Friday, January 28, 2011

The City's New Landmark

Salam dan selamat hari Jumaat!!!
Whats happening in our city todayyyy?? (intonasi seperti Dj radio pagi-pagi)

Perdana Park at Hone Place, Tanjung Aru will be declared open by Prime Minister Datuk Seri Mohd Najib today. kamu tau Perdana Park ni di mana? di depan T-junction traffic light KKIA2. Patut lah pagi tadi time hantar anak buah pergi sekolah, found out that dari arah flyover yang baru siap separuh tu, sampai ke arah Tanjung Aru memang super-jammed, rupanya Perdana Menteri mau datang.

Apa yang ada di sini Perdana Park, fountain, air pancut, yang bertindak balas terhadap musik, musical fountain la (confirm cantik pemandangan waktu malam dia, refer to Daily Express newspaper today) , free purified water, stage that could be used for cultural show, reflexology footpaths and most importantly, exercise are, yeah, boleh la aku mula berjogging di sini (konon). Tidak sabar mau pergi cekidaut.

Dirasmikan hari ni, tapi Ahad ni baru open to public. 2 important things i want to do here, photographing and jogging, or walking perhaps.

Datuk Seri Musa Aman said, we Sabahan are lucky because our city are not yet completely a concrete jungle where dreams are made of, theres nothing u can't do, now you're in new york. Kan? best bah di Sabah, banyak beautiful landscape. like seriously banyak dan cantik. Let's proud to be Sabahan. (tiba-tiba patriotik jangan menyampah ya)

Ok. So, Ahad ni janganlah ramai-ramai pergi sana ya, nanti crowded pula. Saya mau photoshoot sana. Sama saya mau ajak kawan saya jogging, gemuk sudah dia (eh, tiba-tiba).

Bye.

Love,
Cinoi


4 comments:

mr_mrs mikko said...

d mana ni??
waaah!
mcm siuk ni

Qi_Cinoi.Lavigne said...

mr_mrs mikko
di mana??ada tu tadi suda ku tulis tempatnya d mana, 1st paragraph tu, if u read.

di Tg Aru, dkt KKIA terminal 2.

;) hehe mcm siuk

Jay Minerva said...

terase I tau~ au au~

Qi_Cinoi.Lavigne said...

jay,
terasa part mana tu??hahahaha

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....