Sunday, March 6, 2011

What are words If you really don't mean them when you say them



Hari ini saya:-

Lawat Cousin saya di hospital
My cousin, Kent, got into an accident last Thursday (malam) di Labuan. Currently di Hospital Queen Elizabeth II KK. Selasa ni baru lah dia akan menjalani pembedahan, InsyaAllah.
Injury here and there, I guess that's normal for every motorcyclist, bukan la maksud saya semua motorcyclist harus mengalami kemalangan, tapi biasa la tu kan accident, seperti itu pengalaman yang biasanya di rasa oleh setiap motorsyclist tegar, kan?Atleast most of my friends are.
Semoga semuanya akan baik-baik saja untuk my cousin and family. Don't worry, I am sure everything and everyone will be fine! Amin (kuat-kuat)

Shopping dengan kakak saya
atau ayat yang sebenarnya saya window shopping tengok-tengok saja, Sis K saja yang shopping, saya temankan dan sarankan cuma. Lepas dari hospital tadi, kami terus ke mall. Dia shopping dari kemarin tanpa henti, sungguh bertenaga betul. Esok Sis K and husband and daughter are going back to hometown, they are here to visit my cousin yang admitted to the hospital.
Aku memang suka masuk fitting room try-try baju seriously. Tidak pernah aku malas mau tukar-tukar baju untuk try. Ada satu baju tu aku memang berkenan gila dan sangat cun tapi lepas keluar dari fitting aku bagi balik dekat salesgirl tu "x muat la. besar" padahal ok saja cuma aku belum gaji lagi! Harapan aku agar masa aku gaji nanti baju tu masih ada di situ. Lepas tu ada lagi 1 baju kaler biru aku suka, aku harap juga baju tu tidak lari ke mana-mana buat sementara waktu ni. Hopefully i have a good night sleep tonight. Anyway, is it acceptable that our payday is around 10th to 15th every month??

Jumpa Nisham
and lepak cofffe bean. Lepas outing and shopping with my sis, saya jumpa Nisham. Dia baru sampai dari Korea -> Kl -> terus ke KK. Lepas tu flight balik Tawau pula, esok start kerja di Lahad Datu. Dapat baju dari Korea yeay thanks buddy! Kesian demam, biasa la orang Melayu jumpa salji.

Hampir menangis lagi di kereta
sebab dengar lagu What Are Words by Chris Medina. Sangat touching lagu tu 1st time saya tengok video dia di blog si Archii my friend, terus banjir! Haish. Lagu tu best sebab dia nyanyi from his heart. And it is real, the person, the feeling, we all saw it. I wish, ada la someone yang sayang aku begitu, or i can love that someone seperti itu.

Tengok Mentor
Lepas hantar Nisham ke airport balik tawau, tertengok tv yang kebetulannya sedang Mentor. Sungguh drama betul Sharifah Aini dan peminat setia dia anak-beranak yang nyanyi bersama tu. Big LOL. Erra sangat cantikgilaseperti biasa.

Basuh Naim
Lepas tu balik rumah, terus my 2years old nephew memilih saya untuk membasuh dia yang sudah berak di pampersnya. Peliknya setiap kali ditanya sama dia, siapa yang dimahunya membasuh, Aunty Noi mesti menjadi yang terpilih. Good job Aunty Noi!

Blogging
My last post was on last Wednesday, because besides busy with work, I was busy with blog hoping, I just wonder how people like Ben Ashaari goes to that top so instant, I mean like the content of the entry was very light-light punya story not that interesting to read (atleast for me), I love lidah-lidah.blogspot.com more! Funny me ha? But im sure he has his own way to attract visitor to his blog, good trafficking tactic perhaps. Anyway, as usual who read my writing till the end is such an amazing poeple, kamu memang hebat ;) (atleast my friend does, kan Sheila Marie?) Ini pun saya blogging di penghujung hari.

Wish birthday Reza Akmal
Hari ini saya wish birthday Reza sebab hari ni birthday dia la. Takkan birthday saya pula. Anyway, happy birthday buddy! Every birthday of yours I wil say "This is your year!!" Good luck in interview coming (Singapore welcome you), in life, in relationship and in everything. But it is just weird that I do not think that you need luck, because you are great yourself that you does not need a cert to prove how great you are as a person, biar i je bagi cop SIRIM ha ha. So do not let people's words let you down. Just be great yourself! Be great superstar! And I know u will have such a great wonderful birthday today.

Itu "Hari ini saya.." punya cerita.

"Hari ini kamu.." pula? Feel free to share.

at the meantime,

I hate plastic people.

Bye.

What are words
If you really don't mean them
When you say them
What are words
If they're only for good times
Then they don't

Love,
Cinoi xo





3 comments:

Sheila said...

Yaaa.. Betul!!!

*aku ketawa kecil baca nama ku..hahaha..*

beaty said...

i love the song to...nanges jua sa ni lagu oowhh

CinoiLavigne said...

Sheila,
LOL.

Beaty,
Kannnn..isk isk..tsk tskk

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....