Monday, September 26, 2011

Make Up Pouch

 

Idea tercetus dari situ, maka plagiat saja. Ah ah ah. Ala kawan-kawan juga, nda kann lahh mau bekira kann. Sharing is sexy bebeh.

Walaupun isi-isi make up pouch saya sederhana cuma, tetap juga getek-getek mau share ya. Bikin seronok-seronok saja.

mekap pouch Nah itu make up pouch saya. itu pun free gift juga dari perfume. Fully utilize kan saja apa-apa yang free.

Isi-isinya adalah seperti berikut

mekap

  1. Blusher brush from mac. Lama sudah ni. Ada lah 2 tahun lebih
  2. Mascara dari SASAtinnie, siapa dia si Sasatinnie tu??
  3. Lipstick merah konon.
  4. Lip ice yang kalau kita taru di bibir terus auto red
  5. Stick eyeliner
  6. Eyebrow liner
  7. Dr. Young bb cream
  8. Misha bb cream
  9. Blusher 2 tone
  10. Compact powder
  11. Gel eyeliner
  12. Perfume easy-to-carry body shop
  13. Nail filer
  14. Nail clipper

Untuk rangkaian skincare pula (cewah), WashToneMoist saya ialah

skincare washtonermoist

White perfect. Tapi tidak tahu lah, kadang-kadang rasa macam berkesan. Kadang-kadang rasa macam biasa saja pun. Ah ah ah. Muka saya memang degil sikit.

Lepastu seminggu 2 kali pakai mask, taru di muka, biarkan 10minit, lepas tu lap pakai towel basah yang suam-suam. Selalunya aku biarkan lebih lagi dari 10minit, supaya lebih berkesan konon kalau lama-lama. Entahlah apa effect nya sebenarnya kalau taru lama-lama.

skincare mask Di belakangnya cakap adapts to your skin’s needs, hydrating areas and absorbing oil where needed’ mudah-mudahan la kan.

Selain itu juga, sekali sekala kalau rajin saya pakai masker dan peeling dari mustika ratuskincare masker n peeling 

Campurkan serbuk di atas dengan air mawar

skincare air sari mawar putih

Kalau masker bengkoang tu, lepas campur dengan air mawar, letak di muka, biarkan 10 minit, dan bilas dengan air bersih. Siapa yang mau bilas dengan air kotor, memang dia hebak lah. Masker bengkoang ni membantu membersihkan kotoran dan noda hitam serta memberikan kenyamanan agar wajah kelihatan berseri dan bersih. Memang betul, lepas pakai ni rasa muka bersihh jakk, atau mungkin psiko saja. Ehhe, yalah lepas pakai macam-macam mesti mau rasa bersih kan. Dari kita saja itu barang.

Peeling kulit kerang tu pula, cuma biarkan di muka sampai setengah kering, lepas tu gosok perlahan-lahan, nanti bertaburan jatuh la tu habuk-habuk dia. Ini merangsang pertumbuhan sel-sel kulit baru. Jangan guna hari-hari. Seminggu dua kali saja paling maksimum. Okay.

Itu saja lah buat harini ini.

Eh lagi 1, majalah kecil sebagai background di atas tu ada voucher 20% dan 10% rangkaian Padini/Vincci/Seed dan adik beradiknya, mesti guna sebelum 30hb September ini. Jadi saya mesti ingat! Sebelum habis masa nanti rugi tidak diguna tu. Ah ah ah. 1 lagi alasan baru untuk shopping.

Makasih kalau kamu baca entry ini sampai ke akhirnya. Assalamualaikum.

 

Love

Cinoi xo

10 comments:

Daniel Chiam said...

=.=" I always wonder why girl's wallet or bag is extra heavy... mihahaha

floyd said...

adoi banyaknya. Sengsara bawa ni klu travelling

Cinoi Lavigne said...

Daniel,
mesti mau beg besar yg muat mekap pouch ah ah ah

Floyd,
mekap pouch tu size kecik jak tu macam pencil case

beaty said...

tu No 9..sa pun guna juga tu dulu tapi suda abis tus sa ganti p IN2it..

n then kalau pencuci muka sa guna Hada Labo..sebab sa punya kulit kering so guna ni..ok sikit kulit lah..masker sa ganti2 guna ni..kadang sa beli yang dalam pek RM5.90 tuh..

aik dulu2 sa guna juga MR tu tapi jarang2 lah..bh sa mau pakai lagi MR la kalau gini..

Just said...

sia teda mekap pouch tp beg still berat jg.. hubby bising lor.. hohoho..

OrangeFay said...

Ah~ make up pouch WAJIB ada d dlam beg n d bawa kemana2 seja kcuali d rumah...n make up pouch itu wajib kena isi dgan brang2 yg perlu, klu nda..meroyaann mcm org gila...kikik..

Wlaupun beg berat, yg penting perasaan secure bila ada make up pouch itu penting..hihihi

tqa said...

loreal kt sama ah ah ah (bjangkit suda ni ah ah kakak)

berabis mencarik di sini, sekali lama2 baru sedar, org putih mana pakai whitening punya. haha! terpaksa jauh2 dipos =_="

Wan Sajidah Ahmad Saburi said...

cantiknya compact powder...muahahahahha..apa jenis tu???mcm cantik cover dia...

Yen said...

oohh..boleh muat semua barang2 tu dalam pouch? gilak eh.

Cinoi Lavigne said...

Beaty,
Ohh blusher tu sa tukar sbb itu antara mekap yg cpt habis.
nyaman ni MR

Just,
Kalau gitu lip balm bedak suma hambur2 seja dlm handbag kann

OrangeFay,
True!

Tqa,
Kau mesti pakai itu ka? sampai di pos oh. mslhnya x pndai putih juga ni saya

Wan,
Itu ZA klu x silap, limited edition sbb tu cantek hahaha

Yen,
barang2 yang no.1 hingga no. 14 saja dlm mekap puch. skincare tu tidak lahhh

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....