Friday, September 23, 2011

Jumaat – Baju Kurung Day

 

Unlike my girl friend who is everyday-is-baju-kurung-day, I only wears baju kurung on Friday.

Why? Sebab saya ada sedikit cuma baju kurung, dan hari-hari lain kena bersedia dengan attire yang ber-pants sebab dikhuatiri kena tiba-tiba pergi site. Karang ada yang tiba-tiba ke site pakai baju kurung, kelasss kauu mariaa~~

fridayHarini berbaju kurung cotton pink putih (yang malarrrr jak baju kurung yang sama ni masuk dalam gambar), dengan headband ribbon pink oyeah. Dengan rambut berikat ke siring ala-ala gadis kampung jalan kaki di tepi sawah. Ceh, kalau betul jalan di tepi sawah tiada sudah ni headband sama ikat siring segala, confirm sanggul ke atas macam berpantang, cuma tiada putih-putih di dahi tu saja (ya kan selalu drama tv kalau berpantang mesti ada tu putih-putih di dahi)

Opps, Off topic.

Kembali ke jalan yang asal.

Dalam perjalanan pergi kerja, minum milo kotak cuma di dalam kereta. Tapi, rezeki hari Jumaat, Alhamdulillah syukur nikmat Malaysia maju rakyat selamat selamat ke?? sampai office pagi-pagi, ada colleague bawa nasi goreng yang dia masak sendiri untuk kami-kami makan. Nah, apa lagi, terus buat milo ambil piring makan nasi goreng plus sambal udanggg lagi. Tiada gambar. Aku mau juga ambil gambar tapi risau nanti dorang kepelikan melihat aku menggambar nasi goreng dan sambal udang. Tunggu la nanti lama-lama sikit sudah aku di sini, baru aku selamba-selamba ambil gambar nasi goreng.

Apa pun, selamat bekerja. Selamat hari Jumaat. Petang ni wa update make-up pouch yang sederhana.

Assalamualaikum.

Love,

Cinoi xo

8 comments:

Nurul Aima Hj Kaim said...

putih putih ka coklat coklat astaga..putih tu bukan bedak sejuk ka? T__T

Chii said...

sama la. jumaat is baju kurung day. klu kena masuk operation, slamba jak pakai safety shoes sm helmet haha

Yen said...

hepi baju kurung day cinoi..aik, mana gambar nasi goreng n sambal udang?

beaty said...

cantik baju kurung ko cinoi..sa suka tu headband pun santik ni..stylish ko ni kan...

wah rezeki ko la ni kena kasi makan nasi guring..baiknya colec ko ni...

bh nanti sa tunggu ko punya makeup punya barang anti ptg2 ahhh

nowriz said...

wah.. cantik reben..

sy lama uda nda pakai baju kurung...

time raya ja.. & kenduri kendara..

hihihi :)

salam jumaat!! ^^

germaine said...

comel~
Kirim salam headband pink ar.. ;p

Aki said...

aku kenal ka,aku nda kenal ka.. Gambar tetap gambar.. :-p.. Gambar nasi goreng itu tahap 8.. :-p

-ilyannur- said...

baju kita sama kain! satu papan kali . tp ko pakai lagi comel

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....