Monday, February 28, 2011

Monday’s Rambling

Assalamualaikum and hello people ;)

How are you today, how's your Monday?

Hari isnin saya bermula dengan niece saya, Yaya, yang sampai sudah sekolah baru sedar beg sekolahnya yang disangka sudah diletak dalam bonet sebenarnya tertinggal di rumah. Gagagagaga. Apa lagi , menangis la dia takut mau masuk sekolah, tapi disuruh masuk saja, beg sekolahnya dihantar kemudian.

Lepas tu, saya sampai ofis 20minit lambat (ala biasalah Isnin kan, alasan tipikal masyarakat Malaysia, sorry kalau kamu tidak begitu, but atleast saya begitu and i am a typical malaysian) dan mendapati komputer saya tidak ditutup, oh lupa shutdown, means, sejak hari Sabtu lagi dia on! Nice work Cinoi.

Oleh sebab sudah hujung bulan, kena siapkan Progres Report dengan segera. So aku mula dengan 1 projek pagi tadi, and amazingly siap by noon. Wahaha semakin terer kan, sebab semuanya sudah ada tinggal update saja, macam update S-curve and physical progress dia, pictures, progress of work, basic template sudah ada so tinggal update saja, sebenarnya banyak juga sebab 1 projek ada dalam 8 construction jambatan.. By noon saya siap all 3 copies of the 1st project, i even photocopy by myself, sebab as you all know, saya belum ada pengganti kerani sejak hari tu.IMG01584-20110228-1207

Sambil-sambil buat kerja tu aku WhatsApp-ing dengan Nisham yang sedang di Korea, siap send tons of his pic lagi di sana main salji and snowboarding i am so jealous!!nisham

Sambil-sambil buat kerja, sambil WhatsApp-ing dengan Nisham, aku juga memerhati Oscar secara live dari Yahoo. (sangat multi-tasking bukan?) Bukan video streamin yeah, just the update saja, News, Yahoo Movie, and Photos. And i can’t believe Director cerita Black Swan, Darren Aronofsky are one of the nominees of best director, tapi nasib baik yang menang ialah Tom Hooper from the movie The King’s Speech. Sebab last weekend aku tengok cerita Black Swan, Black Swan dan awal-awal memang aku tidak berapa faham dan agak psiko ceritanya. LOL. Hujung-hujung baru ala ada sedikit rancak dan seronok, sebab sudah mula faham sedikit, walaupun banyak yang ditinggalkan dengan tanda soal, kenapa begini kenapa begitu, yang penting semua itu khayalannya saja untuk menghayati tarian ballet watak Black Swan tu. Kamu tengok la sendiri kalau mau tahu. tapi memang style la dia buat keluar sayap dari badan macam mau jadi Swan ni yang so sweet ni (hahaha tiba-tiba so sweet nampak sangat taktau nak tulis apa)

Lain cerita pulak, (ceh macam macik-macik gosip betul) kamu tau Daphne Iking, i found out, (from yahoo just now), she converted to muslim last month, dengan nama baru Dahlia, dan berkahwin dengan seorang businessman bernama Azmi Abdul Rahman pada 8 January hari tu.

Lagi satu if you read Malaysia Yahoo News here, online traffic summons payment service was difficult due to heavy traffic, and the situation is expected to persist until 5pm?? So kalau tidak berjaya bayar saman berdiskaun tu harini, maknanya kena bayar esok or hari seterusnya tanpa diskaun la kan? Gitu kan? Anyone correct me if i am wrong, bagi few days untuk bayar saman dengan diskaun tapi sistem tidak upgrade, tiba-tiba ada urgent maintenance. K la mau pergi makan lunch.

There goes my Monday so far until noon, how about you guys? Anything you care to share? ;)

Jum lunch!

Love,

Cinoi xo

 

p/s:- 1901 Hot Dogs only RM10 here!!

5 comments:

Sheila said...

Lucu lah Yaya.. Semangat pegi sekolah sampai lupa bag..

CinoiLavigne said...

Tu la. Aku dulu2 xda la gitu. Kalau lupa buku tu ada lah. Ni lupa beg bah!

HAZEL said...

emmm.....mcm iwan lah tu dah sampai sekolah beg ka atau kasut sekolah lupa tinggal di rumah. Dengan sakit hatinya kakak hantar dia balik ke rumah.... mcm waktu tu ada kau noi di kuantan kan? hehehe

YanaMIB said...

monday = malas...haha~


ai x reti buat tutorial psl cloud labels tu..yu tgk kt cni je k

http://maribinablog.blogspot.com/

CinoiLavigne said...

Hazel,
iya kak time tu abg idi tidur d bilik sebelah, aku tidur di bilik ku lagi, masi lagi tiur dgr kakak marah2 hntar dia blk suru abahnya yg hntar dia skolah

Yana,
Ok..thankss!!!

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....