuk

Harini cuti Good Friday di Sabah yiipppiee!

As planned, harini balik hometown dengan my sis, her hubby, and kids. Perjalanan selamat sebab aku tidak mabuk, cuma pening-pening sedikit. Kalau ikutkan hati aku naik flight saja. Tapi memikirkan aku perlu pakai uang untuk banyak hal yang lebih penting lagi (read: lebih penting), apa salahnya balik dengan kakak kan, FOC lagi.

Aku memang selalu ada sindrom mabuk jalan jauh especially di Kundasang area and Ranau area. Kalau tidak mabuk or muntah memang tidak sah. Aku memang pemabuk, pemabuk jalan. Selalunya night before that long journey KK-Sandakan, aku akan sengaja tidur lewat malam, supaya akan mengantuk di hari perjalanan. Mengantuk dan tidur sepanjang perjalanan akan mengelakkan pening, muntah dan mabuk sepanjang perjalanan.

For breakfast, we tapau-ed McD big breakfast family, which aku add on lagi dia punya hash brown sebab aku suka.

Kami stop by di Luanti, area Ranau untuk makan durian yummeh! (tiada gambar sebab aku eager mau makan durian sampai lupa pasal gambar) Tapi aku terpaksa makan sikit-sikit saja durian sebab takut mabuk. Last night i had late dinner, and it was lamb. Disebabkan pengalaman last week which is malam makan lamb, esok nya makan soto makassar banyak-banyak, jadi mual yang amat dan muntah. So kali ni beringat.

Berjaya juga. Cuma pening yang amat sedikit. Tiada mabuk atau muntah. Perjalalan ke Sandakan selamat sampai lebih kurang 1.30 tengahari. Alhamdulillah.

So planning untuk weekend yang sekejap ni, menikmati puas-puas saat di rumah, tidur, berbual dengan mummy puas-puas, spend time dengan my family especially anak-anak buah tercinta, makan, sambutan birthday+kenduri birthday Chempaka 13April (my niece) and Mummy 10April pada esok hari. Perkara lain aku mau persetankan saja sebab malas kamek nak gago. Banyak benda aku mau raikan.

Selamat berhujung minggu.

Love,
Cinoi xo


8 comments:

tqa said...

duriannnn T__T

cik chinta said...

sandakan meh? beli telur penyu sebijik..=D tu la, arini sabah cuti kan? sy p labuan rini, dorg teda cuti tau..bangga seh duduk di sabah..=D

Cinoi said...

tqa,
balik cni!

cik chinta,
yerp sandakan. =)

MiNiE said...

cinoi sabahan or sarawakian? wutwut! :)

CinoiLavigne said...

Minie,
Sabahan ;)

:: kewek :: said...

lama aku xintai blog ko...alih2 dh ada domain sendiri...nanti aku upload pic darwisy ek...bila la dpt jumpe ko lg

Nur Zarinah@Young said...

sedapnya duriann tuuu, mau 1 bijik.hahaha,followed u :D (jarynneideas)

samizul.net said...

Nda pernah lagi sampai Sandakan. Limpas2 ja p Tawau, muahua3!

u/p: Disebabkan kau xda ChatBox, jadi aku jawab sinilah.. Rumahku sekarang xda TV pa lagi Astro. Jadi, tiadalah tengok AF/Mentor tu.. Muahua3!

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....