Wednesday, March 23, 2011

Mansyarakat Penchuri

Kemalangan lori treller, bawa beras.
Orang ramai yang lalu lalang sibuk kutip beras.
Kesian tiada beras di rumah dorang.
Pemandu treller dan kelindannya dibiarkan lepak tepi jalan layan cedera dulu.

4-wheel drive kemalangan, bawa RM70,000 duit syiling
Lebuhraya Utara Selatan dekat exit Pedas
Masyarakat kita yang lalu lalang situ sibuk kutip syiling. Naisss!!

Van kemalangan, bawa minuman yogurt.
Lebuhraya Utara Selatan dekat Bukit Tagar.
Ramai kereta stop. Untuk kutip container yogurt. Haih~~

Naikkan la bah sedikit standard tu. Apa barang bah neh mengutip-ngutip neh! Penchuri!
Tidak emsem dan tidak chantek la begitu.

Kalau time aku bawa duit 1 beg besar lepas tu accident bertaburan duit tuh, harap-harap aku diselamatkan dulu!
Tapi jangan risau, mana mungkin aku bawa duit 1 beg besar, 1 beg dompet mungkin lah.

Pesanan taman khidmat masyarakat ini di bawa oleh,
Cinoi xo
(bukan tinggal di Taman Khidmat)

p/s: Reload Digi

6 comments:

Sheila said...

Kawan aku di politeknik dulu pernah sampai meninggal lepas accident sebab orang sibuk curi duit dorang & sound system kereta nya.

beaty said...

mimang begini la ni selalu kalo masyarakat kita kan

CinoiLavigne said...

Sheila,
hampe juak eyh.
Sampainya ahti kann

Beaty,
ya bah tulung lah upgrade sikit

Jay Minerva said...

bikin malu jak...

exyanne said...

Haha.. I just like this things but nothing to say.. Sebab,tengok orang di kampung kita pun,buat macam tu juga,so,I don't really know la pa mo cakap.. hehehe.. btw,I've uploaded some new pic on Phonetography as I promised,so, just go here.. -> http://ourphonetography.blogspot.com/2011/03/12-week-4-weather.html
TQ

Wan Sajidah Ahmad Saburi said...

been tag!!! :P

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....