Friday, March 6, 2009

trust me cerita ni memang tiada kene mengena dengan aku.

salam.
aku tiba-tiba terpanggil untuk bercerita ini. terpanggil la memang.

i watched melodi the other day. yang gosip-gosip setiap ahad 1230 di tv3 tu kan.
ya itu.
then ada cerita pasal MYSTARZ LG, which si wana yang menang kan. i watched the grand final of MYSTARZ LG juga actually.
so, wartawan melodi tu temuramah la si wana ni, and wana jawab macam gini la lebih kurang
"saya tak sangka saya menang, bagi saya malam ni saya just nak enjoy habis2 persembahan saya, saya tidak mengharap..." sort of macam ni la Wana jawab.

wtf.that is damn hipokrit. padahal time pengacara was about to announce the winner, muka dia macam mau menangis suda.

ni la point yang saya mau utarakan. kenapa mereka yang menang pasti jawab
"saya memang tidak menyangka"
"saya memang tidak harapkan apa2"
" semua peserta lain hebat2, saya just nak enjoy persembahan saya malam ni"
"saya tak sangka saya menang"

tak sangka la memang.
apakah? tidak boleh ka just admit it. whats the point kau all out di atas stage final tu, kalau tidak mau menang, kalau setakat mau enjoy.
bukan Wana MyStarz LG ni sahaja.
ramai lagi juga artis lain begini cara mereka menjawab apabila ditanya oleh wartawan. mostly.

kenapa mereka tidak boleh admit it yang memang mereka berusaha bersungguh-sungguh mahu menang.
contoh jawapan yang bagi aku lebih relistik yang aku terpikir:
"saya memang gembira saya menang. apa yang saya usahakan berbuah hasil"
"yes! akhirnya saya dapat masuk final dan menang. i am so happy i did it"
or apa-apa la yang sewaktu dengannya. instead of "saya tidak menyangka".

kan?
rata-rata mereka (para pemenang @ artis) menjawab sebegitu.
ntah. maybe sebab tu la aku bukan artis.

p/s - aku dah cakap awal-awal ini tiada kaitan dengan aku.

7 comments:

FionaHafiz said...

apa kau emo2 neh
tu la kau x jd artis
ahahaha

~llew~louie~lulu~bibing~ said...

nantilah kalo kita suda jd artis kita cakap lain lah pla...
yaa...

azie said...

orang malaysia terlalu tebal sikap merendah diri. hingga membawa kepada hipokrasi.

HYKAL said...

yeA kamI menaNg no 2 tuaRi daN saMbiL meloNcaT2..
keMudIAn ditaNya oleH eN aLi..
knaPA yaNg geMbira saNgaT..awaK nO 2 daN hadIAhnya cUme 75 inggit..
kitowang cakap nilah last performance 8 belas watts..
dan perfomance ni menyebabkan kemenangan..no 2 pun menang pe..
kitowng menang sokongan penonton..
kalo undi SMS mesti menang la..

yeah memang btol mungkin itu last performance 8belas watts..kitowang x penah peform lagi pastu..

aku dah siap 2 lagu tapi x pat jamming sesama lagi..

p/s aku ngan didy maseh bersama..mungkin akan lahir band lain pula slepas ni

Chii/Ash said...

klula aku yg menang, ini jawapanku:
"omg memang tepat pilihan anda. terima kasih kerana memfemeskan saya dan membuat saya kaya"

dan jatuhlah air mata mereka yg tertewas...

Qi_Cinoi.Lavigne said...

fionahafiz,
ya lo. ntah. tetiba terpikir utk bercerita.

llew,
ok.set.aku mau pikir2 la dr skrg apa aku akan jwb.

azie,
there are thousand best way to be humble. not that way, the lamest way ever.

hykal,
wah. i like ur attitude. actually addy, aku mmg suka performance korang mlm tu. aku lmbat sikit smpai, nasib bek smpat tgk performance tu. sambil menengok dan berharap kamu akan menjemput aku naik bersama utk perform.ahahaha..yeah. its true.

chii,
yeah..i loike!!

nieja said...

u plak emo eh
wkakakaka..

u la jd wrtwan nant..
org ckp je cmtu lagi
u sembur je tros
wkakkaka

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....