Thursday, March 26, 2009

26 March 1992

time kecil comel betul dengan kulit putih melepak comel gila, bikin geram.
sekarang sudah besar, hitam degil keras kepala bikin gua geram juga.


pagi-pagi tadi sudah telefon.
aku tanya
"kenapa call. ko pi sekolah ka. napa bawa fon"
suka hati dia jawab
"hari ni kan birthday, hotlink bagi call free. bawa la fon, rugi nanti x guna"


and dengan suka hati juga dia minta (5orang) kakak-kakak dia patak-patak belikan dia fon baru untuk harijadi ni. berdoa la kakak ko cepat kaya ya. minta la lain-lain benda untuk hadiah, jangan la handfon saja ko mau. untuk hari ni, aku hadiahkan ucapan selamat saja la untuk harijadi ke 17 mu. sila belajar bersyukur. dan sila jadi baik. jangan ponteng sekolah. aku tumbuk kau.

*patak-patak = kongsi duit
xoxo,
cinoiqilavigne

4 comments:

Chii said...

sm umur pla adik kita. c nanak pun '92

nieja said...

i memula x paham
ape tu patak-patak
sebaek u ade tules haha

hazel said...

haa........ tadi pun dia mintak ngan kakak tapi melalui kakak mu lini... x sempat nak wish birthday dia coz terlalu sibuk.. Sabar lah ye dek..

Qi_Cinoi.Lavigne said...

chii,
ya kaa.lebih kurang jak adik2 kita sebaya.

nieja,
ahaha..i tauu..

kak lin @ hazel,
ya..pandai2 jak dia mintak.

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....