Monday, January 24, 2011

new hobby bebeh

it was last friday night, before the friday night hangout session, i went for a new hubby, eh salah, hobby (cewahh speaking konon), it was GOLF. kelas gitu kan. *winkblog2It was my first time holding a club. I’ve been eye-ing on it for a very long time, but don’t have the courage even to touch it. Golf set si Jay, my best friend, selalu tengok-tengok jak dari jauh di rumah, but this is my 1st time pegang and guna untuk pukul di driving range. weeeeee.

untuk beginner macam saya guna Iron Club No. 7 sebab number 7 is my favourite number it is the easiest club to handle, because if you hit the ball correctly with 7 iron, the ball can make the flight to Korea or any holiday destination that u want and you can see the ball fly within 150m distant, if you use 7 iron, the ball usually place centered in front of your body so it'll be easy for to hit the ball, makin panjang club tu, makin kedepan la kedudukan bola. fuhhhh!! hah, itu lah dia panjang gila sebab musabab kenapa pakai club no.7. Itu yang cikgu aku cakap la.

blog3*hampir betul dah cara berdiri aku kan. oyeahh. err aku pakai crocs jerrrr*

aku belajar cara pegang, interlock tangan dan jari, kalau salah tangan dan jari jadi sakit-sakit. belajar cara berdiri, cara swing (which aku belum pass lagi, need more practise), cara semasa swing mesti mata tengok ke bola saja jangan gatal-gatal jeling kiri-kanan, kalau ada apa-apa di kiri kanan semua itu COBAAN~~, jangan ambil peduli! fokus mata dekat bola sahaja tau! kalau degil nanti dimarah cikgu.

*cara swing masih tidak betul*blog1

Cantik kan pink. suatu hari mau pakai skirt pendek, kasut pink, baju pink, topi pink, pakai shades lagi gitu, golf set kaler pink, KD aku pakai baju kolar pink sudah hahahaha.

Paling utama, sifu saya tidak lain dan tidak bukan, kawan baik saya, so tak malu sangat nak belajar mula dengan Zero, lepas tu kalau kena marah kita boleh marah balik! yeay! aku tahu mesti cikgu aku sekarang ni rasa mau tumbuk aku laju-laju di perut. saya tinggalkan kamu dengan gambar dia ya.17

bye.

Love,

CinoiLavigne xo

p/s: ini url Cikgu saya http://jayinvermean.blogspot.com/ dia cikgu golf dan cikgu gitar saya. yippie!!

8 comments:

Jay Minerva said...

stand pose suda ok, ckit masa lg kita beli golf set taylormade kaler pink, jd ko cm Paula Creamer k..

Jay Minerva said...
This comment has been removed by the author.
Qi_Cinoi.Lavigne said...

o yeahhhh hohohohoh. betul bah stand pose ok suda *malu-malu* terima kasi la cigu hahahaha

HOW-TO HOUSE said...

uik noi..mcmpro oo ko kana..ngehngeh..

Ariez Hazaril said...

wah..nda lama jadi pro golfer la suda ni..XD

Qi_Cinoi.Lavigne said...

HTH,
yaa kita mesti act like the pro

ariez,
Sikit hari seja lagi doa2 seja hahahaha. ceh baru main 1 kali trus angan2 pro mcm apa la

beaty said...

wah s belum pernah lagi main ni..

Qi_Cinoi.Lavigne said...

beaty,
ni pun 1st time

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....