Friday, September 30, 2011

Fortune Teller??

 

Rindu gila dengan blog. mau update blog hari-hari dan blog hoping hari-hari. Tapi tanggungjawab dunia bekerja, tiada masa untuk blog buat masa ni. Malam pula penat sudah.

Dan baru beberapa hari berlalu, today (actually since last night) i’m down with FEVER and SORE THROAT, a bad one. Sampai telinga sakit. Actually, earlier this week, I can see this coming. Knew it. Ha ha ha I am a fortune teller.

Naah.

Saya tahu, saya akan sakit setiap kali ke tempat baru atau environment baru.

  1. Masa Form 1, baru masuk asrama, first week terus demam (in fact, selalu pun sakit sebenarnya)
  2. Masa baru masuk matrikulasi di Labuan, demam juga.
  3. Masa baru first week di U, tidak dapat join orientasi pun, sebab sakit, tempat baru la katakan.
  4. Baru mula kerja di KK ofis di Damai in 2008, sakit teruk juga. Ah ahh ahhmadnisfu.
  5. Baru mula kerja di Sembulan office end of last year, demam juga.

Oleh sebab saya fortune teller ha ha ha dan saya tahu ini akan datang, saya membuat sedikit persiapan. These past few days, aku minum air macam gila sampai balik-balik pergi tandas, dan untuk pertama kalinya pergi tandas portable yang selama di Bintulu dulu aku elak untuk guna portable toilet, tapi baru-baru ini saja aku terpaksa guna. Nasib bersih. Bersih sangat-sangat, so it is an acceptable portable toilet. Eh, apapun, sebenarnya mau bagitahu betapa banyak aku minum air untuk mengelak sakit.

Aku juga sedia beli dequadin, ubat sakit tekak macam gula-gula. Aku keep hisap every 1 or 2 hour. Makan buah. Minum susu. And pray untuk dijauhkan sakit.

Apapun aku diduga juga. Semalam I can hardly sleep. Sakit tekak sampai ke telinga, Rabak tekak. So today, I take sick leaveIMG02777-20110930-1024Itu sebahagian ubat yang doktor bagi. Ada lagi satu bikin hisap. Hari ini dan esok boleh tidur puas-puas. Esok pun dapat sick leave juga.

Tapi rasa sudah makin dewasa. Kalau dulu sakit di asrama mesti nangis-nangis. Last year pun masuk tempat kerja baru, sakit juga, masih lagi nangis. Tapi harini dapat memandu lagi perlahan-lahan, demi dapatkan ubat dan sick leave dari doktor. Have to be in shape, sebab even cuti pun kena call oleh orang Taiwan di site. Sekarang pun buat kerja juga from home, kasi siap report and reply email. Hopefully cepat bulan November, cepat lah siap ni kerja.

Apapun, doakan saya cepat sembuhhuhuhu.

Salam Jumaat, dan selamat berhujung minggu esok dan lusa.

 

Love,

Cinoi xo

p/s: Ada IT Fair kan di KK weekend ni?? Kan? Kan? Di 1Borneo hari ini sampai ke Ahad. Jom jom jom jom!

5 comments:

Aki said...

ho ho ho.. nda besa sama environment baru ah.. si Aki hantam ja tu slalu.. ok juga la.. :-p

DoRa Priscilla said...

Get well soon ya :) rehat banyak2..

Chii said...

bila bila bila?

Jay Minerva said...

Get well soon dear...

BEATY said...

CINOI SEMOGA CEPAT SEMBUH..REHAT BANYAK2 KIO..

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....