Monday, April 11, 2011

Mentor5 vs AF9

This is going to be short, hopefully.

Mentor VSAF

Semalam aku tengok Mentor dekat TV3, i bet many of you guys also watch Mentor kan.

Bila aku tengok Salma nyanyi, AF9 yang aku tengok pada malam sebelumnya tu memang tiada kaki la, seriously. Salma memang power, at first dulu aku macam “eh dia ni nyanyi Balada saja, try la genre lain, pop ka rock ka, lagu rancak sikit”

Dan semalam dia sudah nyanyi lagu Agnes Monica kalau tidak silap Bukan Milikmu. Best ah dia nyanyi (tiba-tiba jadi fans Salma) Baju dia semalam pun lebih stylo dari minggu-minggu sebelumnya. Sama juga dengan Erra Fazira Mentor Salma yang sentiasa cungilababi.

Belum lagi Shiha (another group in Mentor 5), yang mentor dia Dato Sharifah Aini yang drama air mata selalu tu, Shiha tu pon ok juga suara dia.

Lepas tu aku fikir, budak-budak AF9 memang tiada kaki lah. Pakaian pun hmmpp.

Lepas tu tengok Pqot (Iqa) protégé si Edry! Finally! Terserlah bakatnya. Sebab minggu-minggu sebelum ni nyanyi lagu genre Balada, kurang menyerlah sebab Iqa asalnya rock! Aku biasa dengan nama Pqot sebab aku tahu dia dari indie band dia Bottlecapt. Masa tu follow bebudak Siren punya event lah, Jomgig punya event, Bottlecapt ada main dekat Ampang masa tu. Suara dia memang power dengan lagu rock!

bottlecapt Band Bottlecapt

Tolak lah si Aiman kan, tengok Iqa & Salma ni, budak-budak AF9 memang susah mau lawan Mentor. Sebilangan saja yang ok, setakat ni lah, mungkin masih terlalu awal untuk judge. I like Leena, walaupun dia gedik, tapi suaranya power. Harap-harap sedikit demi sedikit dia belajar kurangkan kegedikan tu. Dan Afif ka nama dia yang nyanyi lagu Cinta Kristal tu, sama ada suara Afif memang sedap, or aku suka suara dia nyanyi lagu tu sebab aku suka lagu Cinta Kristal tu. Yang lain-lain memang aku tidak ingat pun dorang, see! Tidak memberi kesan. Si Nera tu another Sabahan dalam AF tu performance dia malam kemarin memang teruk gila kesian dia, but she is beautiful lah kan, kalau tidak silap dia tu Miss Malaysia Earth wakil Sabah tu. Dan sorang lagi yang buat aku ingat, Miza ke yang besar tu sebab suara dia power nyanyi lagu omputeh tu, macam ala-ala nigger mann!!

Tapi so far, sorry to say that memang Mentor semalam lebih best dari AF9 malam sebelumnya. Dan ramai kawan-kawan dekat facebook mempunyai status yang lebih kurang macam ini semalam.

What say you?

Love,

Cinoi xo

p/s: Lucky Draw here, if you are lucky!

Additional: Perkara yang kamu tidak tahu tentang MAYBANK! Here!

6 comments:

mr_mrs mikko said...

aku ntgk mentor, af mmg aku nda minat. kassiaaaaan.

sora salma mmg best ni..
hihi

Fadzmie Mohamad said...

Memang dari dulu lagi ramai orang sudah cakap yang Mentor jauh lebih berkualiti (best) daripada AF, termasuk la saya. Haha.

Fadzmie's Latest Entry : RUPANYA BERAS TIRUAN PUN ADA

cik chinta said...

yup..hakikat nye mmg mentor lg best..af wat siaran cam melepas batuk d tangga je..

Syefa Amanina said...

wei..serius Af ntah hape2 peserta semua teruk2...aku lagi suka Mentor punye peserta..and memang btol salma is da best!! boleh beat beyonce

nida husna said...

tak sempat dah nak tgk2 AF sekarng,,hehe

nunui Joe said...

mentor vs af9 = mentor..:D

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....