Tuesday, April 26, 2011

Hari Selasa Macam Isnin

Selepas 5 hari away, hari ini masuk kerja seperti biasa. Lambat.

8.30 masuk office, betul-betul lepas on aircond dan pc, bos masuk. Kira ouraida la juga walaupun masuk lambat tapi tetap duluan dari bos. Lepas tu terus sort out longgokan kerja, straight 1 jam sort out kerja , baru sekarang berpeluang buka google chrome hehe. Cewah. Padahal sejam saja pun, itu baru sort out saja, belum buat pun lagi kerjaannya.

Oh, untuk sesiapa yang tidak tahu perkataan ouraida, ouraida itu berasal dari perkataan Alright mungkin. Pengasasnya ialah, hmm, seorang kawan ni, yang sedang mendengar sambil menyanyi lagu Lone As You Are kalau tidak silap, ending lagu ada "Alright" terus dia sebut ouraida. Terus jadi tagline kami sejak dari matrikulasi lagi (2003). Ouuraidaa! Cerita asal rujuk di sini.

Ok, berbalik kepada cerita tadi.
Perasaan masuk kerja selepas 5 hari away, lebih-lebih lagi yang away tu bukan berada di Kota Kinabalu, tapi di hometown Sandakan, perasaan masuk kerja adalah yang paling memeritkan di tahap keperitan lebih dari rasa berak cair lagi peritnya, sakit dan pedih.

Itu saja. Eh anyway, thanks for everyone yang help me to pick on this. Really appreciate it. Sudah order dan tinggal tunggu sampai saja lagi ;) *dancing*

Love,
Cinoi xo

Jom Racing!!!


9 comments:

YanaMIB said...

klu dh lama cuti mmg rs lemau je nk dtg keje blk..sy ni x sbr nk cuti lama..weee~ =P

y u y u Z u l a i k h a said...

mesti la yuyu bace ^^ semua yuyu bace :)

CinoiLavigne said...

Yana,
you cuti kawen brapa lama

Yuyu,
awww hahahaha thankss

AmalinaNashihin said...

ouraida, ouraida, ouraida.
hahahha
ter-addicted pula :P

zydande said...

berak berair tu nda bleh trima tu...
hahahahha...

echaRierie said...

ouraida cinoi..
hehe..btw sandakan?
i miss my hometown..
(out of topic,,haha) ;D

beaty said...

wah ko balik sandakan ka? uihh sempat jua ko away dari kesibukan kan..

sa tidak tukar template bh tu..sa tukar dia punya kedudukan ja bh

Eryati said...

urg sabah bah pulak ko kan...hihihi...bah sy kasi simpan link ko la...ourida.....

Cinoi said...

Yaa Sabahan. Okayy thankss

Ouraiiidaaa

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....