Tuesday, September 20, 2011

Baju Tradisional

 

*2nd entry of the day!

Saya bukan baju kurung/tradisional type punya orang. Tapi saya rasa macam kebelakangan ni sudah dipengaruhi oleh Ona yang baju kurung type punya orang. Baju kurung ni bagi saya ialah perkara setahun sekali dan setiap Jumaat seminggu. Banyak yang saya baru pakai sekali dua saja.

1. Baju kebaya masa Ona kahwin last year.

baju kurung 3*Sengaja aku taru gambar dengan pengantin, supaya dia sekarang rasa berdebar-debar melihat semula ni gambar. Full album klik SINI.

Saya baru pakai 2 kali. Masa Ona kahwin, dan semasa majlis nikah kakak saya, last year juga.

baju kurung 5

 

2. Baju kebaya riben. Saya pakai semasa majlis resepsi perkahwinan kakak saya last year, baru pakai sekali itu sahaja kot.

baju kurung 2 *Untuk FUll album, klik SINI

 

3. Baju pertunangan saya.

baju kurung 6 *Untuk FULL album, klik SINI 

 

4. Ini baju beli masa raya 2010, saya pakai balik baru-baru ini raya 2011 di kampung tunang

Baju kurung 1 *Untuk FULL album, klik SINI

Yang mana baju-baju di atas ini, akan saya recycle. Pakai semula. Muat ka masih? Di majlis-majlis yang akan datang pada tahun ini. Tidak tau lagi majlis apa. Tapi kalau ada event kah, kawan kahwin, tunang, atau sebagainya. Saya akan fully utilise kan baju-baju di atas. Sayanggg dong nda dipakai. Jadi kalau ada gambar dengan baju berulang, maafkan saya penunggu gua. Ah ah ah.

Memang, saya ni sungguh sensitif betul dengan memakai baju berulang, pastu upload gambar lagi. Mana mungkin. Tapi saya cuba la.

BAru-baru ini bulan puasa, saya telah minta tolong dengan Azura Siri, kawan saya paling hot, untuk pergi ke button my buttons punya butik di Subang. Dan, kawan dia telah tolong try kan baju kurung reben untuk saya

b28916252ea1201092462dd87256700c Tapi Azura tidak jadi belikan saya pun, sebab, ini bukan colour yang saya mahu, dan harga sepasang ini adalah wayyy too expensive for this type of baju. Azura suruh saya jahit sendiri T_T Jadi raya lepas saya tidak dapat la beraya beriben. Anyway, thanks to kawan Azura di atas sebab try kan baju ni eh eh eh. Ada lagi satu jenis saya mahu, yang ada military badge, or accessories badge, yang mana saya decide mahu buat sendiri, sepanjang bulan puasa tu, tunang menjadi mangsa, mencari military badge accessories ini di butik-butik.

Apa pun, tunggu saja la nanti kalau sudah ada baju kurung baru ya.

Terima kasih kerana membaca sampai ke sini. Kamu memang batu!

 

Love,

Cinoi xo

 

*Scroll down for the first entry of the day!

12 comments:

Nurul Aima Hj Kaim said...

wah bagus nya ada kawan bgtu i loike!!!...bah nxt model ko la ni kan...

Dayz J said...

Eh cinoi. Baju kebaya riben gold itu memang cantik oh.buat dimana? boleh jadi baju kahwin suda tu. terlampau gorgeous.

Just said...

u look gorgeous in baju traditional ba... btw, i like the purple and gold baju.. :)

Aki said...

Cinoi mimang Batu!!! ^_^.v.. Ho ho ho.. Hm,apa lagi baju tradisional yang lain ah??

Cinoi Lavigne said...

Aima,
Yaa tungguu jee

Dayz J,
yg menjahit itu org yg sama jahit baju pengantin kakakku tu.

Just,
i pun likee

Aki,
itu seja saya tahu hahaha

Adlilatun Nur said...

Military badge on baju kurung kah???

FionaHafiz said...

eh comelnya kawan mu yg kawin tu

*knp tiada org komen bgini ah*

hahaha.

Daniel Chiam said...

phewwwittt! :D

Cinoi Lavigne said...

Adilatun Nur,
Ya kak. Military badge pada baju kurung. Ohhhh *drooling*

Ona,
Erk!!!

-ilyannur- said...

cantik semua baju ko. aku rasa kalau kurus mmg cantik bah kan. hihi
bah lari dulu aku kasi kurus badan hihi
T____T

miss biebbiey said...

wee cantik oo baju kakak

Princess Angel said...

best la..cantik..nak buat mcam tu..^.^

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....