Wednesday, April 20, 2011

Keja aq sd siap, skrg aq crta2 d blog

 

Dari pagi sempat cek emel dan cek FB saja.

Terus non stop kerja sampai pukul 12:00 tadi.

Konon mau release stress kerja dengan berblogwalking.

Tapi makin annoyed sebab blog pertama yang aku hop in tersebut menggunakan banyak SHORT FORM.

2lis = tulis (took me almost 30sec to figure out)

sd = sudah (took me 27sec to figure out)

*lama-lama pening*

Tips: Sila jangan tulis menggunakan SHORT FORM, supaya orang senang mau baca. Itu pun kalau kamu mau orang baca blog kamu la. Kalau tidak, silalah private blog tersebut so I won’t stumble to it while blog hopping. Cool?

Siapa tidak setuju angkat tangan.

 

*Anyway tajuk di atas tu ialah “Kerja Aku Sudah Siap, Sekarang Aku Cerita-cerita di Blog”

 

Love,

Cinoi xo

p/s: Heard from insiders that Justin Bieber will make a stop at KLCC 3pm today for Meet and Greet. So siapa yang Belieber tu pergi la lari sana cepat

10 comments:

Chii said...

aku pun benci klu baca apa2 yg pakai shortform mcm tu..tu kan gaya bahasa teenager skrg..haha..

Cinoi said...

Haha so kita ni x teenager la? haha. Klu di msg/sms ok lagi. ni blogging bah.
Cukup juga suma huruf d keyboard tu, xda yg share button mcm fon

sarah said...

aq pn xske klu 2lis g2
cm hrm...hahahahah

Cinoi said...

a'ah mmg kau apdet la belog weyh.

Zurina J. said...

Ahahaha...sama!
aku kurang bkenan tgk short form dlm berblog...trus ilang napsuku mau baca..ekeke.

Joanne Juend said...

saya angkat tangan tapi setuju. persoalannya: mengapakah mereka suka menggunakan 'kependekan ayat'? hhmm...

sebelas said...

ambik aku 1 minit duk pikir apa benda itu "crta2" .

kui3

Pinung is VizarD said...

aku pun tak suka dengan blog yang macam tu.. hehehe

CinoiLavigne said...

Zurina,
Kan?? Bikin mati nafsu

Joanne,
Kan? PAdahal cukup jak suma huruf di kibod. Tidak kool la kependekan tu

Sebelas,
haha maknanya berjaya aku mentiru

Pinung,
Hahaha kann pening mau baca

beaty said...

doi sa pun selalu jua ni hop blog begini..sekejap ja ni tru sa tup..sa pening baca ni..lagi ada dialek yang sa inda paham..dui guna la BM yang penuh bh kan

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....