Sunday, January 9, 2011

Anugerah Juara Lagu 25

seperti biasa aku akan buat ulasan AJL TV3.


tapi kali ni aku buat live update. sambil tengok terus taip ;) semoga terhibur kalau rajin membaca!

Yuna - Cinta Sempurna
ololoh. persembahan yang hampir sempurna, dan ada kepelbagaian, tiada la sama macam tahun lepas kan, dia main gitar, this year main keyboard. rilek saje nyanyi duduk saja.

Tomok - Berlari
ehhh tekejut, at first tengok performance dia ni ala-ala Faizal Tahir + Stacy. i like the dance. and the stop stop after each phrase. u rock Tomok

A.P.I - Pelita
aku suka ni lagu (aku pernah review sedikit pasal lagu ni satu masa dulu di blog ni), kalau lagu ni menang pun aku tidak membantah. persembahan yang hebat, macam mana suara yang berlainan (Lan & Noh) boleh digabung jadi satu. Loque memang hebat mencipta lah=gu. i like.!!

Shahir - Kebahagiaan Dalam Perpisahan
ermm. aku tak suka algu ni. aku tak suka. aku tak suka. Nasha Aziz, aku suka. tamparan tu, aku suka. anyway masa lagu ni aku teringat situasi Azanina. hmmph

Black+MEet Uncle Hussein - Drama King
lagu sedap. suara Black sedap. lagu meaningful. persembahan ok-ok saja.

Hafiz - Noktah Cinta
Aku tak suka lagu ni. macam bosan. tak suka. bye.

Ana Raffali - Tolong Ingatkan Aku
eh kenapa suara Ana Raffali nyanyi macam tu??

Faizal Tahir - Selamat Malam
ololoh comel pelakon pelakon pentas dia

Adira - Ku Ada Kamu
aww comel. tapi sangat ketara ke'nervous'an Adira, this was her first AJL kan. the performance i like la, comel dress putih and turun dari buai. macam princess princess.

Bunkface - Extravaganza
seperti biasanya bunkface

Black - Sofea Jane
wahhh suara kau Black memang awesome!!!!!

Faizal Tahir - Hanyut
maafkanlah ku tak bisa hidup tanpa kamu, jadi ku terjun saja dalam air kerna kamu. kalau tak menang persembahan terbaik mampus la kamu. bye. anyway, i so love this song

Stacy - Jahat
Vogue gila Stacy. love the energy. the dance. scene buka rambut palsu. semua best. suara pun mantappp

Hujan - Mencari Konklusi
err i think i missed this one. sorry.

Best Vocal - Hafiz (aku teka Black at first, HAfiz??? oh )
Best Performance - Faizal Tahir Hanyut (gua dah agak dah)
No.3 - Hafiz Noktah Cinta (dah cakap kan tadi, tasuka!)
No. 2 - Black + Meet Uncle Hussein Drama King ( ok aku terima, lagu ni memang meaningful)
No. 1 - Ana Raffali Tolong Ingatkan AKu. (dah cakap kan tadi, suara Ana Raffali tak berapa malam ni, lagu ni bukan tak ok, cuma banyak lagu lain lagi bagus kot, terkejut juga dia menang. like WTF??!!)

anyway, host Cheryl Samad (aku suka baju-baju dia) , Ally Iskandar dan Faizal Ismail memang best!

bye.

Love,
Cinoi xo





6 comments:

Kreatifbuzz said...

hoho..aku sebenarnya mngharapkan black - sofea jane yang juara...

adess..ramalan ku meleset semuanya :(

Qi_Cinoi.Lavigne said...

aku pun suma harapan dan sangkaan ku meleset

azanin said...

situasi azanina hikhik
mcm ngam seja kan, jd sy la c nasya itu gila eh cun tuuuuu.....
hehehe

Qi_Cinoi.Lavigne said...

bole bole. sama

n0n0i♥a'n'l said...

Nda minat Yuna.
Nda minat Ana Raffali.

Tapi kalau dibandingkanlah.. bg sy lagu Yuna lagi best dari lagu Ana tu.

Sudah lah. Rezeki dia kan.. hehe.

c3kz h!kmAh said...

nda minat yuna
nda minat ana rafali
tapi aku mau stat pakai nama anac3kz..hehe

x sgka jua dia mnang..len2 sak gaya nyanyi..tapi lirik dia cantik..btw..sdh rejeki..ohok

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....