Wednesday, March 2, 2011

How many opportunities do we miss because we are afraid to take a risk?

 

Merujuk kepada status-status Facebook, Twitter, Blog, ramai yang agak terkejut dengan kehadiran March. Mungkin sebab February tersangat pendek. Atau masa yang cepat berlalu.  Apapun, let us welcome March.

Hari ni genap 3 bulan aku kerja di sini yeehaaaa. Maknanya tempoh probation sudah tamat! Yippie. Tunggu surat pengesahan dari Boss la ni, marilah kita sama-sama mendoakan saya agar dapat increment.yang.banyak. Amin! *Amin kuat-kuat*

*tiba-tiba lupa apa mau taip tadi*

*cuba ingat balik* Kita mula semula dari mula ya, welcoming March, hari ni 2nd March, means:-

  1. lagi 6 hari Glee Season 2 Episode 15 (sexy) akan keluar,
  2. lagi 1 bulan 5 hari The Vampire Diaries Season 2 Episode 17 akan keluar,
  3. lagi few months untuk True Blood Season 4 (yang akan keluar time summer nanti),
  4. lagi 1 bulan dan 8 hari performance Bruno Mars di KL.
  5. lagi lebih 10 hari baru payday untuk february (iya, company saya keluar gaji lambat gila hampir tengah bulan)
  6. lagi almost 2 minggu akan hidup dalam keadaan broke lagi
  7. tak lama lagi my best friend Faiz Reza @ Panjang akan kahwin
  8. lagi 3 bulan masa untuk habiskan pelajaran gitar yang aku lalui sekarang, atleast after 3 months mesti la ada improvement. kenapa 3 bulan?? aku baru decide tadi yang aku kena bagi dateline untuk diriku sendiri! Ah Ah Ah *ketawa macam si Mommy Ona ni*DSC_0028
  9. lagi almost 2 minggu bil telefon aku tidak berbayar dan dipotong, sebab limit aku sudah kurangkan yang paling minimum sebagai memperketatkan diri supaya berjimat, so sekarang sudah sampai limit lepas tolak BIS lagi, sebab pusingan bil adalah pada 26hb (susah juga gaji lambat ni)twitter via blackberry 1

Talking about BIS and Twitter, last time i tried Twitter via web, and you know, it sucks! I feel kinda weird looking at the twitter on the screen, the computer screen. Because for me, Twitter suppose to be handy and you bring it along anywhere you go, you don’t just sit right there and tweet! And Twitter always asked “what’s happening?” means what is going on right now. Kalau on twitter via web, what’s happening?? –> tengah online depan pc. trettttt!! sangat out la twitter pakai web bila sudah terbiasa dengan phone ni. Entah apa jadi hidup tanpa phone.twitter via blackberry 2 

Ok. Habis. Have a good month ahead people. Thanks for reading.

 

Craving for Lamb Chop,

Cinoi xo

 

p/s 1: Tajuk tak berapa nak ada kaitan dengan entry

p/s 2: You still have time for this

p/s 3: Pigi la main

 

*additional announcement

Tempoh diskaun bayaran kompaun trafik dilanjutkan hingga 10 Mac- Source

7 comments:

Wan Sajidah Ahmad Saburi said...

cinoi...wan nak bg link ur online shop kat tv9 unt show nasi lemak kopi o boleh???(kalau terpilihlah...adik wan yg choose..)

Cinoi said...

Ala, x bleh ke bagi link blog ni??
haha sebab online shop tu masih baru

beaty said...

banyak jua list cinoi..hheh bh palan2 ko main gitar ahh..aik napa pula com kau lambat bayar gaji ni

Wan Sajidah Ahmad Saburi said...

hahaha mana boleh...dia nak blog unt online shop...:D..ala wan bg jer...kalau terpilih...kuar ar tb nanti :D

samizul.net said...

Apa BIS tu Cinoi? Bandwith? Hua2..

CinoiLavigne said...

BIS tu blackberry internet service

Amiey White said...

ni untuk tutorial shout box amiey kat tab tu http://maribinablog.blogspot.com/2010/06/cara-pasang-horizontal-menu-bar-dengan.html hehehe

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....